СНБМ - инициативи - VIII част

• 11 440
  • 300
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте красавици, умници и невероятници!  Hug

Днес се чувствах ужасно, че не съм до вас  Sad НО от достоверни източници вътре и извън форума разбрах, че сте се представили перфектно! Децата са толкова впечатлени, че не спират да говорят за празника. СТРАХОТНИ СТЕ!!!  Hug
Тези, които не са дошли могат само да съжаляват.

Запомнете хубавите моменти, а ако е имало някакви "бъгчета", знайте, че това си е в реда на нещата.

Ани, Лили, Ивелина (ако пак съм объркала името ужасно съжалявам, ама ЕГН, какво да се прави) и Таня, за вас това беше бойно кръщене, надявам се изпълнено само с приятни емоции.
Момичета, бяхте много организирани и много помогнахте този празник да бъде истински празник!
Благодаря ви!   bouquet

Ами това е, продължаваме напред!
И в тази връзка, предлагам да поканим Елена и съпругата на Крум да станат наши членове.

П.С. Понеже виждам, че едно мило другарче  Mr. Green ме е клюкнало вече сте наясно, че кака ви си взе изпитите.

Последна редакция: нд, 15 апр 2007, 21:36 от Cruela D'Evil

# 106
Привет и от мен!
Момичета, радвам се че съм част от това "общество", което не губи кураж и надежда, че може да се справи с нещата Hug Hug Heart Eyes. Пожелавам със същата лекота, която усетих днес да премине и голямото събитие Praynig Praynig Praynig Praynig
И какво излиза сега, нямаме си снимки, ли? Sad Cry Така ме е яд още повече, че сутринта си забравих фотоапарата Close
Ине, поздравления за днешните ти успехи  bouquet

# 107
Ето ме и мен момичета. БРАВО,БРАВО, БРАВО, СТАРХОТНИ БЯХТЕ (ХМЕ  Party).
Имаше майки, които ми казваха, колко страхотно нещо сме спретнали и цитирам "били сме на други места, но не е било толкова добре организирано". Страшно са харесали формата на представлението, в което и децата се включват.

За снимките имам и ще кача. Влади можеш ли да спренеш една папка в албума  Praynig

СЕГА НАЙ-ВАЖНОТО: пращам на пощата баланса с  парите:
приходи (от днес от НУК  и от ФРГИ) - разходи (всичко по празника) = равно на/ изкарали сме общо 1186,87 лвsmile3501 smile3501 smile3501  Парите от днес са 684 лв.

Пращам на пощата таблицата със всички цифри. Има още да уточнявам колко точно билета са продадени и други подробности по отчета от днес, но парите са на плюс и това е най-важното  Party

Ина хората от кетъринга, ще пратят на нашия адрес фактурата - ослушвай се  Rolling Eyes

Томасе - забравих да ти дам парите за конфетата - трябва да се чуем.

Утре ще дам отчет, кои неща от материалите са останали в мен - щото още са в колата на Пепи.

Иска ми се обаче да се видим другата събота или неделя да решим какво ще правим с кръглата маса, казвайте дали сте съгласни  Peace

Другата събота се работи и на трудещата се част от нас ще остане само 1 ден за почивка.. Ще трябва да обмислим това предложение.

# 108
Парите от днес са 684 лв.

+ 30 лв. от мен, защото Пешаки е взел 6 рисунки на отложено плащане.

Смятам да ги сложа в рамки и всичките да ги закача в стаята на Фани.
(Жени, 3 са на деца от Доганово  Heart Eyes)

Последна редакция: нд, 15 апр 2007, 21:33 от Cruela D'Evil

# 109
И аз на свой ред да кажа- МИНА СТРАХОТНО!!!
smile3501 smile3501 smile3501

Доста по-добре от моите очаквания! smile3521
"Бойното кръщене" ми хареса и не се стреснах-дори напротив-надъхвам се!Имам угризения, че не успях да се включа активно в подготовката, за което още веднъж се извинявам....
Дамата от НУК помоли да йм пратим снимки- моля ви имайте ги предвид, ако кажете и аз ще подбера да йм пратя няколко Simple Smile)
Аз събота и неделя ще съм "самотна майка", но ако нямате против бебета съм ок, стига да е през деня!
Радвам се че мина страхотно, наистина Елена ми се струва, че прие много присърце идеята и се раздаваше и би ни помогнала и занапред!
...а за украсата- браво , момичета, страхотни сме -следващия път -пак Wink!

# 110
Здравейте и от мен!Празника беше страхотен,децата се забавляваха,а организацията беше невероятна.  bouquet  bouquet  bouquet
"Бойното кръщене" ми хареса и не се стреснах-дори напротив!
Но моят принос за събитието беше доста скромен Embarassed
И още въднъж,страхотни сте момичета! Peace

# 111
  • София
Момичета, да ви напиша и тук, че празникът много ни хареса, особено дъщеря ми беше във възторг и не слезе от сцената през цялото време Grinning. Да не наливам масло в огъня, но очаквах да не можем да си намерим място днес в залата...в смисъл, очаквах наистина да има много повече майки...

Поздравления за добрата организация,всичко беше добре обмислено, не липсваха и приятни изненади като книжките за оцветяване, балоните и почерпката. Единствената препоръка, която бих дала за бъдещите празници (надявам се да има още такива!), е да се предвиди още малко време за една детска дискотека. Днес изведнъж се оказа, че желаещите да се изявяват на сцената бяха много, спонтанно се получи шарено детско веселие и според мен на децата им се танцуваше още.   Party

Ето снимките, които успях да направя-не са кой знае какво.... Blush

http://good-times.webshots.com/album/558668872fXnFpm

# 112
sweetkids_mama, много се радвам, че ви е харесало на празника!  Hug
Благодаря за оценката и препоръките, важни са за нас!
Това за дискотеката е супер идея и ще го имаме предвид.

Моля те да изпратиш снимките на bg_maiki@abv.bg във възможно най-висока резолюция (най-голям размер).

Момичета, качете всички снимки на сайта, за да подберем кои да изпратим на Нук.

Вчера забравих да питам, имаше ли представители от списанията, на които изпратихме анонса? А от детето. инфо?
Сетихте ли се да направите поне една обща снимка? А с Елена и Крум?
Ако не, здраве да е, ще го направим на кръглата маса през юни.

На всички пожелавам слънчева и усмихната седмица, най-вече на работещите, за които ще е и по-дълга.   bouquet
Да се видим в неделя? Може в двора на пицария "Мис Каприз" (при дома на културата), има и място за игра на децата ...

# 113
Честито за изпитите, Ина  bouquet

И честито ни първо успешно събитие за набиране на средства  bouquet

Момичета, организацията беше перфектна, браво на заслужилите Hug Всичко бяхте подготвили перфектно  bouquet Залата беше приказно красива /дано пазите цветята и гирляндите за бъдещи събития/.

Бях написала един дълъг постинг, но Николай ми изключи компютъра междувременно, така че започвам наново.  Rolling Eyes

За отчета за събитието да допълня, че Ирен Онтева уважи събитието ни по моя покана, макар и без сина си, който е болен. Новината покрай нея е, че е направила фондация. Първия й успех е, че е купила бус на един дом за деца с увреждания. Новия й проект е една вечеря на 10 май в Кемпински, куверт 100 лв. на човек /тя не си играе на дребно като нас Laughing /. Средствата ще отидат за закупуване на диагностичен апарат, който дава пълна информация за физическото състояние на детето още в първия месец от раждането. Такъв апарат в БГ няма засега. В тази връзка каза, че е смята да покани дечица от един дом на вечерята и иска да им осигури подаръци, така че помоли за контакт на нашите спонсори. Моля, кой каквото има като инфо да ми го прати на лични, освен ако нямате нещо против, разбира се!

Дискусията мина добре. В началото бяхме само ние с Елена и започнахме дискусията, но после останалите колежки доведоха от залата няколко майки на близнаци и те се включиха активно. Общо взето дискутирахме нещата, които вече знаем. Секстет даде предложение да включим за кръглата маса и породените деца, тъй като проблематиката е сходна, да не кажа същата. Между другото в Нашите деца има пусната тема на майките на породени деца, така че вече имаме откъде да черпим инфо, ако решим да го направим така.

Елена се включи много активно в дискусията, Ирен се информира за проблемите и беше шокирана, защото макар и да сме приятелки с нея, тази тема никога не сме я зачеквали Crazy

Доли, Пепи, Наси, ще ни трябва точен отчет от кого какви пари сме получили:

От билети -
От дарения -
От спонсори -
От кутията за дарения -
От рисунки -

Освен за отчет към ФРГИ тези цифри трябва да публикуваме във всички теми, пуснати за празника, за да се отчетем на хората, които взеха участие. И аз съм разочарована за пореден път от слабото присъствие. Особено на близнашките родители. Но пък виждам, че сме събрали достатъчно пари въпреки всичко и мероприятието си заслужаваше усилията определено Peace

О, сега се сещам, Доли, парите от ФРГИ май не трябва да ги слагаме като събрани от събитието, защото всъщност парите ни бяха дадени за самото събитие и доколкото знам така или иначе нищо не остана от тях Grinning  Трябва да извадим и пощенските разходи по изпращането на наградите към другите градове.

Аз за другата неделя не съм сигурна дали ще мога.

За списанията, аз лично видях един господин от "Тема", сигурно е списание newsm78

От близнашките организации никой Rolling Eyes

Сега да напомня графика по програмата на ФРГИ оттук нататък:

30 април - 14 май - консултация за разработването на проект, насочен към разрешаване на проблемите на местната общност / в случая за кръглата ни маса/.

21 май - Краен срок за кандидатстване  с проекта

28 май - уведомяване на спечелилите финансиране за голям проект

28 май - 31 октомри - осъществяване на проекта

15-17 юни - обучителен модул 3

2 юли - 30 септември - консултация на място за управлението на проект, мониторинг и отчитане

5 -7 октомври - обучителен модул 4

Когато сме готови с отчетите ще звънна във фрги, за да видя дали ние трябва да подготвяме нещо преди консултацията или на тази консултация те ще ни дадат основните насоки и да видя нас за кога са ни запланували и кой ще ни консултира.

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 10:31 от mishlentze

# 114
  • София
   Момичета много се радвам, че всичко е минало перфектно и съжалявам , че нямаше как да дойда. Има ли възможност да изпратя някакви парички или да си купя рисунка?

# 115
Момичета, още една задачка. Чета документите от ФРГИ за дарителите. Има някои неща, които трябва да направим ако искаме да си запазим дарителите.

1. Да им напишем благодарствено писмо, в което да се казва, че не гледамен на тяхното дарение като на еднократен акт, а като първа стъпка към дългосрочни взаимоотношения.

2. Да покажем на дарителите, че сме започнали да осъществяваме дейностите, за които сме събрали средствата, когато имаме нещо реално и измеримо направено.

3. Да дадем възможност на дарителите да се включат в дейностите, за които сме набрали средствата / да присъстват на кръглата маса, ако желаят примерно/

4. Да поддържаме актуален списък с дарителите си

5. Ако дарителите са дали условия за изразходване на срествата да се съобразим

6. Да информираме своевременно дарителите за всеки постигнат муждинен успех

7. Да изпратим на дарителите обобщен финален отчет за дейностите, за които сме набрали средства

8. Ако има информация в медиите да им я изпращаме

9. Да изпращаме покани на дарителите за всички мероприятия, които организираме и да ги поздравяваме за всички празници!!!

10. Да включим името на дарителите в годишния отчет на организацията и да се постараем той да стигне до тях /да изпратим копие/

Това са 10-те препоръки на ФРГИ.

Затова, според мен, трябва да определим кой ще се занимава с контактите с дарителите в дългосрочен план, защото ще има работа определено ooooh! Желаещи?

# 116
И понеже се зарових доста в документите, да припомня още нещо.

На дарителите се дава:

1. Копие от договора за дарение
2. Свидетелство за дарение / красиво оформено, за да си го сложи в рамка на стената ако иска/
3. Примерен отчет за изразходване на дарените средства
4. Благодарствено писмо.

И четирите неща ги бях оформяла като за сдружението, Наси има актуалния договор, останалите неща са в пощата, на по-предна страница. Примерния отчет не съм го оформяла всъщност, но има дадена схема върху която да се нанася. Свидетелството трябва да се оформи окончателно, Вики беше обещала да поработи върху него, не знам какво стана, пък и тя се загуби напоследък, дано са здрави вкъщи Praynig

Мисля, че ще е хубаво който поддържа контакта с дарителите да им прати всичките тези неща.

След това дарителите трябва да получават периодична и окончателна информация за какво са изразходвани средствата, които е дарил.

# 117
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте дами, искам да благодаря на всички които се включиха в празника - бяхте страхотни! Няма да пиша много защото другите вече са написали всичко, само ще кажа, че за мен мина по-добре от очакваното, въпреки лекия хаос всичко мина добре, децата се забавляваха, а и на родителите им хареса!
 Благодаря на Елена Петрова, Крум Савов и Ирен Онтева, че се включиха!  bouquet

голям срам - аз посрещнах Ирен Онтева и я упътих, а не я познах, никакво внимание не и обърнах Embarassed

# 118
Цитат
Доли, Пепи, Наси, ще ни трябва точен отчет от кого какви пари сме получили:

От билети -
От дарения -
От спонсори -
От кутията за дарения -
От рисунки -

От Наси и Пепи отчета е даден. Изчакай малко може би Доли ще го изпрати на общия мейл.
От дарения и кутия за дарения според мен е едно и също нещо.

# 119
  • На края на вселената!
Беше страхотно Hug Много ви обичам всичките  Heart Eyes
Наси, може би дарения са тези на Нук и другите, а кутия за дарения са тези на гостите ни.

Общи условия

Активация на акаунт