Пробиотик при захранване на бебе

• 248
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте мами! Предстои ми захранване на моето бебче мисля да започна като навърши 5 месеца ( сега сме на 4 и половина) и започнах да проучвам всичко. Прочетох че е добре да се дава пробиотик но изпитвам затруднения на кой точно да се спра. Моля споделете вашият опит. Благодаря!

# 1
Ако бебето е здраво и няма проблеми с храненето или коремчето, обикновено не се налага да приема пробиотик.

# 2
Аз давам Омнибиотик Панда и съм много доволна.

# 3
Пробиотици не се дават току-така, както и витамини, имуностимулатори и т.н. Simple Smile Омнибиотик е класика, но на моето му влоши коликите, когато беше на 4м. Сега давам само при нужда.
Ние си изчакахме почти 6м за захранване по ЗВБ и не сме видяли нужда от пробиотик.

# 4
От омнибиотик,бебето ми получаваше запек.Трудно се дава ако бебето е на кърма и трябва с лъжичка или спринцовка,гъсто е и няма приятен вкус за да го поискат. Много е скъп и лично аз не го препоръчвам. Доволна съм само от Биогая,която давах до края на 6-тия месец заради коликите.Не виждам причина,да се дава ако няма колики,запек или диариа,но вие си преценявате. Питайте все пак и педиатър,да каже има ли нужда и смисъл.

# 5
Като знам, че педиатрите за бебе на 4м с активни колики казват "Захранвай!" разбирам защо хората пишат в бг мама и правят сами проучвания.
Megan, не е по темата, само споделям, но моето на кърма така се зарадва да консумира от нещо друго, че нямахме съмнения, че има желание за захранване Joy И със спринцовка, и с лъжичка, даже мноооого внимателно направо от чашката, в която го бяхме разбили Simple Smile Но да, предполагам за по-мъничко ще е трудно Simple Smile Не сме давали пробиотик до тогава.

Общи условия

Активация на акаунт