Медицински университет - Тема 5

• 3 395
  • 50
  •   5
Отговори
# 45
Зависи какво разбираш под "по-добре". Ако искаш по-малко химия, наистина химията е по-малко при ветеринарната медицина. Но имай предвид, че и биологията и химията са еднакво важни за един добър лекар. Иначе се генерират лекари, които са много добри диагностици, но не могат да лекуват, или лекуват добре но само ако знаят какво ти е (т.е. ако имаш някакъв класически проблем). Пълно е с примери за такива.
Питам дали има добра реализация и взимат ли се достатъчно пари за труда, който влагаш във ветеринарната медицина. Разбира се и за хуманната и за ветеринарна мед ще опитам да наваксам химията, знам че е важна за всеки лекар.

За хуманната нямам преки наблюдения, но за ветеринарната - хляб има много, дори да разбираш само от кучета и котки. Трудът на добрите специалисти е добре платен, в провинцията има повече смисъл от частен кабинет, в големите градове може и в клиника.
Благодаря, чувал съм, че ако нямаш частен трудно се изкарват пари

# 46
Да, но нямаш голям избор ако нямаш опит и оттам име и постоянна клиентела. Затова първо се работи при някой с име (или в клиника), преди да натрупа човек опит и самочувствие за собствен кабинет.

И парите са основно в кучетата и котките, т.е. това са стопаните, които отделят най-много и най-често финанси за любимците си. Също и разни екзотични птици. От селскостопански животни се изкарва по-малко (освен ако не обслужваш някоя голяма частна ферма), там освен всичко и бумащината е много.

# 47
Здравейте, включвам се в темата с девойка в 12-ти клас, която иска да кандидатства медицина. На първо място в желанията ще е МУ и СУ. От София сме и затова би било чудесно да успее там. Ноо шансът разбира се, колкото и вяра да имам, е много ограничен за прием. Тя ходи на частни уроци по химия и биология от 11 клас, добре върви с материала, старае се. Но както всички знаем- на изпита са важни много неща, още повече, че става въпрос за 1-2 точки. Четох доста от темите, ще прочета всичко, но ще съм много благодарна, ако можете да ме насочите за някои неща.
Първо- тя ще кандидатства във всички университети и на предварителните и на основните изпити. Освен София, Варна, Пловдив, Плевен и Бургас- има ли друг университет- мисля, че няма?
Днес ще отидем и на изложение за университети в чужбина- някакви идеи в Европа, къде би могла да кандидатсва медицина? ( Това би ни било много краен вариант, тъй като чисто финансово би ни затруднило, но все пак е вариант).
И последен засега въпрос- гледам баловете за прием - около 40 т. Това включва ли и платеното обучение или там има отделно класиране? Въпреки, че платеният прием би бил голям товар, искам да се подготвя за всички варианти, защото детето е мотивирано и като родител искам да го подпомогна.
Ако имате идеи ще съм благодарна да ги споделите и ме извинете за въпросите, които тепърва ще задавам🤗.

# 48
  • София
Първо- тя ще кандидатства във всички университети и на предварителните и на основните изпити. Освен София, Варна, Пловдив, Плевен и Бургас- има ли друг университет- мисля, че няма? - Медицина има и в Тракийския университет в Стара Загора. Но кандидатстване във всички университети и на всички изпити идва малко твърде натоварващо и ангажиращо като време и вероятно излишно. Отделно и форматите са различни, а не може да се готви за 5 формата. Изберете си един до два резервни варианта извън София.
Днес ще отидем и на изложение за университети в чужбина- някакви идеи в Европа, къде би могла да кандидатсва медицина? ( Това би ни било много краен вариант, тъй като чисто финансово би ни затруднило, но все пак е вариант). - Медицина на английски има в Италия. Кандидатстването е с изпит /комбиниран/ през септември и е централизирано за всички университети. За него също си трябва подготовка. За други държави трябва да знае съответния език.
И последен засега въпрос- гледам баловете за прием - около 40 т. Това включва ли и платеното обучение или там има отделно класиране? Въпреки, че платеният прием би бил голям товар, искам да се подготвя за всички варианти, защото детето е мотивирано и като родител искам да го подпомогна. - За платено обучение има отделно класиране. Тази година даже бяха две. Тук можете да ги видите https://etr0.mu-sofia.bg/
Ако имате идеи ще съм благодарна да ги споделите и ме извинете за въпросите, които тепърва ще задавам🤗.

# 49
Ее много ви благодаря за ценната информация🤗.
Връщам се да чета и в темите назад🤗.

# 50
  • София
Към написаното от Санака, мога да допълня за вариант на английски в Кипър, но не задълбочихме проучванията в тази посока. От Интеграл ми посочиха този вариант.

Също смятам, че трудно ще покриете всички изпити.
При нас резервен вариант бе Плевен. Приятели на детето ни ходиха на изпити и във Варна. Някои от изпитите съвпадаха като дата.

Общи условия

Активация на акаунт