⚽ ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ .::25::.

• 4 230
  • 159
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Лудогорец надиграха с лекота един страхлив Левски и напълно заслужена спечелиха Суперкупата на България.
Не знам, дали е с лекота, но определено бяха по-организирани и смели.
Левски нямат реализатори. Ако си бяха вкарали положението първото полувреме и избиването на Падт, можеше и друго да е, но им липсва класа. Видимо е с просто око.
След гола, който беше някаква неразбираема поредица от грешки на футболисти в синьо, като започнем от позволяване на центриране на такава топка, влизането на Вуцов във вратата (буквално), Текпетей направо отвя зашитника на сините., Лудогорец можеха да вкарат поне още 1-2 гола за цвят след 70мин.
Изобщо не бих ги отписала за титла, купа и т.н.
Още след мача с Ница бях убедена, че тази Суперкупа няма как да не е спечелена от тях.

# 151
Аз изобщо не смятам, че въобще трябваше да има такъв мач, при положение , че един и същ отбор е спечелил и двете вътрешни състезания.

Ама все тая, не е като да ми дреме за бг футбола.

# 152
  • София
Аз изобщо не смятам, че въобще трябваше да има такъв мач, при положение , че един и същ отбор е спечелил и двете вътрешни състезания.

Скрит текст:
Ама все тая, не е като да ми дреме за бг футбола.
Принципно безсмислен мач, по никое време, февруари, за чии тогава, само БФС знаят, но добра контрола за двата отбора и първи трофей за новия треньор на Лудогорец.
Иначе БГ футболът е, видяла жабата, че подковават коня ......

# 153
  • София
Абе тенеке, тенеке ама кой ти го дава. Левскарите бая се бяха надъхали. 15 000 човека имаше, ако не и повече и то в този кучи студ.
След последния съдийски сигнал гробовна тишина. Вярваха, че ще вземат купата и така.
Обаче Веласкес е страхлив треньор и прекалено голям прагматик. Иначе не отричам, че ги стегна много във фаза защита и факт - Левски има облик, има стил на игра. Нещо което Лудогорец чак сега вече има през този сезон, откакто взеха викинга.
Иначе не знам защо пак се намесва съдията. То за левскарите съдиите винаги са били виновни. Дори само защото дишат.
Не видях никакво побутване за Лудогорец.
Сините имаха едно полуположение през първото полувреме и едно сериозно такова на Сангаре при 0-0, сравнително рано през второто. И това им беше за целия мач. Играха по-силен футбол само първите 20/25 мин. на мача и това им беше.
Лудогорец бяха много по-добрия отбор на терена и напълно заслужено спечелиха.

# 154
Аз имам още един един въпрос за бг футбола. Защо в България, клубни отбори носят имена и прозвища на национални герои? Още повече, че по-голямата част от тези отбори, нямат нищо общо със съответните национални герои. Това е меко казано неетично спрямо останалите отбори.

# 155
  • София
А защо изобщо Левски играха в този мач?
Такива са правилата на Суперкупата. Когато един отбор печели дубъл играе мач за тази купа с втория от първенството. Обърнете се към ПФЛ и предложете други правила. БФС вече изигра картите си с административното вкарване на оранжевите от Етрополе в А група. Що, например, ПФЛ да не стори същото?

Ще има други правила. Подобно на Ла лига и у нас, от септември още, суперкупата ще е във формат 4 отбора - полуфинали и финал. Останалите два отбора, вероятно, ще са втория и третия в класирането. Дали ще се качи нивото и интересът към тази иначе доста безлична купа (у нас) - ще видим.

# 156
Аз имам още един един въпрос за бг футбола. Защо в България, клубни отбори носят имена и прозвища на национални герои? Още повече, че по-голямата част от тези отбори, нямат нищо общо със съответните национални герои. Това е меко казано неетично спрямо останалите отбори.
Тоест,ти не си против именуването на известни български личности,а недоволстваш,че отборът от "Подуене" пръв се е сетил да се кръсти на Левски?!

# 157

Тоест,ти не си против именуването на известни български личности,а недоволстваш,че отборът от "Подуене" пръв се е сетил да се кръсти на Левски?!

Какво значение има кой е първи? Това не са просто "известни български личности", те са НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ, които се изучават в училище.

# 158
Абе тенеке, тенеке ама кой ти го дава. Левскарите бая се бяха надъхали. 15 000 човека имаше, ако не и повече и то в този кучи студ.
След последния съдийски сигнал гробовна тишина. Вярваха, че ще вземат купата и така.
Обаче Веласкес е страхлив треньор и прекалено голям прагматик. Иначе не отричам, че ги стегна много във фаза защита и факт - Левски има облик, има стил на игра. Нещо което Лудогорец чак сега вече има през този сезон, откакто взеха викинга.
Иначе не знам защо пак се намесва съдията. То за левскарите съдиите винаги са били виновни. Дори само защото дишат.
Не видях никакво побутване за Лудогорец.
Сините имаха едно полуположение през първото полувреме и едно сериозно такова на Сангаре при 0-0, сравнително рано през второто. И това им беше за целия мач. Играха по-силен футбол само първите 20/25 мин. на мача и това им беше.
Лудогорец бяха много по-добрия отбор на терена и напълно заслужено спечелиха.
Първото полувреме имахме отлично положение още в началото с удара с глава на Р Кирилов, който обаче въобще го няма в този елемент, а е и нисък, топката тупна по-рано и се вдигна неудобно. Или това не е голово положение? После бе удара извън пеналта на Бурас, който мина на под 10 см от горната греда. Какво имаха Разград това полувреме? Нито един удар във вратата! Второто удобно ли прескачаш кристалния недаден жълт картон на Дуарте, дето днеска БФС разсмя всички с това "невнимателно нарушение", което от гледната точна на съдията се вижда прекрасно - шут в ахилеса отзад - така може да се прекрати кариерата на ударения играч! За положението на Сангаре си писал, а си пропуснал едно избиване под гредата на Падт пак в това полувреме, но нямаше кой да довкара отбитата топка! Имаше ли фаул в края срещу Сангаре? Що не го даде? А, щото можеше да се окаже и в пеналта... И какво съдийство второто, а? Има авантаж, той си свири фаул за нас, връща топката, щото не била на точното място... Второто имаме 4 удара във вратата, а те - 2, и единия е гола, с рамо!
Нищо де, ще ви зачешат и вас по същия начин, тогава ще видим какви ще ги сглабяш.
Веласкес има да избистря състав и тактика, този мач определено не му се получи. Но не съм съгласен, че са били по-добрия отбор до 70а минута!!! Другото е, че това е "цаката" срещу Левски - почваш ги здраво през кокалчетата, съдията в един момент се плаши, че вади много картони и спира и това е. Око Флекс бе доста стреснат и уплашен, взеха му всички спорни топки, щото го хвана страх от контузия.
На питащия защо носим името на Левски, ще кажа, че Сам Нийл през 1914 г не го е имало, за да го питат! И за справка - много отбори носят имена на национални герои - Левски, Ботев, Раковски, Бенковски (така се казваше Хебър навремето), имало е Хан Крум, Владислав (Варна) после идва модата на партизаните - Марек е псевдонима на комуниста Станке Димитров, Лъсков (Ямбол) и на копикета на московското ЦСКА!
И това не е чисто български прецедент, прочети кой е Жил Висенте, Обилич и т.н. 
Ако се кръщават на реки, пак ще има проблем, нали? Те и реките се изучават в училище...
Да, Партията сменя имена наляво и надясно... може би пък тъгуваш за тези времена? Знам ли?

# 159
  • София
Дори тъмносиния Вальо Грънчаров и поета Томето Русев си признаха, че Лудогорец е бил по-добрия отбор и заслужено е спечелил.
Левски игра страхливо за 0-0 и след това да разчитат на Вуцов при дузпите.
Този футбол няма как да се хареса на основната маса фенове на Левски, но целта оправдава средствата... Ако това доведе до титлата, никой няма да си спомня как е постигната.

Общи условия

Активация на акаунт