Банята - тема 50

• 24 775
  • 640
  •   1
Отговори
# 570
Тесни структури може и да има, ама не всички хора са тесни. За мен даже споменатите 70 см са малко, трябват си 80 см свободно пространство (равномерно и от двете страни) за да се ползва комфортно тоалетната.

# 571
И без да са широки хората, 80см е на ръба .

# 572
Това са минимални размери, от там нататък всеки според мястото, колко е едър, ако щеш и как седи...

# 573
Това са минимални размери, от там нататък всеки според мястото, колко е едър, ако щеш и как седи...
Благодаря много

# 574
  • густо майна Филибето
Относно вратите - в момента ползваме една съвсем малка баня/тоалетна - 130/140см. За да не се мокри вратата, която е чам, боядисан, сме сложили пред нея завеса. Тъй като стои дръпната през повечето време, в тази ѝ част, която е към стената сложихме зад нея етажерка на колелца от Икеа, където са всякакви шишета и шишенца, шампоани, самобръсначки, даже кошче. Етажерката никога не се вижда, защото е зад завесата. Като се къпем, дърпаме завесата и пред вратата. Тя е от лепящите синтетики, което много ме устройва - залепям я на стената, така че по вратата няма и капка.

# 575
Надявам се скоро да мога да се похваля и аз с нова баня и тоалетна, макар и без врати. За мястото над тоалетната правили ли сте шкаф по поръчка и от къде?

# 576
Защо.. .., за тукашна завеса бях закачила едни тежести. Има ги най - различни. И не мърдаше и не се лепеше.
Моята врата към банята ще бъде дървена.

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 21:33 от red soul

# 577
Тия тежести не правят ли така, че корнизът да се изхлузва (предвид, че повечето са на принципа на задържане без пробиване)?

# 578
Не. Просто държат завесата стабилно.

# 579
Да се похваля и аз с банята и тоалетната, макар и без врати. Изкарали сме осветление евентуално за два вградени шкафа за нишите.

# 580
Много ми харесаха плочките с цветчетата, в малката тоалетна- приличат на тапет, много свежи !
Чудесни баня и wc!

# 581
Да попитам и аз за вратите.
Кога ги викате да вземат размер.
И кога се поставя вратата.
Виждам по-горе на Касиопея88 банята, та да ви питам кога ще ви поставят вратата?
Току що се върнахме от една фирма, която ми заяви,че когато започне ремонта тогава ги викаме, т.е. 2 месеца ще сме без врата Flushed
Насочили сме се към интериорна, но ни предупредиха, че се издуват ако се мокрят. Нашата няма да се мокри, но все пак мия под и се случва с мопа да мина и по вратата, пак можело да се надуе. Какви са тези врати Flushed

# 582
Глупости, с мопа щяла да се надуе!
Че тя боя няма ли, лак, туй-онуй...

# 583
  • There I was on a July morning
Да попитам и аз за вратите.
Кога ги викате да вземат размер.
И кога се поставя вратата.
Виждам по-горе на Касиопея88 банята, та да ви питам кога ще ви поставят вратата?
Току що се върнахме от една фирма, която ми заяви,че когато започне ремонта тогава ги викаме, т.е. 2 месеца ще сме без врата Flushed
Насочили сме се към интериорна, но ни предупредиха, че се издуват ако се мокрят. Нашата няма да се мокри, но все пак мия под и се случва с мопа да мина и по вратата, пак можело да се надуе. Какви са тези врати Flushed
Размер трябва да се вземе след като е поставена подовата настилка. Монтирането е след това, когато ги изработят и/или доставят .
Към банята и тоалетната имаме интериорни врати полско производство, с пълнеж "пчелна пита". След повече от 10 години употреба, в долните краища на вратите и касите има следи от издуване. Банята има суха и мокра зона, не е малка, но въпреки това се появиха щети, може би оказаха влияние и 2-3 аварийни теча през годините по вертикалните водопроводни щрангове. Тоалетната не се мокри, освен когато се мие пода, но също има следи от омокряния в долния край на вратата. Предвиждам подмяна на интериорните врати, отново ще поставя подобни, но не с пълнеж "пчелна пита" и с допълнителна влагозащитна обработка на повърхността

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 19:22 от Скубиду

# 584
Глупости, с мопа щяла да се надуе!
Че тя боя няма ли, лак, туй-онуй...

Много често вратите не са лакирани или боядисано баш от долната страна. И при често мокрене от там може да тръгне подкожушване на боята  раздуване. Затова преди монтаж на вратите е хубаво да се минат с няколко слоя яхтен лак точно отдолу. Може и силикон с шпакличка.

Иначе вратите се монтират най-накрая - след подовите настилки, плочките, боята и прочее.

Общи условия

Активация на акаунт