Банята - тема 50

• 7 787
  • 266
  •   1
Отговори
# 30
30х60 и 33х33 см са старите стандарти за плочки, които все по-рядко се ползват и са малки.

Последна снимка освен, че е с големи плочи е и на огромна баня с огромен прозорец, което дава съвсем различно усещане. На всичкото отгоре шарката е медена, а НЕ сива, което също е от значение. Сивата е студена, медената- не.

Бих обособила душа по-наниско (т.е. под на две нива), вместо да слагам праг. Тогава и паравани хармоника ще бъдат ОК.

Поразгледайте повечко снимки на малки бани с малки сиви мраморни плочки и бели мебели.

Ето тази е хем с по-големи плочки, хем с малко по-топла визия заради пода

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 15:15 от drago_2008

# 31
  • София
То още на примерните 3д си личи колко мн се повтарят шарките. Но по вкус и цвят... Така де, различни сме, аз хич не се разбирам с мраморните шарки, но да кажем тези два примера що-годе стават(с този интензитет на шарка и този формат плочки, който си е бая, колко да е метър на метър, малко повече?)

Но и двете има малка заигравка със стена(под) но  и баните са големи

# 32
Да де, всички го въртим откъм големината на банята.
Търсих из пинтерест, не намерих малки бани, изцяло с мрамор...

# 33
  • София
То и на малката не пречат никак гилемите плочки, ще има по 4на стена да кажем

# 34
И аз не намирам подходящ пример, но ето част от бани:

Като последната май е с големи плочи:

# 35
  • София
Показаните от ДЗХ бани показват как въпросните плочки не стоят добре, особено в първите две. Вероятно не само майстора трябва да е добър, а и да има голям резерв от плочки, за да има възможност да избира и напасва шарките.

# 36
  • Пловдив
Заболя ме главата, докато гледах втората Grinning
А в третата май има прозорец.

# 37
Принципно мраморната шарка ще си бъде вечна линия в баните според мен. Най-малкото заради италианците. Те си имат там май мрамор в изобилие, съответно мине не мине време ще си се връщат към него. А покрай тях и  останалият свят. След супер бума преди 6-7 години обаче сякаш малко поомръзна. Имаше период навсякъде баните бяха мраморно+дървесно. При толкова оргомен избор на цветове, размери... не виждам защо човек се държи към нещо, което е трудно и за нареждане като шарка.
Последните две показани бани в предната тема са доказателство, че може да се съчетае симпатична комбинация от малки с големи плочки, един цвят с друг цвят. Мрамор и дървесно е и трудно, и еднотипно, и преекспонирано.

Последната показана от ДХЗ баня изглежда много добре. Но като цяло рядко става така. А и са големи плочките.

# 38
  • София
Мрамор и плочка с мраморна шарка има малка разлика.

# 39
Ясно, че е така. Имам предвид покрай истинския мрамор все ще върви и линия с десен мрамор.

# 40
  • Варна
Ох, и аз имам мнение за мрамора, особено в този размер плочки, но ще има обидени и подозирам, че не само питащата. Rose vine, обмисли го още малко. Погледай снимки в нета няколко дни. Обръщам внимание и на мивката. Не знам дали сте предвидили такова шкафченце като на проекта, но ще е грехота да не използвате тази стена в пълния й потенциал.
Скрит текст:

# 41
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Момичета, някоя от вас дали има мнение за плочки на полската марка Tubadzin. Спряла съм се на 2 варианта. Единият е мат, а другият е гланц. Направихме проекти с 3 варианта-единият бял серия Reflection отпадна. Другите са Tasmania (mat) и Tempre (glanc) и близнака в мен се раздвои и си дадох време до събота да мисля пак 🙄🙄🙄ето ги:

# 42
Гланцови се чистят по-лесно.

# 43
  • Варна
Определено съм за първия вариант - по-елегантни са и матови. Само някакво "дръвце" да има, да стопли. Може мебелите, може пода. Нещо мъничко е достатъчно. Тубадзин са качествена марка.

# 44
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Определено съм за първия вариант - по-елегантни са и матови. Само някакво "дръвце" да има, да стопли. Може мебелите, може пода. Нещо мъничко е достатъчно. Тубадзин са качествена марка.

Lady April, Благодаря ти за отговора! И аз харесах мата, но мъжката част е за гланца и геометричните фигури Simple Smile
Матът иначе излиза с около 500 лв.по-скъп.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 16:57 от BlueSky7

Общи условия

Активация на акаунт