Отговори
# 180
В живота си не съм видял някой, който да е станал дисциплиниран, с галене по главичката. Ама аз не живея в райската градина, а в нашата мила родина - България.
E, това е разликата между нас. Аз не само съм го виждала, но и съм го практикувала и от двете страни - и на дете, и на възрастен. И го смятам за единствената работеща възможност, която не ражда чудовища. Всъщност и науките психология и етика през 21 век така смятат.

# 181
  • София
Абе тия с насилието не сте у ред с главата. Един СС бг тийн е над 50 кг, понякога и над 170 см. Ако случайно тръгнете да посягате на такова същество, най-малкото ще потрошите дома си. Други екстри - и себе си може да потрошите.
И какъв резултат ще постигнете, след като вече сте изпуснали нещата, за да се стигне до бой?
Нулев.

# 182
Не, боят не е нито решение, нито спасение.

Параход има момиче, убедена съм.
Тя обича методологията на рязкото влизане с обида, неградивна критика и размахва показалка. Прави лошо впечатление.

Агресивните импулси се изкореняват до към 3-годишна възраст, макс, у момче. Поне моят опит е такъв, не съм го била.

# 183
То ако се стигне до бой на тийн, отдавна се е удавил коня в реката...
Само дето, много хора се помайват дотогава, че се мъчат да си намерят стила в родителстването....

# 184
Народът го е казал: "Бий дупе, за да не биеш дупище". Истината е, че боят, не е средство, но е приложим до 10-11 годишна възраст максимум и то след изчерпване на всички възможни средства за въздействие и големи простотии. Въпреки, че е със съмнителен резултат. Бай бабо, да не ви идва на главата дете, което не се влияе от нищо, защото има и такива. И не, не е въпрос на изтърване, а на физиология - размита граница в мозъка на когнитивната и емоционалната област.

# 185
Това с „размита граница“ има ли го още ?
Не му ли казват вече спектър в развитието??
Дори и така да е, те не са правило, а изключение.
В другия случай, са си просто невъзпитани и непознаващи авторитет.

# 186
Както и да му казват, говорим за нещо, което е на физиологично ниво - двете области в мозъка не са ясно обособени - когнитивната и емоционалната. Когато не са ясно обособени децата изпитват определени трудности в обучението и/или в поведението и по-лесно се превъзбужда и агресират. Не всеки такъв човек стига до диагноза и в кой спектър е диагнозата не мога да кажа аз.Но определено хората на по-ниска степен на развитие и функциониране са тези, които срещат трудности с разбирането на речта, имат беден речник, трудно се ориентират, затова пък компенсират с агресивност - "Що ме псуваш?"/ "Псуваш ли ме, бе?" и скачане на бой, дори ако насреща му стои интелигентен човек, който се изразява с богат речник и използва думи, които агресиращият не разбира/ не знае.

# 187
  • София
Темата затъва в дълбочините на абсурда. Ако имаме тийн, който не иска да заспива и да става навреме, ще го набием и той ще си легне. От там, ще стане с усмивка в 5, ще рипне за училище и ще участва с желание в часовете.
Страхотна логика!

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 17:33 от Rockstar

# 188
Не знам защо залитна в тази посока. Ясно е, че доста тийнове не искат да си лягат в час, който да им осигури поне осем часа нощен сън. Няма как заради тях да се премести началото на учебния ден - било, защото училището е на две смени и се налага първа смяна да започне в 7:30, за да започне втора смяна в 13:30, било, защото при училища на една смяна учебният ден ще се разтегне до 16:30, било, защото след 12:30-13:00 производителността спада. Така че се налага тийновете, както и възрастните, да се нагодят към системата, защото не може да очакваме, колкото и гъвкава да е една система, тя да може да се нагоди за нуждите на всеки един индивид. А боят не е решение, разбира се.

# 189
Темата тръгна към побоища, защото за някои потребителки, отказът от лигавщини и пълна свобода за тийнейджърите, звучи като насилие или дори намек за бой.

# 190
Редактирам се - гледала съм същия клип макар и не целия.
Съжалявали били. Не съжалявате изобщо, убедена съм. Накарали да ги родителите им с надеждата да им се размине.
Това е планирано, целенасочено унижение е то записано е разпространено от тях самите и тук вече трябва да се намесят и ДПС, и Киберпрестъпления. Ама сериозно да ги подгонят. И социалните които да направят оценка на родителски капацитет на родителите на цялата шайка и, ако нямат такъв да им отнемат родителските права и да настанят момичетата-тормозителки в институция. Докато им се разминава, защото били под 14 няма да има оправия.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 09:53 от Mama Ru

# 191
  • Обран бостан ;)
Редактирам се - гледала съм същия клип макар и не целия.
Съжалявали били. Не съжалявате изобщо, убедена съм. Накарали да ги родителите им с надеждата да им се размине.
Това е планирано, целенасочено унижение е то записано е разпространено от тях самите и тук вече трябва да се намесят и ДПС, и Киберпрестъпления. Ама сериозно да ги подгонят. И социалните които да направят оценка на родителски капацитет на родителите на цялата шайка и, ако нямат такъв да им отнемат родителските права и да настанят момичетата-тормозителки в институция. Докато им се разминава, защото били под 14 няма да има оправия.

Ц. Тва няма да стане.

След всеки подобен случай се появяват педагози, психолози, уролози, нумеролози, уфолози, политолози, климатолози и всякакви други "лози", които започват да обясняват на обществото, че това са малки деца, че не знаят какво са направили, че никога повече няма да правят така, че ще бъдат взети мерки и т.н. и т.н.
После размахват пръст на извършителите, правят им "строги забележки" и толкова.
Извършителите, от своя страна, разбират много добре, че са безнаказани и следващия път просто няма клип.

Туй то.

После се чудиме откъде се пръкват тия, дето мъчат котенца.

# 192
Има едно огромно чувство за безнаказаност, тъй като под 18 ненавършени години не попадат под ударите на закона и се отървават само с наблюдение от Детска педагогическа стая и толкоз.
Възрастта за поемане на съдебна отговорност трябва да бъде променена на поне 14 години, като има страх, има и дисциплина.

Общи условия

Активация на акаунт