Паспортна проверка при влизане в САЩ

• 898
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
то хотела ще приключи с настаняването, което е до 00.00 часа и ще останем на улицата.

Два пъти погледнах дали е от 2025та година този пост. Няма такъв хотел в САЩ в днешно време. Ако не е Еърбнб или някакъв младежки хостел с някакви специални правила, няма хотел, който да ви откаже да ви настани, защото било минало полунощ. Спокойно можете да им пишете преди пътуването и да предупредите, че ще пристигнете много късно през нощта, и да питате дали трябва да направите нещо специално за чек-ин. Повечето хотелски вериги вече предлагат онлайн чек-ин и електронен ключ, така или иначе, така че кога пристигате няма никакво значение.

Да, паспортната проверка ще отнеме часове. Особено ако нямате късмет и се случите да пристигнете заедно с още 10 полета и да минавате едновременно с още 2-3000 души.

# 16
В букинг на всички хотели е отбелязано "настаняване до 00.00 ч". Може да е някаква стандартна форма на букинг и да не е правило на хотела, но така пише. Гледам големи, утвърдени вериги хотели.

# 17
Цъкнах Бостън, произволна дата, произволни 5 хотела всички бяха "24-hour front desk"

# 18
В кой букинг? Не правете резервации в хотел чрез Booking.com. За последната година фалшивите хотели и резервации станаха прекалено много, а те като просто посредник не носят никаква отговорност. Ако за нещо останете на улицата, то по-скоро ще е резервация, оказала се невалидна, не късното пристигане. Намерете си ако искате хотела оттам, и след това си направете резервацията директно на сайта на хотела. Така ви е гарантирана директната връзка с хотела, имате в самата резервация място да отбележите специални нужди -  там пишете, че пристигате късно, имате директен телефон с рецепцията, но най-важното, ако се случи грешка с резервацията, хотелът е длъжен да ви намери подслон. Ако стане грешка с резервация на Booking.com, това не е проблем на хотела и пръста си няма да мръднат.

За късното настаняване - от 23 години живея тук, безброй пъти съм пристигала в хотел в 1-2 часа сутринта, обикновено предупреждавам по имейл или телефон, никога не е имало проблем. Последно го направихме този юли, пътувахме с кола и пристигнахме в два и половина сутринта. Платили сме си за стаята, наша си е до обяд, на тях им е все тая дали ще я ползваме 20 часа или само 10.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 19:09 от ianajar

# 19
Опашката е като навсякъде другаде  по света.
Средно 1-1,5 часа ми е отнемало.
Вече, ако те отделят за втора-допълнителна  проверка може да станат и 2-2,5 часа. Два пъти съм ми ми минавал  с втора проверка.

# 20
Аз влизам като гражданка, по бързата процедура. Миналата година изпуснах връзка в Чикаго, защото паспортен контрол отне пет часа и половина. Може да е било много нетипично, не пътувам всеки ден оттам, за да сравнявам, но явно се случва. Добре е да сте подготвени, че е възможно, пък ако имате късмет и минете за час, още по-добре.

# 21
На 24 август влязохме на летище Маями, кацна в 7 ч, във 8 часа  вече бяхме в колата за вкъщи. Чакахме повече куфарите отколкото на граничен контрол. Супер бързо михаване според мен.

Има много хора със global entry, минават бързо, но е само за граждани и постоянно пребиваващи (зелена карта). Със визите си ги препитват.

# 22
Благодаря на всички за отговорите, доста полезна информация излезе от тук, която не съм очаквала, като декларации, месо, семена, опашки според документи... всичко си записах, да съм подготвена.
Всъщност, декларацията която трябва да се попълни не е ли обичайната arrival card, или наистина е нещо за месо и семена, или и двете трябва да се попълват?

# 23
Няма arrival cards вече.

# 24
Преди дни в SFO минах за 30 секунди с жена ми, чакането беше още около 1 минута.
Толкова бързо не съм минавал никъде.

Общи условия

Активация на акаунт