Паспортна проверка при влизане в САЩ

• 899
  • 24
  •   1
Отговори
От много места чувам, че при кацане в САЩ, на повечето летища, проверките са бавни и подробни, дори за американски граждани. За чужденци още повече. Срещам коментари, че отнемат поне 3 часа, а може да се стигне и до 6-7 часа. Моля пътуващите през последната година да споделят впечатления! Така ли е? Гледам полет удобен и на хубава цена до Бостън, каца в 19.40. Ако наистина чакаме по опашки 5 часа за проверка, после трябва и да се придвижим, то хотела ще приключи с настаняването, което е до 00.00 часа и ще останем на улицата.
Дали е по- уместно да избирам полети, които пристигат сутрин, за да се застраховам, че ще успеем да стигнем до хотела преди полунощ?
Първо гледах полети до Ню Йорк, но на JFK било май най- страшно чакането.

# 1
  • Melmak
Бях преди 2-3 месеца. Проверка чак с часове - не. Проблем е като работят малко гишета и се изсипе един самолет. Багажът минава на скенер при влизане в САЩ отново, ако нещо ги усъмни отваряш. Мисля, че за около 30 минути минахме, но просто чакането на хората преди нас беше причината.

# 2
Ние летяхме май месец, кацнахме в Ню Йорк. Чака се на нормална опашка. Има някаква декларацияя, която се изисква, виж провери, ако я намериш, да си я попълниш предварително. Аз не знаех и направо на гишето човекът ми задаваше въпроси и сам я попълни. Местните ми казаха после, че е било много любезно от негова страна, обичайното било ние да си я попълваме.
Та, не отне много време, но точно колко, не помня. Под час.

# 3
  • Melmak
Май беше за внос на храни, понеже нямаме право да внасяме неща като месо, растения. И на мен ми я попълни служителя и това беше.

# 4
До тук звучи съвсем нормално. А това на кои летища ви се случи? В кои градове?

# 5
  • Melmak
На мен в Минеаполис.

# 6
  • София
Пътувах 2023 година. Може би проверката отне около час. Доста въпроси ми задаваха, но ако имате изпечатани билети за връщане, резервация за хотел или изобщо доказателство, че няма да правите опити за имиграция в САЩ и разполагате с достатъчно средства - минавате относително лесно.

# 7
  • Down south
Влизане в САЩ преди ден.
Според мен, голямо значение има,какъв е трафика на летището и колко самолета се обработват в момента.
Има отделни ленти за ESTA, визи, зелени карти, паспорти, така че слушайте внимателно, за да се народите на правилното място.
Най-дългия период за чакане,за който аз съм чувала е около 3 часа.

# 8
Моят опит е, че колкото по-късно вечерта, по-бързо се минава. През деня и ранната вечер е имало винаги големи опашки, защото кацат повече самолети. Последния път кацнахме в 11:00 вечерта. Докато излезем от самолета стана 11:40. След това минахме супер бързо на опашката, защито бяхме единствения самолет.

# 9
Дъщеря ми беше в Ню Йорк преди два месеца, на JFK кацаха. Питах я, каза, че доста са чакали, имало е много хора (моят опит е същият, на същото летище, но това преди доста години). Емигрейшън служителят я е питал носи ли месо. Sunglasses

# 10
  • Melmak
Да, не носете месо. Един от пътуващите с нас носеше и го забавиха на проверката.

# 11
На летището в Лос Анжелес чаках най-малко час и половина. Бяха се изсипали пътниците от няколко полета. Можеше и повече да чакам ако не бях видяла огромна тълпа засилила се към гишетата и побързах да ги изпреваря. Една седмица по-късно съпругът ми очевидно не беше изпреварил тълпата, та го чакахме повече от 2 часа. Проверката на багажа беше на случаен принцип и минахме бързо, може би защото не носехме много багаж.

# 12
  • Sofiа
Ние кацнахме в събота на 06.09. в 13.20 ч на летището в Бостън. Не повече от 30-40 минути отне чакането за паспортната проверка, даже куфарите ни не бяха излезли още.
За пръв път летим до Бостън и ни се стори много бързо минаването. До сега няколко пъти все на JFK сме кацали и сме чакали мнооого повече. Първото кацане на  JFK чакахме наистина много (преди 9 г някъде), а след това вече беше по-бързо, защото има опашка за хора, които не са за пръв път, но все пак не е било толкова бързо колкото миналата седмица в  Бостън. Бях си резервирала колата под наем за 15.30 да си дам предостатъчно време за паспортна проверка, а стигнахме в car rental центъра към 14.30.

# 13
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Зависи от летището.Следователно колкото по-голямо и натоварено,толкова повече се чака.
Аз сигурно съм минавала 100 проверки за последните 15-на години.Не помня да съм чакала повече от 45-50 минс (при това на JFK),независимо дали съм била със ЗК или с паспорт.
С Паспорт става още по-бързо,защото опашките за туристи и тези с паспорти/зелени карти са отделни.

Преди месец в Чикаго чаках около 30 мин в пик час.
За багажи съм чакала повече,като мисля,че рекорда ми беше час и половина на летището в Лисабон. (но това е друга тема).

Проверката въобще да не ви притеснява. Не внасяйте семена и месо.

# 14
Не е ли денонощен хотела? Бих избрал нещо друго поне първата нощувка, всичко се случва, включително закъснение на полета.
Иначе чак 5-6 часа не, но наистина има много хора на опашката, а самия паспортен контрол е 4-5 мин.

Общи условия

Активация на акаунт