СНБМ - инициативи - VIII част

• 11 432
  • 300
  •   1
Отговори
# 195
Цитат
За срещата- Добро ми е удобен, само че ако не намеря кой да пази Калина ще трябва да я водя с мен, а доколкото разбирам това не е желателно.Засега баща й трябва да ходи на team building , ако има промяна ще дойда!Така че за идването допълнително ще потвърдя!

Анна, скъпа не че не е желателно, но ако си с детето няма да те остави да говорим. ТОва е само проблема.

Последно кажете за кой ден, ако е в събота Добро не става, защото е враш вечер и много шумно. А за неделя по обяд е перфектно....Така, че казвайте кога, за да запазвам маса.................

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 13:26 от Nasinda

# 196
За мен е без особено значение дали в събота или неделя ще е срещата, но неделята ми звучи по-примамливо Peace

И аз правя архив в word формат, както ме е инструктирала Евчето, но ако кажете ще ги качвам и на сайта Peace
40 училища с най-голям наплив за първолаци

# 197
Цитат
Ако не се видим в неделя дайте отчета за продадените рисунки и фактурата от кафето на Хриси, за да довърша отчета.

Доли, тази седмица не мога да дам отчет за рисунките, защото ще стоят една седмица във фирмата на Свилен. Ще ти останат само тях да добавиш....

# 198
Цитат
За срещата- Добро ми е удобен, само че да намеря кой да пази Калина...Така че за идването допълнително ще потвърдя!

Анна, скъпа не че не е желателно, но ако си с детето няма да те остави да говорим.
Ясно е това,по-добре да сме без деца , за да се свърши работа!
В мен има останали по-големи и по-малки части от картоните, ще ги донеса ако идвам сега, ако ли не на следващата среща!

# 199
И аз имам материали при мен! Какво да ги правя?

# 200
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=331839 -
Хора, направо нямам време да вляза във форума, ужас, не съм ви чела. Все пак - прочетете тази статия. Ще се пробвам да прочета довечера какво сте изписали...

# 201

Цитат
.... двукрак яркозелен хипопотам, който тромаво ходи и клати глава със застинала усмивка. ....

Бил скъсан хипопотама на Хиполенд, как ли пък не!

# 202
Владе, хипопотама беше скъсан, даже беше на ремонт в Средец  Peace
Очаквам мненията ви за районирането и какво да правим с писмо.
Поне можем да попитаме какво е предимство и какво е район.
Ине, това че не е задължително на практика не решава проблема. Проблемни както пише и в горните статия са много малък брой училища, логично най-елитните.
И какво всички деца от района ще искат да се запишат там много ясно - хем им е близко, хем училището е от най-добрите. Това означава, че всички , които не живеят в района просто нямат шанс  Tired

За среща аз в събота вечерта най-вероятно няма да мога.

Евче, много хубаво това за новините  Hug Аз знам, че говорихме, но не бях сигурна дали се прави вече  Rolling Eyes А за качването Влади да каже къде. Мисля, че не е задължително да е всеки ден, може и примерно веднъж седмично  Peace

# 203
Абсолютно против районирането съм

# 204

Очаквам мненията ви за районирането и какво да правим с писмо.
Поне можем да попитаме какво е предимство и какво е район.
Ине, това че не е задължително на практика не решава проблема. Проблемни както пише и в горните статия са много малък брой училища, логично най-елитните.
И какво всички деца от района ще искат да се запишат там много ясно - хем им е близко, хем училището е от най-добрите. Това означава, че всички , които не живеят в района просто нямат шанс  Tired

Аз вече казах мнението си като майка на първокласник и на още един бъдещ такъв. Би било много несправедливо, ако трябва да водя  детето си много по-далеч от районното училище, само защото е предпочетено от хора от другия край на града и за моето дете не е останало място. И този вариант предполага корупция, Хриси.

Спорът като цяло е ненужен, защото и доводите "за" , и доводите "против" са еднакво уважителни и силни.

Имайте предвид и нещо друго:  не знам как е в София, но когато в Пловдив в едно училище има повече записани деца, се разкрива допълнителна паралелка. Така беше и в училището на Трифон през септември. Никоя молба не беше отказана, просто направиха трета паралелка първокласници. За предстоящата учебна години научих, че ще бъдат четири паралелки. Така че училищата намират вариант да удовлетворят всички желаещи.

Затова предлагам да не взимаме отношение като сдружение по този въпрос, още повече, че вече се вдигна достатъчно шум по него.

# 205
Цитат
Затова предлагам да не взимаме отношение като сдружение по този въпрос, още повече, че вече се вдигна достатъчно шум по него.
Peace Peace Peace

Влади, моля те сложи отново номерация на рисунките, че ми трябват спешно, а ми писна да ги прехвърлям по 100 пъти.

Девойки, рисунките са вече 20. Доли на Пепи колежката взе една, а след една седмица ще ти кажа окончателния им брой закупени.
Дружно да поздравим фирма СИРМА АД

# 206
И аз съм по-склонна да подкрепя Хриси по темата за районирането. Едно е детска градина, друго е училище - там вече е много важно, ако детето ти е будно, любознателно и т.н. да има шанс да  учи в учиище по избор, според талантите или интересите му или според имиджа дори и да не се ограничава в квартала.

Говорихме за това на семинара за стратегията - желателно е да се работи в посока училищата да стават желани, независимо от квартала, да са приветливи, безопасни, децата да ходят с желание и качеството да е приблизително еднакво добро навсякъде - това залегна във визията. В тази посока тр се работи. Ясно е, че реалността изисква обаче по-спешно решение. Не мога да взема страна категорична, може би ситуационно трябва да се решават нещата.

# 207
.... да се работи в посока училищата да стават желани, независимо от квартала, да са приветливи, безопасни, децата да ходят с желание и качеството да е приблизително еднакво добро навсякъде.

Peace ако всичко изброено от теб е реално осъществимо и качеството на образование в различните училища е съизмеримо, дебатите за и против предимства и райониране щяха да са безпредметни.

С едно обаче не съм съгласна - ДГ и УЗ да се мерят с различен аршин. И двете са места, където децата се формират като личности, натрупват обща култура и изявяват своя потенциал. И двете имат съществена роля в развитието им.

# 208
Влади, моля те сложи отново номерация на рисунките, че ми трябват спешно, а ми писна да ги прехвърлям по 100 пъти.
Наси то си има номерация.
виж тук

# 209
спора се оказва безсмислен, вече е прието адресната регистрация да е един от критериите, по които ще се преценява дали дадено дете да бъде прието или не.
Да им е честито на тези, които живеят до хубавите училища  Confused
Останалите ще си търсим начини да си сменим адресната регистрация като му дойде времето, защото моето дете в кварталното училище няма да учи.  Stop

Общи условия

Активация на акаунт