Медицински университет - Тема 5

• 17 439
  • 198
  •   1
Отговори
# 180
Ами, няма да е много редовен този изпит, юни има 30 дни😆

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 08:33 от Чи лу

# 181
Опа, моя грешка Sweat Smile На 30.06 е Биологията в МУ-Пловдив.

Относно Наредбата да няма на една и съща дата изпити, си мисля, че са университети са го "разбрали" да е само за редовните изпити. Може би трябва да се напише едно писмо до Министерството да се проверят.

А между другото тече в момента обществено обсъждане за промени в учебните планове (и не само) на „Медицина“, „Дентална медицина“, „Фармация“, „Медицинска сестра“, „Акушерка“ и „Лекарски асистент“ във връзка с промени в Европейската директива.
https://strategy.bg/bg/public-consultations/12018

# 182
Промените са основно в хорариумите.
За Фармация част от избираемите дисциплини стават задължителни. (Напр. в МУ-София дисциплината Броматология е редовна дисциплина, в СУ пък е избираема за кредити). Сега ще се уеднакви.

# 183
Въпросът е дали ще включат нови теми по химия … доколкото разбрах миналата година сборникът вече бил отпечатан и затова не са ги вкарали. А и сега при тези нови, по-ранни, дати за предварителните явно идеята да кешират от таксите за изпитите Sad

# 184
Здравейте,ще помоля за малко разяснение,извинявам се ако е коментирано някъде в старите теми.По кои учебници се подготвят желаещите по биология,специално за МУ-София?Издателството Булвест ли трябва да или Просвета?На едно място ми излезе,че основната литератула е Булвест,а на Просвета се води допълнителна литература.Синът ми е 10 клас,учебниците им са на Просвета.

# 185
Здравейте,ще помоля за малко разяснение,извинявам се ако е коментирано някъде в старите теми.По кои учебници се подготвят желаещите по биология,специално за МУ-София?Издателството Булвест ли трябва да или Просвета?На едно място ми излезе,че основната литератула е Булвест,а на Просвета се води допълнителна литература.Синът ми е 10 клас,учебниците им са на Просвета.

В сборника е посочено, но трябва сами да си намерите съответните теми в учебниците:

# 186
Много Ви блатодаря за бързия отговор,тона което сте ми пратили откъде го четете,за да мога да го разгледам подробно

# 187
  • София
Това е от сборникът за подготовка за изпитите, който се издава всяка година. Всеки момент би трябвало да излезе новият за тази година. Следете новините на сайта на университета.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 18:52 от sanaka

# 188
Много благодаря отново,той ще е актуален за тази година ли?Моят син ще кандидатсва по-нататък,но все пак искам да започне да се подготвя по-рано,съответно да знам кои учебници да взема,на кое издателство.Не би ли трябвало тези неща да се знаят по-рано

# 189
  • София
Почти няма разлика в сборниците от година на година. Някоя и друга нова задача, но всичко останало е еднакво. Всички се готвят по старите сборници, тъй като новият излиза чак януари на съответната година.

# 190
Точно това ми беше мисълта,благодаря,разбрах.А те на място ли се купуват от университета или може да се поръчатпонлайн или по куриер

# 191
  • София
Само на място в сградата на хигиената. В новината за излизането на сборника ще пише точно от къде се купува

# 192
Страхотно,много благодаря

# 193
Излязал е сборника

# 194
Здравейте!
Може ли да споделите горе-долу с какви оценки от изпитите се влиза?!
Гледах баловете за предходните години. Забелязах, че 2025 година минималните балове са били по-високи от предните години.

Общи условия

Активация на акаунт