🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-35

• 8 233
  • 301
  •   4
Отговори
# 285
Eşref Rüya | Episode .15 Trailer .2

НИСАН-Афра
ЕШРЕФ- Нисан
Гюрдал- ЕШРЕФ, чакай, какво правиш?
За бога - спри!
ЕШРЕФ- Аз трябва да съм до Нисан, отивам, остави ме.
Някакъв си - Аз знам, че Кадир има всичко което вие имахте.
Какво ще направите да го свалите?
ЕШРЕФ- Аз печеля, вие целувате ръката ми.
- Ние сме всички, ти си един.
- ВИНАГИ
-Аз се нуждая от сила
ЕШРЕФ - Аз не получавам силата си от оръжия, пари или мъже.
ЕШРЕФ  - Аз имам 3- ма човека, това е всичко.
Динчер - Вие не сте правилният човек да стойте до Нисан или/не е правилно за някой като теб да стой до Нисан.
ЕШРЕФ - Причина
Динчер- Защото аз съм този, който планира бъдещето на Нисан.
ЕШРЕФ бъдейки тук, застрашава всичко.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 00:47 от eliet

# 286
Благодаря, Ели! Ако ти си го превела, шапка ти свалям. Не каза, че си толкова добра.

# 287
Благодаря за фрага Heart

Опасенията ми се оправдаха... Динчер ще играе по тънката струна на Ешреф за да стои далеч от Нисан... Да видим обаче в действителност какво ще стане,със сигурност "съюзниците" на Кадир набързо ще му обърнат гръб при наличието на Ешреф.

Явно свекървите отново ще влязат в действие,пардон - свекървата Гюрдал.

# 288
Добро утро, момичета!
Нов ден, нова седмица, нов епизод и рожденик утре.
Гери, не съм толкова добра. Видях го в Only Cagatay със английски субтитри, но повечето думи ги знам.
Феновете творят ли творят.
Много харесвам Чаатай в бяло.
Утре ни е рожденик.

Желая ви късмет и много успех през новата седмица!🍁🍂🍀

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 09:21 от eliet

# 289
Добро утро!

Явно наистина всички се наслаждаваме на дългия уикенд.
Но, новата седмица е тук и наближава новата среща с Ешреф.
Ели, благодаря за фрага и за превода!
Нинче, радвам се, че ще си правим компания!
bof4eto, това беше очаквано от Динчер.
Аз продължавам да се чудя  за кого от двамата е тук Динчер. За Ешреф е ясно, но би трябвало да знае и коя Нисан.
Възможно е той всъщност да е каго нож с две остриета.
За Нисан- влиза като продуцент, ще сe опита да изгради доверие и да си  пробие път в най-съкровеното  и пространство - музиката и кариерата. Това до известна степен ще му позволи да контролира, манипулира и, ако я познава, накрая да я накара да я преживее отново болката от миналото.
За Ешреф, връзката е още по-директна. Ешреф е убил баща му, което прави историята лична. Динчер е въплъщение на цената, която Ешреф плаща за миналите си действия. Той е враг, който идва от собствената му съдба, а не от изборите му в настоящето.
Ако обаче, омраза и планове му са насочени само към Ешреф, като лична вендета заради смъртта на баща му, това би направило Нисан просто „средство“ за достъп до него. Но това поставя и капан. Ако открие истината по-късно, че Нисан е била „Руя“ за Ешреф и че именно тя е причината за убийството, тогава ударът ще бъде двойно по-силен, и за двамата.

Ако обаче Динчер знае повече, отколкото изглежда, тогава той не е просто случаен враг, а внимателно подготвен „пъзел“ от сценария. Той може да играе на няколко фронта- да нарани Ешреф чрез Нисан, като разбие връзката им отвътре,  да използва миналото и като оръжие срещу двамата и най-опасното, да изкара наяве истината в момент, в който те най-малко са готови да я чуят.
 Много вероятно е сценаристите да пазят като коз именно това, че Динчер знае повече, отколкото  показва. Защото тогава той ще е ключов катализатор за разкриването на най-голямата тайна- че Нисан и Руя са една и съща  жена.
Със сигурност въпросите, които зрителите си задават са много, защото през миналата седмица сериалът е на първо място по обсъждане във всички категории.

Най-обсъждон сериал-"Eşref Rüya "
Най-обсъждан актьор-Чаатай Улусой
Най-обсъждана актриса- Демет Йоздемир.
А тя е споделила в Инстаграм стори, че ще пътува до Лондон

Възможно е да имат почивен ден.
А утре Чачо е рождиник.
Надявам се от екипа и Канал Д да си спомнят това.
Желая ви прекрасен ден!

# 290
Понеделник им е почивен ден.
Демет щом ще идва в Лондон ще е няколко дена. Значи и утре са off. Защо не идват събота, неделя все делнични дни.
Чаатай няма ли да тръгне с нея?
Да си вземе севгилето и едно пътуване покрай рождения си ден, само 4 часа е.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 10:01 от eliet

# 291
Добро утро, момичета!
Честит празник! 117 години независима България! Simple Smile
Този Динчер ще излезе по-лош отколкото си мислех...дали и на него не му помага някой?!
Днес навсякъде виждам снимки на Чаатай в бяло. А това не е ли Ешреф в къщата Хадър? Simple Smile

# 292
Lale, да, снимките са преработени с ИИ- желанието на феновете да видят Ешреф в бяло.
Вчера ви писах за статията на Young Wolf , ето я:
Профил на героя: Демет Йоздемир като Нисан в "Eşref Rüya", Сезон 2, Епизод 1: Анатомията на скръбта

От Младия вълк

Човешкият мозък е лабиринт, загадка. Не можем да предвидим как ще реагира, когато се сблъска с внезапна, непоносима загуба. Понякога се разпада на сурова емоция; понякога се заключва зад стени на недоверие. В тези моменти диапазонът от възможни реакции е безкраен: вцепенение, отричане, откъснатост, ярост, смях, който не носи радост. В „Ешреф Руя“ ни е предоставено щателно изследване на една такава траектория, докато публиката е свидетел на това как Нисан се сблъсква с невъзможната истина за смъртта на сестра си Афра.

Търсенето на Нисан е водено от нарастваща тревожност, напрежение, което се натрупва, откакто Афра изчезна от партито по случай представянето на сингъла на Нисан. Първо тя се свързва с Чийдем, която отказва да и помогне, а след това се обажда на Ешреф. Обяснявайки, че последното място, където е видяла Афра, е старият му хотел. По това време...

Публиката вече разбира трагичната истина: Афра е убита. Ешреф обаче открива, че е била привидно предозирана, което му пречи да каже на Нисан цялата истина. За да я предпази от непосредствено опустошение, той измисля деликатна лъжа, твърдейки, че Афра е в болницата и ще се възстанови, докато публиката мълчаливо е свидетел на жестоката разлика между надеждата на Нисан и истинския ужас на съдбата на Афра.

Когато Нисан пристига в хотела, сцената е изпълнена с тихо предчувствие. Линейки и полицаи сигнализират, че нещо ужасно не е наред. Тя пита за Афра, но споменаването на моргата я спира на място. Погледът ѝ се премества от линейката към мълчаливите, знаещи очи на Ешреф. Осъзнаването започва да изплува на повърхността, но не може да проникне напълно. Тялото ѝ замръзва, а умът ѝ се свива. В този момент.

Тя изпада в дисоциативно състояние – защитно убежище на ума, предпазващо се от непосредствената катастрофа. Почти инстинктивно решава да се прибере, казвайки на Ешреф, че Афра може да дойде там, крехка, вкопчена в надеждата. Тя се отдалечава и се качва в такси, търсейки безопасността на дистанцията от непоносимата сцена.

В таксито поведението на Нисан е поразително и болезнено детайлно. Тя моли шофьора да пусне песен, докосва врата ѝ многократно, оправя косата ѝ и се насилва да се усмихне. Смехът ѝ се появява, но той не носи радост - това е маска, която умът ѝ създава, за да се съпротивлява на истината. Настояването ѝ да приготвя храна за Афра и да си представя предстоящото завръщане на сестра ѝ е пример за отричане, крехък мост между непоносимата реалност и човешката нужда от приемственост. Всеки жест, всяка промяна на погледа ѝ, всяка интонация в гласа ѝ сигнализира за ум, борещ се да се запази,докато тежестта на травмата започва да се утаява.

Връща се у дома. Нисан продължава да се вкопчва в крехката илюзия за надежда. Тя механично изпълнява движенията си, приготвяйки храна за Афра, сякаш сестра ѝ може да прекрачи прага всеки момент. Всяко движение е преднамерено, почти ритуално. Отчаян опит да се запази приемствеността в свят, внезапно разкъсан от загуба. Когато звънецът на вратата звъни, сърцето ѝ подскача - тя тича да отвори, очаквайки Афра. Но това е Ешреф, а не сестра ѝ.

Ешреф  подходи, премерено спокойно, знаещ тежестта на истината, която трябва да предаде. Той говори нежно. Обяснява, че медицински специалисти и психиатър ще дойдат да ѝ помогнат, предлагайки структура и насоки, докато тя започва да се променя. Нисан слуша, но умът ѝ се вкопчва в фрагменти от отричане, останките от дисоциативното ѝ състояние държат реалността настрана. Бавно спомените ѝ се издигат - Афра като бебе. Държейки кутрето си по време на земетресението, плачейки, докато малката Нисан пееше приспивни песнички, за да я успокои. Тези спомени се преплитат с настоящето. Болезнено съпоставяне на оцеляването и внезапната, необратима загуба.

Докато мозъкът ѝ започва да се примирява с първата травма, тя оцеляла с втората, неизбежна истина за смъртта на Афра, крехкото ѝ отричане се разпада. Тя се нахвърля върху Ешреф, настоявайки той да ѝ каже, че Афра е в безопасност, че е отишла някъде, че кошмарът не е реален. Думите ѝ треперят от отчаяние, гласът ѝ е крехък мост между надеждата и ужаса. И тогава, когато последният воал на илюзията пада, Нисан се изправя пред непоносимата реалност: сестра ѝ наистина я няма.

Писъците ѝ пронизват тишината на къщата, сурово, висцерално освобождаване на мъката. Сълзи се стичат потоци. Тялото трепери от кулминацията на шока. Дисоциация, отричане и бавното, неумолимо приемане на загубата.
Когато медицинска помощ влиза и я упоява, това не е за да успокои гнева ѝ, а за да осигури опора, докато умът ѝ се ориентира в бездната на скръбта. В тези последни моменти публиката е свидетел на пълната дъга на човешката скръб: първоначалното оттегляне на ума в отричане и дисоциация, крехките конструкции на надеждата и паметта и евентуалната, непреодолима конфронтация с реалността. Травмата на Нисан е осезаема, непоколебима и сърцераздирателно доказателство както за дълбочината на писането, така и за майсторското изпълнение на Демет Йоздемир.

Изпълнението на Демет Йоздемир е свързващата тъкан, която свързва психологическия реализъм с наративната поезия. Тя пресъздава дисоциативното състояние на Нисан с хирургическа прецизност: кухата усмивка, празните жестове, смехът, който не достига до очите ѝ. Минута след минута тя модулира позата, тона и изражението, позволявайки на публиката да се вживее във вътрешния живот на Нисан. Когато настъпва финалната конфронтация, тялото ѝ се разпада от ярост, лицето ѝ се изкривява, а писъкът, който излиза, е едновременно ужасяващ и катарзисен. Забележителното е как изпълнението разкрива...вътрешна логика на травмата: отричането не е слабост, дисоциацията не е абсурд, гневът не е жестокост - всичко това са реакции, породени от ум, борещ се да оцелее в момент, твърде опустошителен, за да бъде осмислян.

Реакцията на Нисан на смъртта на Афра ни напомня, че човешката реакция към трагедията е непредсказуема, многопластова и дълбоко индивидуална. Пътят на Нисан от шок до дисоциация, от отричане до яростно и висцерално признание е болезнено предаден. Чрез изпълнението на г-жа Йоздемир публиката усеща всяко колебание, всеки механичен жест, всяко разкъсване на маската, сякаш наблюдава ум, работещ в реално време. Сцената не е просто разказване на история: тя е анатомия на скръбта, медитация върху травмата и свидетелство за крехкостта и устойчивостта на човешкия дух.

В крайна сметка, силата на тази сцена се крие в нейната непоколебима честност. Припомняме, че травмата не се обявява с спретнати, предсказуеми натрапвания, не поставя на сцената – тя разрушава възприятието и преобразява тялото и ума по начини, едновременно фини и поразителни.

Зашеметяващите реакции на Нисан - нейната дисоциация, крехкото ѝ отричане. Евентуалната ѝ конфронтация със загубата - са предадени с изключителна прецизност, разкривайки вътрешната логика на ума, борещ се с невъобразимото. И именно чрез изпълнението на Демет Йоздемир тези вътрешни битки стават видими: всеки жест, всяка пауза, всеки трепет предава сложността на човешката скръб, превръщайки психологическата теория в преживяна, осезаема емоция. Сцената оставя зрителя разсеян между емпатията и свидетелството не само на болката на героя, но и на изключителната способност на изпълнението да накара невидимите механизми на ума да бъдат усетени, видени и напълно разбрани.

Не мога да не се съглася с него- Демет изигра много добре тези състояния на Нисан. Hands V
Честит празник!

# 293
Здравейте,

Честит празник, дами!

Отброявам един ден до рождения ден и два дни до новия епизод. Тази седмица мина много бързо.

Тези изображения може да са фалшиви, но толкова му отива в светли дрехи. А и са поразяващо реалистични. Доскоро правеха доста нескопосани опити и нещо не им се получаваше лицето.

# 294
Уви стават все по-добри и по-добри с ИИ. 😀
Нези, страхотен анализ на вълка. Simple Smile
Благодарим! Simple Smile

# 295
Гери, Lale, според мен така изглеждат, защото са реални снимки, само дрехите са променени. Wink

Да ви сложа и коментара на г-н Седат, който винаги има какво да критикува, но този път се е изказал доста по-различно.

Помислете за сериал... Такъв, който постави стандарти с трейлъра си, въведе нова школа по актьорско майсторство, използва свой собствен уникален език, за да разкаже историята си, и най-важното, донесе киното на телевизията след много години.
Ето го този сериал: Ешреф Руя.
Анатомията на ненадминатостта на "Ешреф Руя"

Актьорски подход: Придържане към естествен, съвременен стандарт, избягване на преувеличения с техниката Post Method. Въпреки малките грешки при подбора на актьори, беше постигнат почти безупречен актьорски състав. Прилагане на съвременни международни стандарти както в процеса на кастинг, така и в техниките на заснемане.

Визуален език: Използваните технологии на обектива и камерата са перфектно съобразени с желаната атмосфера, постигайки международно качество.
Иновативният подход на оператора за заснемане на легендарни сцени.
Уникалният кинематографичен език на режисьора.

Способността на сценариста да създава въздействащи драматични сцени, когато е фокусиран.

Музикална режисура: Песните, използвани в сериала, не само подкрепят сцените, но и предизвикват културно движение. Това е въплътено в „монтажната лудост“, която се появи в 14 епизода, и десетки други тенденции
.

# 296
Нези, и двата анализа са много интересни. А кои са тези актьори, които Седат е сметнал за лош избор? Аз имам предположения. Примерно комисаря.

Иначе на мен Демет също ми хареса. Аз не съм вникнала толкова в изиграването, имам своите леки забележки. На мен ми липсваше това да е по-хомогенно. Имаше детайли, които ми се разминаха. Как не я спряха да се качи в таксито? Кой извика линейката? Последното сигурно е работа на Ешреф, но някак ми беше странно. Тук никой не би дошъл за такова повикване. Сигурно заради това.

# 297
Гери, нямам представа. И аз това се чудя. Някъде четох,че този който напуска сериала е именно Сердар. Rolling Eyes
Аз пък се замислих за тази снимка

Да не би Нисан да е стигнала до психиатрия?

Или накрая ще се откаже това:
Цитат
"Моето мнение за този знак за „психиатрия“ е, че този втори сезон е толкова изумителен, че всички се нуждаят от психиатрична помощ."

Много вероятно! Joy

# 298
Здравейте момичета,
Благодаря за интересните постове и всичко споделено!
Скрит текст:

Аз този уикенд пекох чушки и се отдадох на селска идилия Simple Smile прекрасно време !

Сряда наближава а Чаатай в бяло е разкошен! Още не стигам до епизода, надявам се го изгледам довечера Simple Smile

Прекрасен празничен ден!

# 299
Снимки от епизод 15

Синопсисът за епизод 15

„Eşref Tek“, оживен с впечатляващото изпълнение на Чаатай Улусой, продължава да очарова публиката. След освобождаването си от затвора, Ешреф прави ход, за да спаси сираците от ръцете на Кадир, като този път ще трябва да се бори на различни фронтове. От една страна, Ешреф планира да се изправи срещу Кадир и да го държи отговорен за случилото се, докато от друга страна, ще започне да сключва съюзи, за да спре трафика на наркотици.

Срещата между Ешреф и Нисан беше доста интензивна и остава любопитно как ще реагира Ешреф, когато се изправи срещу чувствата си. След като Нисан обаче губи сестра си, Ешреф и обещава, че ще направи всичко по силите си, за да я защити и да намери онези, които са сторили това на Афра.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 14:19 от NeZ_9

Общи условия

Активация на акаунт