Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 877
  • 503
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Вие даже я омъжихте повторно. За какво й е?

# 151
  • София
Ааа, сакън. Аз не бих повторила, но тя го планира, хем още от този не се е отървала.

# 152
Вие даже я омъжихте повторно. За какво й е?

Е, тя още в първия пост пита - ще я вземе ли някой. Явно иска.

Почнат ли размисли кой ще ме/ни вземе, значи сегашната връзка е приключила.

# 153
  • София
Като прочета такъв въпрос...

# 154
Защо да не иска да има друг партньор, да бъде обичана и ценена? Това е най- нормалното нещо. Айде като не й е потръгнало с първия мъж и да се замонаши.

# 155
  • Melmak
Нищо ненормално няма в това да иска нов партньор. Просто още не е зарязала този, а мисли за нов. Това е малко странно, иначе в бъдеще много ясно, няма да седи сама во веки..

# 156
  • Варна
Да де, нека не се замонашва, но тя разсъждава неправилно. "Ще ме вземе ли някой" за мен предполага, че тя вече гледа на себе си като на втора ръка човек. И това заради детето ти, за което си се борил. Ама по-важно е мъж да има там някакъв, от кал да е, мъж да е. Съжалявам, но с такива разсъждения пак ще се нахендри на насилник, защото тя самата не мисли, че заслужава свестен мъж.

# 157
Авторката е в много добра позиция - вече има мечтаното дете, финансово стабилна е, има подкрепата на родителите си, има жилище, и т.н. На пазара на връзките, където търсещите жени са в пъти по-малко от търсещите мъже, ще бъде с много по-добри шансове от доста други - и жени, и мъже.

# 158
Кратък отговор - няма шанс.
На въпроса за следващия мъж на авторката - не съм оптимист. С този подбор, който е демонстрирала, и другият път ще е греда.
Авторке, вместо от сега да си търсиш мъж, се замисли какво не ти е наред в теб самата, в начина, по който си си го избрала този, да ходи да чупи чаши и яйца из къщи. Толкова години не си разпознала, че няма да ви бъде, защо си мислиш, че сега изведнъж си се научила? Съсредоточи се върху твоето добруване и това на детето и не бързай с поредните си грешни избори.

# 159
И какво значение има в момента дали някой ще я "вземе с дете"? Живее с детето в психически тормоз. Ако някак можеше да знае какво се крие в бъдещето, ще остане ли с този мъж, ако беше сигурно, че никой никога няма да я "вземе"? С тази нагласа, че детето е някаква пречка за нов мъж и че трябва задължително някой да я вземе, ще попадне на същия. Въобще зачестиха теми с "кой ще ме вземе". Ху керс, нали страдаш. От кал да е, мъж да е. То и сега няма мъж, само нерви.

# 160
Аз разбирам поставянето под въпрос на бъдещето при евентуална раздяла с настоящия. Но не разбирам друго - какво значение има дали ще има бъдещ последващ мъж ако ситуацията с настоящия е непоносима? Нима да предприеме действия по раздяла само за да има мъж в къщата?

# 161
  • Далечният изток
Може би мъжът ѝ ги говори такива, че никой няма да я вземе с дете, за да стои и да го търпи, а той да си издевателства над нея. Много удобно. Чувала съм ги тия поне 100 пъти и съм почти 100% сигурна, че това ѝ се втълпява, за да не мисли за раздяла. А тя го споменава, не защото веднага ще се втурне да търси нов, а защото все в един бъдещ момент ще иска да има нова връзка и се чуди дали действително някой ще я "вземе" с детето или е по-добре да си стои с баща му.
Авторке, ако се разделиш с тоя, ще бъде огромна грешка да търсиш веднага нова връзка. По-добре е да поживееш без мъж, колкото време е нужно, да си дадеш сметка за твоите настройки и реакции към мъжете и връзките, и едва тогава евентуално да влезеш в нови отношения.

# 162
Дали ще я "вземе" нов мъж е най-малкият проблем на авторката според мен, а психическият тормоз над нея и детето - да.
А и никой който търси /или иска/ не е останал без мъж, така че... с дете / без дете, не е в това въпроса.

# 163
  • София
Кой е мъж на място? Тоя, който не се обръща по име към собствената си плът и кръв?
Кой не я е тормозил? Тоя, който не ѝ говори по няколко месеца, чупи неща, изнася се, връща се, хвърля, не говори с родителите ѝ?
Този ли?
“ защо да отглеждам чуждо дете когато мога да си имам свое от жена която не е обременена с деца, разводи и драми?”
Нищо, че въпросът е риторичен, аз ще отговоря: Защото всеки може да отглежда дете и да бъде биологичен баща, НО само някой специален може да бъде ТАТКО.

Право в десетката е коментара, жалко че този пещерен човечец няма да Ви разбере.

Що пък да е жалко? Това си е естествен подбор в най-чист вид. Никоя нормална жена няма да се спре на такъв "невероятен" екземпляр за да го направи баща.

# 164
Кой е мъж на място? Тоя, който не се обръща по име към собствената си плът и кръв?
Кой не я е тормозил? Тоя, който не ѝ говори по няколко месеца, чупи неща, изнася се, връща се, хвърля, не говори с родителите ѝ?
Този ли?
“ защо да отглеждам чуждо дете когато мога да си имам свое от жена която не е обременена с деца, разводи и драми?”
Нищо, че въпросът е риторичен, аз ще отговоря: Защото всеки може да отглежда дете и да бъде биологичен баща, НО само някой специален може да бъде ТАТКО.

Право в десетката е коментара, жалко че този пещерен човечец няма да Ви разбере.

Що пък да е жалко? Това си е естествен подбор в най-чист вид. Никоя нормална жена няма да се спре на такъв "невероятен" екземпляр за да го направи баща.

Жалко е, че се хабихме да му обясняваме някакви неща на този бот. Явно ги пише за провокации. Още чакаме да отговори дали е семеен, макар че всички знаем отговора.
Иначе за другото съм съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт