Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 13 080
  • 657
  •   1
Отговори
# 645
Нещо такова и при нас. Ако я сложим по-рано е някакъв късмет да заспи към 21-21:30 примерно. Но обикновено най-рано е 22-22:30. Вчера така и се буди до 00:39 сто пъти и накрая беше много разстроена..с по-ранни лягане го прави на дрямка..

# 646
При нас оптимално лягаме да я кърмя в 20:00 или няколко минути преди 20. Около 45 мин хапва и дреме едновременно, после се пуска и си спи докато огладнее, всеки път различно, понякога към 5, понякога към 6, понякога се събужда да хапне в 3, спейки и вече към 7 се буди за игра.
Обикновено като се замотаем нещо и я изкъпем малко по късно и съответно легнем да я кърмя след 20:30, се буди по рано. Преди я къпехме и към 9 и към 10 и заспиваше доста по трудно и късно. Бонусът е че поне спяхме двете до 10😆🤷 ама пък сега денят е кратък и по добре рано да си се будим да играем в светлата част по дълго. Че ако се будеше както преди в 10-10:30 а в 17 е вече тъмно, не е ок.

# 647
Готови сме за снимки след седмица! 6️⃣

# 648
  • Бургас
Страхотно е Michelle Simple Smile направо ми се прииска и на мен да оплетеш едно.Аз мъча захранването.Дадох тиква и картоф.Утре мисля да опитам с броколи.Само плюе за сега изобщо не е разбрал концепцията за гълтане 😁 дано успеем напред във времето да става все по-добре.

# 649
И ние сме готови за утре, сутринта ще надуваме балони, мама днес така се замаи с правенето на тортата, че за малко да закъснее да свари тиква и картофче😅🙉

Мишел, страхотна е цифричката😍 после ще ги ползвате и като учите числата ❤️🫶

Саня, при нас потръгна от раз, но доста го втечних с кърма и си го лочи от лъжичката като котенце по метода на сученето😅🩷 Единият път го направих по гъсто като пюре, но малко му се зачуди и на другия ден леко забави 💩 та за сега ще карам на по нектаро подобна консистенция. И без това сме на картоф, да не я запече.

Дайте акъл как да продължа:
Започнах с тиква:
10 гр, 20 гр, 30 гр, 40 гр
5ти ден към 40те гр тиква добавих 10 гр картоф. Вчера добавих 20. Днес го направих 30 на 30 тиква с картоф.

Нататък обаче има ли смисъл да обръщам съотношението?
Или към 40 гр картоф да добавя нов зеленчук?🤔

# 650
Ехеее, вие супер красиви неща сте подготвили.
Аз да си призная тези дни съм в някакво депресарски настроение. Доста започна да ми се отразява постоянното стоене в къщи. Габито е пак в някаква кофти фаза на трудни заспиване и кратки дрямки. Малкия батко също е на фаза да се тръшка по земята и да пищи ИСКАМ. В комбинация с онлайн ученичка направо положението в къщи беше взривоопасно. Чакам хубавото време с нетърпение. Вече съм разучила прогнозата до май месец 😁
Аз не спазвам някакви точни съотношение при въвеждането на нови зеленчуци, само гледам да увеличавам количеството поетапно. Вчера за първи път на обяд беше само на пюре. Бях направила 140 гр и си изяде всичко. Вече като види лъжицата и започва така да се вълнува, че чак устичката и трепери. Joy
Кога мислите да въвеждате жълтък? Преди доста години един педиатър ми беше казал, че мога още от пети месец да започна, но ми се струва рано. С другите деца го въведоха при навършени 6 месеца, даже май 6++ и след това започнах да редувам с месо.
Някой няма ли да се похвали вече със зъбче? При нас все още няма изгледи нещо да излиза, ама май за сега е по-добре,че и без зъби понякога ме стиска с венците докато кърмя Grinning

# 651
И при нас още няма изгледи, но по същия начин понякога като ме стисне с венци, виждам звезди посред бял ден😅 обикновено го прави или като има зор или вече като се е нахранила, засега помага светкавично да й стисна носа и веднага пуска😆 но при първото зъбче май ще трябва да ползвам протектори.. не знам?🤔
И аз съм винаги в час с прогнозата за 2 седмици напред😆😆
Жълтък ще видя какво ще каже педи на 10ти, но сигурно месец след началото на захранването?🤔

# 652
Ехеее, вие супер красиви неща сте подготвили.
Аз да си призная тези дни съм в някакво депресарски настроение. Доста започна да ми се отразява постоянното стоене в къщи. Габито е пак в някаква кофти фаза на трудни заспиване и кратки дрямки. Малкия батко също е на фаза да се тръшка по земята и да пищи ИСКАМ. В комбинация с онлайн ученичка направо положението в къщи беше взривоопасно. Чакам хубавото време с нетърпение. Вече съм разучила прогнозата до май месец 😁
Аз не спазвам някакви точни съотношение при въвеждането на нови зеленчуци, само гледам да увеличавам количеството поетапно. Вчера за първи път на обяд беше само на пюре. Бях направила 140 гр и си изяде всичко. Вече като види лъжицата и започва така да се вълнува, че чак устичката и трепери. Joy
Кога мислите да въвеждате жълтък? Преди доста години един педиатър ми беше казал, че мога още от пети месец да започна, но ми се струва рано. С другите деца го въведоха при навършени 6 месеца, даже май 6++ и след това започнах да редувам с месо.
Някой няма ли да се похвали вече със зъбче? При нас все още няма изгледи нещо да излиза, ама май за сега е по-добре,че и без зъби понякога ме стиска с венците докато кърмя Grinning
AЗ вече дадох жълтък. Започнах с 1/4, сега вечее е на 1/2 два /три пъти в седмицата в ден е който няма месни пюре. Аз не спазвам грама и за зеленчуковите пюрета. Вече ядох е пилешко няколко пъти и е ред на пуешкото. Следобед ата закуска вчера и днес вече е плодово пюре от сливи с водичка ( без мляко). Но моето бебе показа интерес още от първото пюре, явно зависи колко е готово детето. Мн красиви украси правите всички. Аз закъснявам с тортата за шест месеца съв седмица вече, защото и мен ме депресира седенето вкъщи. Не бяхме излизали от десет дни

# 653
Michelle Simple Smile, страхотно! Както бях писали вече - после ще можете да си ги ползвате и да учите числата по забавен начин. Мати има плетена жабка и слонче и много си ги харесва.

MayGodBless, много красива торта! Мен хич ме няма в правенето на торти, но досега му правех бисквитена за всяка месечинка. За 6 месеца му поръчах от една сладкарница в родния ми град, която аботи от 90те. За почти всичките ми рождени дни тортите ми са били от там, та исках и за Мати да поръчам една в малко ретро стил, без фондан, с едно таралежче нарисувано с крем. Иначе съм решила за 1 годинка да му направя аз една еклерова торта, чиято рецепта сама си сглобих след десетки изгледани видеа как се правят еклери и крем за тях. Направих я веднъж за рождения ден на сестра ми и много се хареса.

Момичета, как се справяте сами с бебето? Тази седмица се очертава да съм напълно сама с Мати и с кучето ни и доста се тревожа. Малко ме е срам пред тези от вас, които гледат две деца сами, но аз ще съм сама денонощно. И се чудя как ще успявам да поизчистя, да сготвя... Приемам педложения за активности в които Матео сам може да се забавлява безопасно, докато аз върша други неща. Проблемът е, че шезлонга му не е тук. Имам само количката, но не знам колко ще стои сам в нея. Имаме и кошара за игра, но някак не смея още да го оставям там без надзор. Другият вариант е да го слагам в раницата за носене и да чистим заедно Laughing

И последно - искате ли малко да "сверим часовниците" като всеки напише на колко месеца е и колко тежи и е високо бебчето? Тъкмо ще имаме и инфото за новата тема, която май скоро ще трябва да правим. Мати е на 6 месеца, висок е 67 см. и тежи 9,400 кг.

# 654
  • Бургас
На 8.02 навърши 6 месеца.Измериха го 71 см 9,800 забави темпото с килограмите.За сега съм въвела тиква, картоф и броколи като от последните имаме най-много успех.Не се е научил още да гълта и все избутва с език.Но проявява желание към храна чака си лъжицата.
Aglaonike аз си го оставям на килима в хола с играчки и той се забавлява самостоятелно едни 30-40 минути.Като много се раздрънка го слагам на раница.Аз съм сам с две под две 😁 само мъжът ми помага след 18.Батето активно участва във всички домашни задължения.Помага да се нареди съдомиялна, пералня сушилня докато бебето спи.Когато е будно измивам нещо набързо или пускам прахосмукачка.Завиждам благородно на всички които имат помощ.Гледай и да ги заигравам двамата да правят нещо заедно.

# 655
Благодаря, момичета! 🩵🩷
Тортата на MayGodBless е невероятна! 🎂
Аз правя само една шоколадова за мъжа ми, че той друго не признава като десерт 🤣 Шоколад+шоколад и ако може още шоколад.

Нашият Мартин е вече 7.800 грама, около 68см. Доста забави качването на кг, но гледам че до 6-тия месец трябва да е 7.900 за да е в 50%. А и той от новородено си е винаги в 50%, освен дължината.
Носим дрешки 9-12, които вече страшно започват да стягат на крачетата и едвам ги закопчаваме. Снощи му сложих дрешка 80см, дълга му е 5-10см, но е по-свободна на дупето и бедрата.
Тази неделя става на 6 месеца, започнахме и захранването, вече опита тиква, картофче, тиквичка, морковче, оризова кашичка с кърма. И май картофче то и кашата най-много му харесаха.
Вие измервате ли главичката също?
Аз следя три показателя, тегло, обиколка на главата и дължина на тялото.

Напоследък ме хваща някакво странно настроение като в депресия, после ме отпуска...не е лесно самичка вкъщи, а и много зависи от детето. Нашият си иска внимание, оставям го и самичък, но след 15-30 минути му омръзва и иска нещо ново да прави 🙃
Свиква се, влизаш си в някакъв ваш график и така.  Ще се справиш!

# 656
Моята стратегия за справяне е да стана сутрин рано преди всички. Така мога да си отделя 30 минути да пия кафе на тишина и след това да свърша някоя друга задача преди да станат децата. Ако имам късмет и Габката е в настроение да си поспива преди да се събуди някой път съм сложила яденето да се готви. Една от първите ми задачи е да пусна пералня (то в къщи прането не свършва никога Joy).
Иначе големите деца понякога даже могат да са в помощ - каката понякога разтоварва миялната и разни други дреболии.
Обикновено човек като знае, че има много задачи се мобилизира и става по-организиран, така че може даже по-лесно да се справиш от колкото като имаш помощ.
Ние в четвъртък сме на консултация и тогава ще мога да дам ъпдейт за теглото. Преди 2-3 дни я теглих в къщи - 6 850.
Моя мъж от 2 дни е с вирус с кашлица и много висока температура. Стараем се да е изолиран и да не се върти покрай децата, но почти нямам надежда да се опазят. Нямам търпение да свърши тази зима, че нещо в повече ми идват кашлиците и сополите.

# 657
Ноеми на 8.2 навърши 6 месеца . Днес бяхме на лекар . 71см и 8.400 грама. Захраних на 5+. До сега тиква, тиквичка, ябълка, морков, сладък картоф, картоф, пащърнак, круша, слива, банан.
Днес сложиха втората менинго ваксина (в Германия сме). Иначе тя не обича да лежи по корем.
До сега 1-2 пъти се обърна от гръб по корем, обратно не. Доктора каза до април да чакам, ако и до тогава не се обръща , щял да препише физикална терапия . Но имало мързеливи бебета , и не било страшно че още не се обръща.
И да ви питам, как се съхранява месото за бебе? Пише примерно пиле да се вари и след това да се замрази на порции. Аз мислех да замразявам сурови порции (30-50гр) и преди приготвянето на пюре , да сварявам заедно с зеленчука. Вие как мислите / действате   ?

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 17:36 от СаниДима

Общи условия

Активация на акаунт