Банята - тема 50

• 24 500
  • 636
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ви за отговорите.
Да, точно това ни казаха и на нас, че най отдолу няма никакво покритие и не мога да си обясня защо.

# 586
Благодаря ви за отговорите.
Да, точно това ни казаха и на нас, че най отдолу няма никакво покритие и не мога да си обясня защо.

Предполагам, че е защото там точно може да се калибрират вратите ако се налага поради смяна на настилката, подуване и прочее. Тогава леко рендосване и готово.

# 587
Аз специално поисках да ми обработят вратите отдолу, повторих около 16 пъти, когато ги поръчвах.😆Когато ги монтираха, бяха донесли бурканче с нещо с което намазаха и первазите, защото ги рязаха на място.

# 588
  • София
Аз ще съм с интериорна врата на банята, но ще я срежат когато дам точните размери, т.е. след готов под. Като я срежат ще обработят среза, за да не прониква вода. Вратата е плътна. Не знам как я обработват, дали залепват нещо, или като каза Чи лу, намазват нещо.

# 589
Колко трябва да е трудно да намажеш 4- 5 слоя лак на вратата отдолу!?
Изобщо не ми мина през ума, че това имате предвид- за мен е очевидно,  че ще си боядисам вратата.

# 590
Да попитам и аз за вратите.
Кога ги викате да вземат размер.
И кога се поставя вратата.
Виждам по-горе на Касиопея88 банята, та да ви питам кога ще ви поставят вратата?
Току що се върнахме от една фирма, която ми заяви,че когато започне ремонта тогава ги викаме, т.е. 2 месеца ще сме без врата Flushed
Насочили сме се към интериорна, но ни предупредиха, че се издуват ако се мокрят. Нашата няма да се мокри, но все пак мия под и се случва с мопа да мина и по вратата, пак можело да се надуе. Какви са тези врати Flushed

Не е много по темата за банята, вратите имат срок 60 дни за изработка. Тепърва идваха за размери, като подът още не е готов. По размер ще са и искрено се надявам да не се налага да ги режат, че няма да са алуминиеви. Но дори и да се наложи, в стария ни апартамент бяхме с обикновени врати, пчелна пита, които ги срязахме, запечатахме ги и за 10 години не се раздуха от влагата, като държахме сухо извън душ кабината.

# 591
Честита Коледа! ❤️
Какво подово отопление за банята бихте препоръчали? Ако има някой, чиято баня не е изцяло с плочки, с какво боядисахте стените?

# 592
1. На данфос електрическо подово DEVI
2. Бенджамин мур за баня

# 593
Марката не е от значение. Ползвам само винилови бои за бани- дишат, не мухлясват лесно( при екстремен климат със средна годишна влага ~80%), изключително покривни.

# 594
Благодаря ви!
Четох сега за подово в баня- не се слага под шкаф, душ, тоалетна, вана. В моята 4кв баня, къде остава да го сложа😊 Според вас, при положение, че е партер, една лира дали би вършила добра работа.
И моля за насоки за добри марки санитария-тоалетна, мивка за поставяне върху плот, бойлер..

# 595
  • София
Защо не под душ. Ние сме с водно подово и има под душа, под шкаф ако не е залепен за пода също не виждам защо не.
За бойлер зависи какъв клас търсите, но имаме голям тедан, подов, доволни сме. В апартамента си караме с теси и 20години сме на втори, съответно не мога да се оплача. Мивка за плот нямам, тоалетните са ни goral vit... Стават, не знам там какво да си доволен или не, всъщност.

# 596
Аз за електрическо подово се интересувам.
Бойлер, възможно високо качество и да е плосък.
Уж помнех всичко споделено в темите за ремонтите, но сега когато вече реално трябва да го правя ремонта на апартамента, съм объркана.
Направиха ми хубав коледен подарък😊

# 597
  • София
Аз се чудя каква е логиката за подовото?
Иначе нали знаеш, че то може и по стените да се реди, даже е като препорика да го дигнеш и малко нагоре. Да суши и стените.

# 598
Не, не знаех.

# 599
  • София
Сега гледах и единство пише да не се поставя под залепени на пода вани, тоалетни и тн... Сега ако душа ви е с корито или е душ кабина да, но ако душа е просто над нормалния ви под с плочки не би трябвало да е проблем. Хубаво било лъчистото отопление да заема 80%от площа на пода/стената/тавана... Може би с някой, който се занимава професионално с поставяне трябва да го изговорите. Да си изясниш точно нещата във вашата ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт