Отговори
# 150
Не мисля, че им липсва желание, особено в по-големите класове, когато вече си се насочил нанякъде. Но пак системата е проблемна, въпреки вече белите дъски. Да, учителите също трябва да имат отношение към децата, ако искате още да ги наказват с ръце зад гърба и да седят върху царевица? Защо учителят да не чисти дъската, откакто са бели вече сами си ги почистват, явно и за тях е било проблем.
Аз съм от отличниците, които имаха 6.00 и на матурата без уроци, обаче мразих училището и повечето от безумните правила и част от учителите със стари методи. Разбрах колко е хубаво като учих навън, защото и университета си беше със стара база. На 32 съм.

# 151
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Не мисля, че им липсва желание, особено в по-големите класове, когато вече си се насочил нанякъде. Но пак системата е проблемна, въпреки вече белите дъски. Да, учителите също трябва да имат отношение към децата, ако искате още да ги наказват с ръце зад гърба и да седят върху царевица? Защо учителят да не чисти дъската, откакто са бели вече сами си ги почистват, явно и за тях е било проблем.
Аз съм от отличниците, които имаха 6.00 и на матурата без уроци, обаче мразих училището и повечето от безумните правила и част от учителите със стари методи. Разбрах колко е хубаво като учих навън, защото и университета си беше със стара база.
На 32 съм.

Млада си още.

Изчакай времето, когато някой 15 годишен посерко ще ти каже "Ама к'ва си ти , че да ми казваш, кво да прааа, ма ооуууууу" и тогава ще разбереш дали учителя трябва да чисти черната дъска или не. Wink

# 152
Днес по новините съобщиха за ремонт на тоалетни в 26то училище в София, за над 200 000 лв, който е тотално потресаващ и некачествен, както и обстановката там преди него. Направете си сметката вие, това нормални условия ли са.

# 153
В елитна гимназия съм учила, в началото на прехода.
Никакви условия не са ни пречили. Ни тоалетни, ни черни дъски, а си беше мизерно ...като част от соц наследството.
Имахме хъс за учене, живеехме по библиотеките, а в останалата част от деня-по 9 учебни часа на ден.
И, не ни избутваха да завършим( аз не съм имала нито един съученик, който да иде на матура - тогава се освобождавахме).
Били им били виновни условията  Joy
Отношението на учителите ги тревожи Joy

# 154
Видях на снимки преди 1-2 дни. Потресаващо изпълнение. Там трябва много сериозна ревизия и неприемане на обекта, а не плащане.

# 155
  • Обран бостан ;)
Видях на снимки преди 1-2 дни. Потресаващо изпълнение. Там трябва много сериозна ревизия и неприемане на обекта, а не плащане.

Една по-дебела , неокастрена дряновица също няма да е излишна. Trollface

# 156
Последните мнение рязко показват наследството на комунизма в душата на хората- пълно оскотяване. Надявам се следващото поколение вече да се е оттърсило от това.

# 157
Последните мнение рязко показват наследството на комунизма в душата на хората- пълно оскотяване. Надявам се следващото поколение вече да се е оттърсило от това.
А дано, ама надали.

# 158
Таня Вълчева,  не се мъчи.
Времето ще покаже кой крив , кой прав.
Аз мога да заложа всичкият си капитал, че ще спечели по- обръгналото поколение.
Лесните времена не раждат силни хора.

# 159
  • Обран бостан ;)

Тийновете, които пребиха полицай не са подушвали комунизъм. Как ли са станали такива ?

# 160
Една система работи в интерес на мнозинството, затова и трудно се променя. Това не означава, че отделния човек не е личност и не трябва да бъде зачитана, означава само, че системата не може да се нагажда към индивидуалните особености и нужди на отделния човек, защото ще престане да е система и ще се превърне в анархия. Така че отделната личност е тази, която трябва да се нагоди към системата или да остане извън нея, но пък тогава губи и благата, които системата осигурява.
Системата на образованието дава възможност на тези, които не могат да се нагодят към нея да изберат самостоятелна форма на обучение (СФО) - готвят се самостоятелно и се явяват на изпити за оформяне на годишна оценка. Учениците СФО се готвят по конспект, изпитите са писмени, субективизмът е сведен до минимум. Избягва се ежедневното ранно ставане и ученикът е свободен сам да определя режима си на сън, бодърстване и учене, да разпределя задачите си и да развива интересите си. Но не е толкова лесно, колкото си мислят някои хора. Изискват се голяма доза отговорност, съзнание, организираност, мотивация, умение да търсиш информация и да учиш самостоятелно, дисциплина.
Образованието в България е задължително, а висшето - лесно достъпно. Всяко задължително нещо по де фолт отблъсква голяма част от младежите, защото в природата им е да се бунтуват срещу установения ред и задължителността. Ако образованието стане труднодостъпно, ако е привилегия, а не задължение, тогава и отношението към него ще се измени, защото ще се превърне в ценност, към която мнозинството ще се стреми.

# 161
Mama Ru Heart
Трудно им е, на някои , да разберат написаното.
Искат да борят системата от дивана...опс, през екрана на телефона.
Пишат се големи свободолюбци, а не могат да си представят, как  да се сътвориш САМ и УНИКАЛЕН,  но като част от системата,  е единственият правилен път.

# 162

Тийновете, които пребиха полицай не са подушвали комунизъм. Как ли са станали такива ?

Тийновете от комунизма управляват страната в последните 35 години. Как ли са станали такива при наличието на ТВУ-та, казарма и дисциплина по време на онзи режим?

# 163
Че те, днешните лекенца са деца и внуци на хора, които са трили черна дъска. Не знам някои какво си мислят - че тези дразнещи индивиди са се излюпили непорочно в гора ли?
Като знам на някои творчеството в нета, трудно ми е да повярвам, че наживо са отгледали примерни граждани. Пък гледам, че и те се възмущават. Защо? Като ви кажат 50 човека, че не сте в ред, не си взимате бележка, ама от другите се потрисате.

# 164
От свое име, най-вече говориш, нали?
Че имаш толкова голям опит на отглеждащ деца, чак бълваш обида след обида по тях.

Общи условия

Активация на акаунт