ЧОУ за Деца със СОП

• 333
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! Детето ми е на 5г и с диагноза “други заболявания” от психиатрите в “Св. Никола”, София. Има леко изоставане спрямо връстниците си, но ме предупредиха, че за него е важно да има СОП. Знаете ли в кои частни училища в София приемат деца със СОП и вие бихте ли препоръчали ОУ? Благодаря!

# 1
Всички частни приемат със СОП мисля, даже много родители които имат възможност търсят частни в този случай, защото са по-либерални с програмата, с оценяването и с отсъствията (ако се налагат често такива).

# 2
  • София/Севлиево
Ние преди време проучвахме училището на Петър Дънов в Изток/Изгрев и едно,в което учеха по метода на валдорвската педагогика(в случай че не ни приемат в СУ119, което ни бе по район,а имаше опасност да не приемат детето, защото на свидетелството за завършване на предучилищна подготовка пишеше,че няма начална училищна готовност,в крайна сметка след много рев от моя страна, няколко срещи в РУО и тогавашният директор на 119-то г-н Ангелов, детето бе прието и записано).В Българско школо също знам че приемат деца със СОП.
Моят син никога не е имал проблем с отсъствията.Ако реши,че не иска да ходи на училище просто звъня на класния му ръководител и всичко е наред.Не му пишат отсъствия.

# 3
Доколкото знам имат ограничения за брой "по-специални" деца в един клас.

Общи условия

Активация на акаунт