Разпитване за професии и тн от персонала в ДГ

• 3 084
  • 72
  •   1
Отговори
# 15
  • Melmak
Аз имам приятел автомонтьор, който казва, че е счетоводител. Това е завършил. Като не иска лепки или иска да избегне досадни разговори за коли.

В случая не разбирам защо така отговаряте на съфорумката, явно много сакрална професия имате. Но пак ще кажа, че не е въпроса какво работите, а как го представите и умението да казвате “не”. Живеете с мисълта, че ако не правите безплатни услуги, ще ви нарочат детето.

Аз съм в ИТ сектора и ми е писнало да мислят, че седя вкъщи и пари валят. Нито съм дивелъпър, нито изкарвам някакви милиони, а и да бях, това са пари, изкарани с труд. Ако кажа, че съм в ит сектора и ми е ясно незапознатите какво мислят. Понякога казвам просто Аканут мениджър (което е истината), ама това може да е продажби, може да е и друго. И с още 2-3 объркващи изречения отгоре, отгоре темата се размива (ако аз желая това).

# 16
И аз тука- любопитна Laughing
Каква пък ще е таз професия, дето всички лелки в градината , я налазват за услуги Thinking

Ау, не питайте. Голяма мистерия е. 😂

# 17
Аз имам приятел автомонтьор, който казва, че е счетоводител. Това е завършил. Като не иска лепки или иска да избегне досадни разговори за коли.

аа, много сте разглезени в Бг Smile
Кога ще ви задължат да правите ГДДекларация? - да видиш приятелят, как ще спре, да се представя за счетоводител Sweat Smile

MissBabyJane, у-м-и-р-а-м! няма да мога да спя Sweat Smile

# 18
  • Melmak

аа, много сте разглезени в Бг Smile
Кога ще ви задължат да правите ГДДекларация? - да видиш приятелят, как ще спре, да се представя за счетоводител Sweat Smile

MissBabyJane, у-м-и-р-а-м! няма да мога да спя Sweat Smile
Хахах, в бг още рядко се плащат данъци. Обаче караме стари трошки и всеки втори батка отпушва генерация и чипосва колата, че да има 10 умрели коня отгоре! Просто тук сме наопаки!

# 19
Не знам в кой град детето ви посещава ДГ,  но в Пловдив, например, за да си запишеш детето в детската градина и да си защитиш получените точки е необходимо да представиш служебна бележка, че работиш. В нея си пише и името на фирмата, и длъжността... И до там с тайната.
Ако във вашия град, това не се изисква, във формуляра можеш просто да напишеш името на фирмата, например ЕТ "Иван Иванов" и без да посочваш точна длъжност.
Можеш и празно да го оставиш. Честно казано на никой не му пука кой какво работи. Ако все пак ви попитат, може да кажете : " предпочитам да не споделям" и до там. Едва ли някой ще прави разследване.

# 20
Е, казвайте "в сферата на услугите" и готово.
И детето ли трябва да пази тайна?
И аз не обичам да се обяснявам,.особено ако че питат за близки. Обикновено казвам нещо обобщаващо или още по-темерутккото "не знам".

# 21
pitamvi, ако споделиш какво работиш, може да ти измислим успешна стратегия за учителките 😄
И вместо стрес това разпитване да ти донесе полза и мир в душата. Или друго

# 22
  • София/Севлиево
Аз винаги го оставям това поле празно,но всички знаят че съм ЛА на голямото дете назначена през общината,в която живея.
На ММ обаче винаги му пиша фирмата,но никой никога не е досаждал(IT е).

# 23
Стандартно е по бланките за попълване. Всяка година го вписвам и не съм останала с впечатление, че някой някога е чел каквото и да било от тези документи. Отиват си в папката и толкова. Като пример мога да дам, че миналата година попълвах нов адрес в документите, но учителките разбраха, че сме се преместили чак след като една сутрин се наложи да закъснеем, защото имахме леко ПТП по пътя. Кой пък точно ще рови с какво се занимават родителите...

# 24
А, ровят, как!?
При нас (в чужбина съм) има такива въпроси, на първата родителска среща ги попълваме бланките, че даже и имотното състояние,  и образование.
Накрая на годината,  правят статистика  за успеваемостта в училище.

Едно и също се вижда, всяка година- социалният асансьор е почти невъзможен.
Или, да кажем малко по- конкретно и не толкова обезсърчаващо-  невъзможен, без изключителни усилия от страна на ученика и семейството.

# 25
Страшна работа, ако не е за казване какво работиш. Срамна професия няма. Или търсиш внимание тук?

# 26
Може да е козметик, фризьор, маникюрист... Знаете какъв наплив е. Нали уж все няма часове.

# 27
Ако е това, просто ще откаже и ще каже истината, че няма часове.
На мен ми изглежда, че се срамува от работата си.

# 28
Може да е козметик, фризьор, маникюрист... Знаете какъв наплив е. Нали уж все няма часове.

Ако работи нещо такова и то толкова тайнствено от вкъщи, по-вероятно е да се опасява не от наплив за услугата, отколкото да не я налазят от НАП.
Аз, впечатлена от друга тема, за друг вид услуга се сетих, по-древна, ама... Срамна работа няма. Simple Smile

# 29
Е, от вкъщи ли, бре.... Scream

Общи условия

Активация на акаунт