Банята - тема 50

• 19 530
  • 536
  •   3
Отговори
# 525

Бояне, сигурен ли си за тази комбинация? Thinking
Колкото повече плочки гледам, толкова по-малко съм сигурен в каквото и да е било Grinning

# 526

Това периодичното не ме плаши.

Да кажем, че ако банята се чисти веднъж седмично, линейният сифон-два пъти. Поне вкъщи, е такова положението!
През лятото се задръства с пясък и мазнотия от продуктите коса/ надонаселението живее на плажа и е дългокосместо/, зимъска- косми и много продукти за коса Close

# 527
Аз в Рокандо на ул. Генерал Тошев намерих наличен шкаф с мивка Рока, каквито ми трябваха. Не всички мостри/модели бяха налични, разбира се. Но може да се пробва и там, на място. Имат и друг магазин, но не ми беше достъпен с ГТ.

На мен комбинацията на плочките ми е ОК, имам резерви към сифона, но Боян си знае. Не бих слагала от дървесните плочки и в нишата или над мивката. Една акцентна стена е достатъчна, според мен.

# 528
Корниз за завеса за баня прав....
Заоблен или ъглов се захваща по средата с нещо като синджир от тавана. Изглежда зле и пречи на придвижването на халките. Поне аз съм виждала само такъв вариант.
Аз използвам телескопични прави без пробиване, те са с пружина вътре и си стоят стабилно, не падат, освен ако не правиш набирания на тях.
Размерите на завесата са без халките, а корнизът може да се наглася лесно на различна височина.
Така се захваща ъглов, това е нещо като дебела тел, аз съм виждала със синджир, но е на същия принцип –трябва нещо да го държи в средата.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 21:38 от Чи лу

# 529
  • София
Чи лу, много ти благодаря, отговори на всичките ми въпроси Flowers Hibiscus
Точно такова захващане за тавана си представях за заоблените корнизи. Доста загрозява обаче.
Значи ще бъде прав, дано не е прекалено много 1.70м дължина и да се закрепва стабилно. Височината може лесно да се нагласи в този случай.  Иначе такъв телескопичен имам за гардероб и не е паднал, но е 60см.

# 530
Имаме телескопичен пред вана с дължина 170 см. Стабилен е, но подбираме леки завеси.

# 531
  • There I was on a July morning
Относно укрепване на корнизите - зависи от теглото на материала за изработка, дължината му, а не толкова от формата. Би трябвало в техническата документация към него да е описано при каква дължина е необходимо вертикално укрепване.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 22:56 от Скубиду

# 532
При мен в едната баня разстоянието е 195 см, корнизът е на 3 части, с две завеси и пак си е ок.
Този е:
https://bauhaus.bg/teleskopichna-relsa-za-zavesa-za-banya-venus/p/15056
С тези халки:
https://bauhaus.bg/halki-za-okachvane-na-zavesa-za-banya-venus-karabiner/p/18409

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 22:43 от Чи лу

# 533
  • София
Такъв корниз харесах, като този Venus. Може би по-малкия размер. И халки ли трябва да купя, аз мислех, че си вървят със завесата?

# 534
  • Варна
BoyanBalev5, на мен ми харесва комбинацията, която сте избрали. Дървесната плочка ще е добре да е само едната стена. Няма нужда от повече. А и не си казал мебелите какъв цвят ги искате. Ако и те са дървесни, ще се "стопли" предостатъчно. Вратата на банята също ще окаже влияние в баланса топло-студено.

# 535
Май има халки със завесата, но аз исках да са лъскави като корниза. Тези които показах са по-тегави за сваляне на завесата от обикновените, малко ме изнервят всяка седмица да ги откопчавам и закопчавам😆

# 536
Май има халки със завесата, но аз исках да са лъскави като корниза. Тези които показах са по-тегави за сваляне на завесата от обикновените, малко ме изнервят всяка седмица да ги откопчавам и закопчавам😆
И моите са същите, не бих взела гадните пластмасови, но аз пък не знам дори как се откопчават и закопчават - разпоредила съм ММ да се занимава с тях и ето, давам ти акъл Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт