Медицински университет - Тема 5

• 4 707
  • 64
  •   2
Отговори
# 60
  • София
Само личните доходи/имоти на студента.

# 61
  • София
Благодаря!

# 62
  • BG
И аз да задам въпроси за помощта от АСП. Имат ли право редовни студенти на такава помощ ако живеят на квартира? Нашият казус е следния - в общежитието нямаше места, младежът е на квартира. Има сключен договор за нея. Освен уверение от университета и договора за наем какво друго трябва да представи в АСП? И тъй като той трябва да подаде документи във Варна - трябва ли да смени настоящия си адрес? Проблемът е, че наемодателката живее във София и не знам ако трябва да смени настоящия си адрес как биха могли да се случат нещата...

# 63
  • Варненска клюкарка
Разбира се че има право на социална помощ щом живее под наем - ако адресните регистрации на студента и родителите са в различни населени места, помощта е в максимален размер. Адресната регистрация трябва . да съвпада с договора за наем,  тоест с реалното местоживеене. В темата имаше описани случаи на посещения от социалните на посочения като актуален адрес, т.е. правят се проверки. В съответната социална служба ще ви кажат какви документи са нужни - на едни им искат едно, на колеги на сина ми са искали и допълнителни неща, всеки случай се разглежда индивидуално.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 20:10 от Беллора

# 64
  • София
Въпрос към студентите от МУ София - къде се храните? МУ има ли стол? Или някакъв друг наблизо?

Общи условия

Активация на акаунт