Разпитване за професии и тн от персонала в ДГ

• 3 036
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
Аз не бих казвала, че работя от вкъщи, че ако решат да ми връщат детето за щяло и нещяло.. айде не. В тази връзка разбирам също.
Пак казвам, да се избегне някакво питане изцяло, няма как. Да се замаже отговора - да. Майка ми като я питат какво работя и казва “цъка на компютър”. 😁😁😁😁
Да, права сте. Няма да казвам, че работя от вкъщи. Благодаря!

Иначе дамите, които се подиграват, че никой нямало да се занимава с мен и професията ми... Всъщност толкова ли е далече до ума ви, че щом питам как да се измъкна от ситуацията, значи вече съм го играла и съм била в ситуации, в които съм се чувствала некомфортно, че трябва да отказвам услуги. Като отклоня въпроса "кога ще ми свършиш работа" съм чувала едно снизходително "е, айде де, ще си платя". Все едно не е нормално да платиш... Просто някои хора са много нахални. Е, явно няма спасение.
Беше ми интересно да чуя и видя как се държат майките. Не случайно съм отбягвала детските площадки.

# 46
Ми, как се държат майките... На тези тук не им дреме, ако ще шоколади да раздаваш. На онези, които още даже не ги познаваш, дали ще им пука повече, Божа работа. Ама аз бих заложила през къде ще им е на всички тях тази информация.

Стига толкова.

# 47
  • Melmak
Аз не бих казвала, че работя от вкъщи, че ако решат да ми връщат детето за щяло и нещяло.. айде не. В тази връзка разбирам също.
Пак казвам, да се избегне някакво питане изцяло, няма как. Да се замаже отговора - да. Майка ми като я питат какво работя и казва “цъка на компютър”. 😁😁😁😁
Да, права сте. Няма да казвам, че работя от вкъщи. Благодаря!

Иначе дамите, които се подиграват, че никой нямало да се занимава с мен и професията ми... Всъщност толкова ли е далече до ума ви, че щом питам как да се измъкна от ситуацията, значи вече съм го играла и съм била в ситуации, в които съм се чувствала некомфортно, че трябва да отказвам услуги. Като отклоня въпроса "кога ще ми свършиш работа" съм чувала едно снизходително "е, айде де, ще си платя". Все едно не е нормално да платиш... Просто някои хора са много нахални. Е, явно няма спасение.
Беше ми интересно да чуя и видя как се държат майките. Не случайно съм отбягвала детските площадки.
Почнах да си мисля, че си логопед или адвокат. Не знам защо! Сигурно, защото има как да им се искат услуги нон стоп.

Иначе това, което си завършила, същото ли работиш? Вариант е да казваш, че примерно си счетоводител, ако си завършила това, дори в икономически техникум. А не да казваш какво практикуваш. Аз съм учила едно, работила съм други неща.

# 48
Не знам защо продължаваш да си мислиш, че света се върти около теб и професията ти. Ти отговаряш по начин, по който ти се отвръща подобаващо. Явно имаш проблем с майките, тогава за какво питаш във форум бг-мама? Пречат ти тези от детската градина, тези от форума, тези от детските площадки, не е лошо да се погледнеш как звучиш отстрани, ако ще да си и мозъчен хирург или астронавт.

# 49
Не знам защо продължаваш да си мислиш, че света се върти около теб и професията ти. Ти отговаряш по начин, по който ти се отвръща подобаващо. Явно имаш проблем с майките, тогава за какво питаш във форум бг-мама? Пречат ти тези от детската градина, тези от форума, тези от детските площадки, не е лошо да се погледнеш как звучиш отстрани, ако ще да си и мозъчен хирург или астронавт.
Далече съм от мисълта, че Светът се върти около мен, далече съм и от мисълта, че от ден едно всички мен ще обсъждат. Просто знам, че в празен разговор се почва "Ама ти знаеш ли, че еди коя си работи еди какво си" и след време цъвфа някой... Както казах случвало ми се е и продължава да ми се случва.
Иначе генерален проблем с майки като цяло е  абсурдно да имам. Просто на такива места тип площадка, тип детска градина хората не са събрани, защото си допадат, а заради децата си. Да, разбира се, може да си допадна с някои майки, но другите няма как да изгоня, та се налага някаква неприятна за мен комуникация. Знам, че съм повече интроверт, но не мразя хората като цяло, мразя когато ми навлязат прекалено в личното пространство. Да, знам, че съм по-особена на моменти, но се приемам и не държа да се харесам на всяка цена. Искаше ми се съвет как да избегна такива хора, но иронията е, че тук едно 90% от коментарите са точно това, което ми се иска да избегна. Дори не знам защо влязох. Видя ми се логично да попитам източника как да се справя с него, но уви.
Извинявам се, не съм на правилното място.
Благодаря на останалите 10%, от които получих някакви съвети по темата.

# 50
Не мога да си представя адвокат да пусне подобна тема.

# 51
  • Sofia
Първото, което ми хрумна е именно психолог. Моя близка приятелка е училищен психолог и казва, че й е писнало всеки, който я среща да й споделя проблемите си., сякаш е длъжна да ги изслуша.
Между другото 25 години се опитвах да крия местоработата си от случайни хора. Почваха едни коментари, ехидни усмивки, подхвърляния,  тъпи въпроси, че и някоя подигравка.  Преквалифицирах се и сега имам напълно нова професия и не я крия. Учител в детска градина съм и малко ме интересува какво работите  Simple Smile

# 52
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Първото, което ми хрумна е именно психолог. Моя близка приятелка е училищен психолог и казва, че й е писнало всеки, който я среща да й споделя проблемите си., сякаш е длъжна да ги изслуша.
Между другото 25 години се опитвах да крия местоработата си от случайни хора. Почваха едни коментари, ехидни усмивки, подхвърляния,  тъпи въпроси, че и някоя подигравка.  Преквалифицирах се и сега имам напълно нова професия и не я крия. Учител в детска градина съм и малко ме интересува какво работите  Simple Smile
  На почти 45 години съм. Такива психолози познавам, даже една ми е роднина, че бих си посегнала директно, ако нещата са много зле, вместо да търся "професионална помощ"...

# 53
Аз също работя в сфера услугите и в доста случаи ми се е случвало да ме търсят познати и когато не мога или не желая да свърша нещо - просто отказвам, казвам че съм заета и не мога да поема ангажимент и приключва темата. Не е толкова сложно, никой не ми се е разсърдил, а на непознати например когато ме попитат какво работя, казвам нещо по генерализирано и приключвам въпроса.
Както написах вече няма никакво значение каква е професията й. Дали е психолог, дали служителка в А1, маникюристка. Проблема е, че си мисли, че всички се вълнуват от много силно от нейната професия  и че ще я обсъждат - учителките в детската, майките по площадките, сигурно и децата им. Истината е, че никой не се интересува от никого, всеки гледа само себе си, вкл. и авторката. 😄

# 54
Между другото 25 години се опитвах да крия местоработата си от случайни хора. Почваха едни коментари, ехидни усмивки, подхвърляния,  тъпи въпроси, че и някоя подигравка.  Преквалифицирах се и сега имам напълно нова професия и не я крия. Учител в детска градина съм и малко ме интересува какво работите  Simple Smile
 На почти 45 години съм. Такива психолози познавам, даже една ми е роднина, че бих си посегнала директно, ако нещата са много зле, вместо да търся "професионална помощ"...
ТОВА!

Отделно при психолог се споделят конфиденциални неща, ако отидеш при познат шансът да се разлее нещо навън седи.
Абсурдно е.

Жената май каза, че е в ИТ сектора. Така че, не е психоложка, но определено гледа от високо другите.
Уважаема авторке, не зная дали знаеш, но след гордостта често идва падането.
Имаш нужда да се приземиш малко. Каквото и да работиш!

# 55
Че и 90-те %, които ѝ заявиха, че чеп не дават с какво се занимава тя, попаднаха точно сред тези, които застрашават свободата ѝ. 😂 
Жална им майка на родителите от тази група. Тази ще е първата, която ще държи сметка кое лапе е кихнало сутринта или незачело нейното златно яйце на площадката.

# 56
  • Пловдив
Аз отговорих служител е частна фирма. Можете да отговорите нещо съвсем просто като моето или държавен служител, или в ИТ сектора, или каквото и да е. Те няма да пускат справка от НОИ, че да трябва да сте конкретна.

# 57
Посочете нещо уклончиво, не е голяма драма. Частен бизнес, не работя, междунар. компания, самоусигуряващо се лице, еднолич. търговец, консултант и т.н

# 58
  • София
В детската градина вече ви имат информация къде и какво работите още със записване на детето. Родителите и персоналът освен ако не им споделите (или някой общ познат) няма как да знаят. За толкова години само един родител знам какво работи от групата на баткото и то защото сме били в една фирма. Ако ви е такава драма за бланката (която никой не чете освен учителите на групата), то посочете нещо по-уклончиво.

Колкото до хоум офиса - ами и ние с ММ имаме този вариант, но никога в градината не е обсъждано от къде и какво работим. Ако вие кажете на персонала, да, може да се възползват. Видят ли, че имате възможност да си гледате детето вкъщи могат да ви мотат дълго време да си го прибирате обедно. От вас зависи как ще подходите.

# 59
Адвокат или психолог и да няма готов уклончив отговор и да пита тук? Не.
От ИТ специалист какви толкова услуги могат да искат другите майки?
Но всъщност, стана ми интересно. Не толкова какво работи неизвестна съфорумка, ами представители на коя професия се смятат за толкова търсени или интересни.

Общи условия

Активация на акаунт