Банята - тема 50

• 19 566
  • 536
  •   1
Отговори
# 435
Драго,
Много благодаря за варианта на Грое, който е на доста прилична цена.

# 436
rosss, виж F серията на грое, душ главите са за вграждане в тавана, както я искаш. Simple Smile
Щом е за вграждане аз лично не бих рискувала много с марките и бих заложила на нещо качествено.

Мандаринке, значи подобно ще е и при мен, но ако е този вариант мисля рязаната да е до пода. Май 10см ще е.
Дано не се забелязва прекалено много и стане грозно. Иначе плочките са ректифицирани, така че фугите би трябвало да са супер.
Проверих ги сега колко точно са, пише 328 mm. Предполагам 2мм е за фуга предвидено и ще станат 33см.
Мерси за идеята за плафона, записах си и ще проверя къде ги има.

Защо ме търсиш?, а не, не е ваканционно. Просто, като сметнеш времето за 24 часа прекарано в банята, не е много.Smile
Леле, много си била смела с крушката на кабел. Ако беше в нас ММ щеше да ме направи вдовица на 5тия душ.Joy
Стискам палци да излязат читави. Малко извън темата, но откъде са пердетата и столовете? Heart Eyes

# 437

Леле, много си била смела с крушката на кабел. Ако беше в нас ММ щеше да ме направи вдовица на 5тия душ.Joy
Стискам палци да излязат читави. Малко извън темата, но откъде са пердетата и столовете? Heart Eyes

И аз доста години (десетилетия) съм била на фасунка с крушка, в едната баня беше дори над душа, но примерно 50-60 см. над душа (старо строителство с високи тавани). Ако не пръскаш със слушалката директно към крушката (и фасунката), принципно само от изпаренията не е проблем. Веднъж се счупи просто крушката, стъклото. Тогава беше малко зор с махането, че хем на тъмно (с фенерче), хем на високо. Laughing

# 438
ММ има талант за мокрене навсякъде.   Laughing

Аз имам проблем с ваната. Pensive Бяхме харесали една на рока, но се оказва доста плитка. Издирвам дълбока вана, за която да не се чака 2-3 месеца. Имате ли идея за магазини, където има избор или пък марка/модел?

Днес се ровя цял ден в пинтерест и вижте какво ми попадна. Корнизът е вграден в тавана, а завесите са немачкаеми и се перат в пералня.

# 439
И аз съм сложила завеси, но за съжаление идеята ми корнизът да се вгради в тавана не се осъществи, имаше някаква особеност, която попречи. Завесите са текстилни и си ги пера ежеседмично в пералнята, не се мачкат. Не обичам стъклени паравани, затова избрах класически вариант. Неокласиката търпи и завеси, и стъкло - според предпочитанията на ползвателите. 

# 440
Барелина, моля, дай линк за ниска вана - нужна е именно ниска. Акрилна, нали?

# 441
Здравейте!
Предстои ни ремонт на баня и сме на етап пазаруване на материали.
Моля за лични впечатления относно структурите за вграждане на тоалетна чиния на трите производителя:
- ROCA
- GROHE
- GEBERIT
Благодаря!

# 442
Geberit (ползват се две структури вече 5 години),  и от Viega (16+ години) съм много доволна, но не знам дали все още се предлагат в България.

# 443
С нито една няма да сбъркате. Изберете по размер ако е необходимо в случай, че търсите слим модел или по бутон ако искате определен дизайн Simple Smile .

# 444
Днес се ровя цял ден в пинтерест и вижте какво ми попадна. Корнизът е вграден в тавана, а завесите са немачкаеми и се перат в пералня.
Скрит текст:

[img width=421 height=600]//cdn.bg-mamma.com/jBDo/oFv65.jpg[/img
]
Почти всички съвременни завеси се перат в пералня и не са бог знае колко мачкаеми. Дори завеските от Юск са така. Това не са едновремешните мушамени завеси, които стояха твърдо. Сегашните са от полиестер, меки, перат се.

Иначе нишата в тавана е супер правилен и естетически издържан начин за поставяне на завеса в банята. Но предвид общата ни изостаналост понякога по отношение на интериорни решения от години при нас си върви стъклото и плочкаджиите таман са го свикнали. Ако сега речеш да им развалиш рахата с ниши в тавана ще има дълго да те гледат като големи камъни. Grin

# 445
В интерес на истината моите майстори веднага възприеха идеята и казаха, че е напълно осъществима, но причините да не се направи в крайна сметка бяха съвсем други и извън тях, та не мога да ги виня. В следващата баня обаче мисля, че няма да има същата пречка, ще пиша какво се е получило (дано дочакам този ремонт, че се отлага за пореден път). 

# 446
Да се направи не е трудно, но завесите за баня обикновено са с халки и в този жлеб не съм сигурна колко лесно ще се сваля и слага завесата.

# 447
Да се направи не е трудно, но завесите за баня обикновено са с халки и в този жлеб не съм сигурна колко лесно ще се сваля и слага завесата.
Може да се сложи всякаква полиестерна и бързо съхнеща материя по избор - както шият завеси за стая, така и за баня. Т.е. не е наложително моделът да е с халки, а могат да се окачват по идентичен начин, както на вградените корнизи в останалите помещения.

# 448
Абсолютно не е необходимо да са на халки когато се правят в ниша. Обикновена пластмасова канална релса, корниз. С пластмасови обичайни кукички, със силиконов перделик дори могат да се направят, за да стоят в набор и елегантно. Нищо от тези неща не ръждясва. Проблем никакъв.
Според мен завесите се завръщат. На хората леко им омръзна да чистят стъкла. А такива с покритие, незадържащо много вода и капки ако не е Inter ceramic са малко скъпички. Поне за мен де.

Аз сложих такова на параванче 53 см. Наистина след изсъхване не чистя стъклокто. Но поне там, където го поръчах, ми обясниха, че се прави само на прозрачни стъкла, но не и на тонирани. Дали са ме налагали не знам.

# 449
Моите са тонирани и сама съм ги мазала. Изпотяват се, разбира се, но после изобщо нямам проблеми с капки и чистене.

Общи условия

Активация на акаунт