Банята - тема 50

• 19 558
  • 536
  •   2
Отговори
# 480
  • There I was on a July morning
.....
2. Би трябвало да има една луничка в средата над душа, но тя реално ще бъде скрита от душ питата. И в сегашната ми квадратна баня е така и понеже е дразнещо затъмнено, постоянно отместваме питата. Но пък и алтернатива не ми хрумва.
Скрит текст:
Здравейте, вкъщи е така, но луничките са още по-концентрирани в средата на тавана. Не ми е тъмно, но ако ми потрябва по-силно осветление, шкафчето на стената има вградено осветление, което се включва независимо от луничките. Освен това, продават огледала с осветление, което също е решение.

Барелина, необходимо е да имате и линеен сифон за душа, праг и точков сифон в сухата част, иначе ще се мокри цялата баня. Относно разположението на ревизионните отвори в жилището - зависи откъде ви минават тръбите и къде са монтирани индивидуалните водомери.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 00:58 от Скубиду

# 481
  • густо майна Филибето
Здравейте момичета! Вкъщи се прави баня, прави я съпругът ми, който носи в себе си смелост,целеустременост и бързина, но не и прецизност Grinning  Отделно, че я мислим вече 15г и в течение на това време са купувани и правени различни неща, та може ли човек всичко да помни ! Stuck Out Tongue Winking Eye

Проблемът е неправилно сметнат куфар, заради което в ъгъла (дясно) остават около 2см, и сега чуденката е дали да се сложи лайсна инокс, или да го мъча да реже сиви плочки? Със сивите леко се разминават фугите и няма да е добре.

Приемам и други предложения, докато не сме хукнали да купуваме лайсна.

Относно паравани и завеси, и аз като Мандаринка не обичам, искам свободно пространство. В тази баня обаче ще се наложи, и реших да е завеса, защото преди 15 години е купена санитарията, а тя е тъмносиня Simple Smile Тогава беше екзотика, сега си блъскам главата как ще я чистя от варовитата вода. Затова ще има и завеса, за да я пази от капките. Параван е безсмислен , а душкабини не понасям.  

И за да не е много скучен поста, една не съвсем точна визуализация, която набързо ми направиха в магазина, където купихме плочките с лицата. Аз извадих една правена със SketchUp , и жената сигурно ме съжали за мъките и за нула време я направи Grinning
Подовите плочи не са  еднакви една с друга, те са друга тема, пак импулсивна покупка преди десетина години. Името на серията говори само за себе си - Ламборгини, а вкъщи всичко е ретро, и екстериор и интериор.  Joy  Но това е положението, влизаш в банята и се пренасяш две епохи напред Wink

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 09:52 от Ljuboznatelna

# 482
  • София
Пура/фриз бих търсила, не лайсна. Предполагам и фуга ще има, да си сметнете колко ви трябва.

# 483
Скубиду, мерси за включването Flowers Hibiscus Много ми се искаше да няма никакъв праг. Утре ще говоря с майстора, които прави баните, дано каже, че има начин.

Ljuboznatelna, и аз бих залепила фриз. Има такива тънки и няма нужда да ги реже. Определено банята ти е запомняща се Simple Smile

# 484
Скубиду, мерси за включването Flowers Hibiscus Много ми се искаше да няма никакъв праг. Утре ще говоря с майстора, които прави баните, дано каже, че има начин.

Ljuboznatelna, и аз бих залепила фриз. Има такива тънки и няма нужда да ги реже. Определено банята ти е запомняща се Simple Smile

На отвор 88 см влиза готов параван хармоника на Интеркерамик, който се води 90 см. Май имаше по-нагоре коментар

Може да понижи нивото на пода при душа с дебелината на 1 плочка и наклонът на другия под да е натам.

# 485
Драго, супер си! Благодаря ти Flowers Hibiscus
На прекрасна цена е този параван! Намерихме фирма в Бургас, която прави такива тип хармоника и цената беше 1500лв.

# 486
Драго, супер си! Благодаря ти Flowers Hibiscus
На прекрасна цена е този параван! Намерихме фирма в Бургас, която прави такива тип хармоника и цената беше 1500лв.
Към паравана има един профил, който се продава отделно, когато се монтира между две стени.https://www.interceramicbg.com/pregradna-sistema-za-banya-ics-4- … ?search=Ics%20114
 Този профил може да го монтирате преди плочките , за да влезете в размера 88 см, може и да харесате друг, да речем Г образен профил, от който да стърчи само едно перце и в него да се спира паравана, може и директно Г-профил да се залепи на плочките. Има как да се измисли. Предупреждавам те, за да не те изненадат с думите " Не става". В единия апартамент точно така съм направила, сага ми предстоят още 2 бани с такива.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 12:33 от drago_2008

# 487
Драго, може и след плочките, нали? При готова баня с плочки разстоянието между двете стени би трябвало да е 88см.

Честно казано на мен най-ми хареса идеята за вграден корниз в тавана, но нито имам идея къде продават такива, нито къде ще има такива кукички.

Барелина, моля, дай линк за ниска вана - нужна е именно ниска. Акрилна, нали?
Шарлот, сега ти видях въпроса Sad Ето тази на рока easy https://www.roca.bg/produkti/pravoglna-akrilna-vana-248150..0?sku=A248150000 .
Като кликнеш досие на продукта ще видиш всичките и мерки. Да, акрилна.
Виж и tazia, тя също не е дълбока, но не знам дали ще ти допадне, като дизайн.

# 488
Здравейте на всички,
Качвам един напълно аматьорско начертан проект, игнорирайте дизайна и цветовете, бих искал само да коментираме функционалното разположението на нещата вътре. Банята е 2.50м на 2м, като съм оставил 90см широчина на душ зоната, червения куб представлява автоматичната котешка тоалетна, а от двата шкафа единия скрива бойлера. Основните ми въпроси са дали мога да подобря нещо и дали да преместя бойлера на другата стена и да скрия с 1 голям шкаф? (както е на втората снимка)

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 15:34 от BoyanBalev5

# 489
Корнизи за вграждане се продават навсякъде, където се продават завеси, а също и кукички според вида на корниза.

# 490
Какъв ще е бойлерът? На мен ми допада повече вариант 2. Бих направила шкафа до долу и скрила тоалетната в него.

# 491
Скрит текст:
Здравейте на всички,
Качвам един напълно аматьорско начертан проект, игнорирайте дизайна и цветовете, бих искал само да коментираме функционалното разположението на нещата вътре. Банята е 2.50м на 2м, като съм оставил 90см широчина на душ зоната, червения куб представлява автоматичната котешка тоалетна, а от двата шкафа единия скрива бойлера. Основните ми въпроси са дали мога да подобря нещо и дали да преместя бойлера на другата стена и да скрия с 1 голям шкаф? (както е на втората снимка)

Определено втория вариант. Simple Smile

# 492
Втори вариант, като всички шкафове да са до най-долната възможна точка.Тоалетната( гърба) също може да се облече като вратичките.

# 493
  • София
Аз пък се чудя каква е тази супер квадратна котешка тоялетна, те са продълговати... Или ще е ъглова... Не за дуго, но ако е продълговата, това коте от къде ще влиза? Сигурни ли сте, че е в мащаб?
В първия вариан съвсем имам такъв проблем, как ще влиза животното и как ще се отваря, за да се чисти тоалетната...
В смисъл, а човек как ще кляка отпред да чисти... Нещо... Никак не ми се връзва това място.

# 494
Аз съм за първия вариант. Но, ако формата на тоалетната позволява, я сложи под мивката.

Общи условия

Активация на акаунт