Разпитване за професии и тн от персонала в ДГ

• 3 033
  • 72
  •   2
Отговори
# 30
  • София/Севлиево
Ама и в България питат за образованието на родителите,даже още в здравният картон на новороденото има полета, където да се напише...

# 31
Хаха, изчетох всички коментари. Благодаря на всички. Иначе не ме притеснява НАП, че и това прочетох, а ме притесняват хора, които се редят за безплатни услуги, както и ме притеснява да не започнат да връщат детето без причина (когато е здраво, да казват, че е болно, защото съм чувала, че в нашата ДГ правят така), тъй като ще знаят, че работя дистанционно. Тоест работя с клиенти и няма как в същото време да съм и с детето, защото все пак хората си плащат за моето време, а не да подавам солети.
Иначе имам фирма и мога да напиша, че работя в Гошо ЕООД, но се чудех как да избегна отговора когато ми се зададе директен въпрос. Съмнявам се, че госпожите ще искат безплатни услуги, но де да знам, 20-30 майки в квартала, все някоя ще е досадна.
Просто ми е омръзнало от досадници, особено когато не са ми близки, а просто познати.
Горе видях жената с ИТ сектора, тя съм сигурна, че ме разбира най-добре. При нея е "хайде да ми настроиш скайпа" и постоянно такива.
Представете си, че съм детски психолог (не съм) и се разчуе в детската градина. Ами няма да ми е готино да ме търсят за 2-3 безплатни въпроса. Нещо такова е моята ситуация.

# 32
И как точно си представяте ситуацията 30-те майки от квартала да научат какво работите. Например, провежда се тайна родителска среща без Ваше присъствие, където се обсъжда при закрити врата как точно може да се възползва всеки от положението Ви?
Айде, моля Ви се, слезте малко на земята и си попълнете декларациите, както го правят всички - от санитари до министри.

# 33
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Скайп официално вече не съществува, информативно.
 Винаги може да кажете "Не", или да искате пари за услугите си, ако има такъв наплив от желаещи за вашите услуги.

# 34
Нищо лично, ама сте направо комична. Вие да не си мислите, че планетата се върти около Вас и Вашата професия?

20-30 майки в квартала, всички учителки в детската градина (а и децата им сигурно) точно всички ще се интересуват от Вашата професия и ще ви дърпат за услуги. 😂😂😂 направо ме развеселихте.
И винаги може да кажете “не”.

# 35
То пък много сложно да кажеш, че работиш от вкъщи. Като те попитат какво – например в кол център, с клиенти. Никой няма да седне да те разпитва какво точно правиш, а и да те пита, винаги можеш да извъртиш въпроса така, че да загуби интерес.

# 36
Мегаломания яка те тресе, авторке. Ама нищо, развеселих се.

# 37
Много скучна развръзка, щели да връщат детето ѝ от градина и да искат услуги. Поне да беше казала, че е стриптизьорка Simple Smile

# 38
Като се зададат празници, родителите и от офисите са призовани да си ги приберат децата.
Е един момент ще започнат рождените дни. Няма да ходите с детето, за да не вземе някой да попита с какво се занимавате ли? Или ще стоите настрана с намислена лъжа? Не знам откъде този извор на самочуствие, но Ви уверявам, че нито сте единствения специалист в областта, нито някой го интересува какво работите.

# 39
Досадниците ще станат клиенти, ако не им се правят безплатни услуги. Същите, като всички други клиенти. Няма страшно.
Сещам се вица, дето една дама срещнала личния си лекар на улицата и го попитала какво ще я посъветва, че нещо в гърдите я пробожда. Той й отговорил: "Г-жо Петрова, разбира се, ще Ви дам съвет. Съблечете се да Ви преслушам."

# 40
  • Melmak
Аз не бих казвала, че работя от вкъщи, че ако решат да ми връщат детето за щяло и нещяло.. айде не. В тази връзка разбирам също.
Пак казвам, да се избегне някакво питане изцяло, няма как. Да се замаже отговора - да. Майка ми като я питат какво работя и казва “цъка на компютър”. 😁😁😁😁

# 41
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз не бих казвала, че работя от вкъщи, че ако решат да ми връщат детето за щяло и нещяло.. айде не. В тази връзка разбирам също.
Пак казвам, да се избегне някакво питане изцяло, няма как. Да се замаже отговора - да. Майка ми като я питат какво работя и казва “цъка на компютър”. 😁😁😁😁

Като моето беше "градинарче", една майка от квартала, не работеше, кафе, разходки, чат пат го водеше болно в градината, изобщо не се трогваше от забележки и опити да ѝ го върнат.
Има различни хора.
В градината също хората не са еднакви. Както има учители, които седят до 19 часа, така има и такива, които още 17 искат всички деца да са взети.

# 42
Замислих се, че изобщо не знам родителите от класовете ( и преди това от градинските групи) на моите деца какво работят. Още по-малко пък дали са в офис или работят от вкъщи.
Относно пък безплатните услуги, от вас си зависи да си сложите граници и цена за услугите. Например близка медицинска сестра ми е споделяла, че в началото ѝ било трудно да иска пари, когато я извикат да сложи инжекция, но с времето се научила. Като я помолят да постави инжекция, казва : " да, разбира се, струва 5 лв (примерно)".
Така че явно проблемът е друг.

# 43
Има хора, които са страшно любопитни и ако не кажете, то ще събудите любопитството им още по силно. Вие си знаете, каква точно е причината да не споменавате професията си, но бъдете сигурна, че има много информирани хора, които от познат на познат познатия ще полюбопитстват и е твърде възможно да разберат.
Споменавате, че ако разберат ще почнат да молят за услуга(индиректно казано) и ще Ви се налага да казвате - Не, ами ... в крайна сметка не сте длъжна да откликват е на всяка молба.
За съжаление въпросът ,,какво работят родителите ти" е в главата на огромна част от хората, даже преди да разберат за името ти(по лични мои наблюдения). Този въпрос винаги ме е дразнел, защо, какво значение има с какво се занимават родителите ми, какво ще промени това в отношенията ми с трети лица?
Изненадахте ме с това, че питат за тези неща от самата институция 🤔

# 44
И мен едно време в тийн годините, когато стане дума за момче, ме питаха у дома "какво работят родителите му", защото, както беше отбелязано, рядко крушата пада по-далече от дървото.
За малки деца в детската градина няма абсолютно никакво значение, нито пък някой преследва родителите да им иска професионални услуги. От родителите се интересуваме (ние, другите родители) до там да не водят лапетата си болни, да не мрънкат за всяко нещо (като например стандартни декларации), да не подронват авторитета на учителите у дома, да не нарушават ритъма на процеса на обучение, сякаш са над всички останали, и да си усмиряват невъзпитаното поколение, когато създава проблеми. Толкоз. Не ни свързва нищо повече от това, че сме родили в една и съща календарна година и евентуално живеем в един квартал.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 18:53 от Enter Sandman

Общи условия

Активация на акаунт