КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 3

• 26 718
  • 501
  •   4
Отговори
# 495
Аз нали ходих със сина ми и си говорих с хора от публиката. Закарват ги с един рейс, снимат в деня 2 дълги или 4 къси предавания. Хонорар няма..каквото спепечят, затова се разбират по двойки, един сяда зад Пъдев, един зад Милица и накрая на деня делят, за а има за всички. Като свърши предаването на тоалетната имаше опашка, на която бях и аз и смятаха по колко се пада на човек, в тоя ден беше двойно дълго предаване, чух по 30 и няколко лева. После останаха за още едно дълго, ние си тръгнахме, но да кажем по 60-70 лв на ден им излиза.
Дават им сандвичи, кафе, вода.

# 496
  • София
Е, аз същото казах (Дизи и Алина) - че като спечели отбор, неговите 40-тина души взимат (бях написал примерно от разделена сума) - 50 лв. Но не знаех, че снимат само съб/нед (като биха се събрали примерно ок. 140-150 лв за двата - споделеното от Алина). Поради това - ако някой се е уредил да го викат за целия месец (екранен) - т.е. поне 4 съб/недели - ще събере да речем 600 лв. Не е като съвсем без пари.
Но писах, понеже от по-горен пост излизаше, че едва ли не публиката е на хонорар. И за някой "абониран" и късметлия в публиката - сумата не е "смешна" (за общо х4 съб/недели).
(Хората там са с хонорар. Печалбата от куиза е за тръпка. И 2000 да спечелят, разделено на 40 е смешно.
Шоуто е развлекателно, а не с цел печалба.
)

# 497
  • София
В повечето предавания дават много по-малко пари на публиката за цял ден снимки, така че тук е добре.

# 498
Аз нали ходих със сина ми и си говорих с хора от публиката. Закарват ги с един рейс, снимат в деня 2 дълги или 4 къси предавания. Хонорар няма..каквото спепечят, затова се разбират по двойки, един сяда зад Пъдев, един зад Милица и накрая на деня делят, за а има за всички. Като свърши предаването на тоалетната имаше опашка, на която бях и аз и смятаха по колко се пада на човек, в тоя ден беше двойно дълго предаване, чух по 30 и няколко лева. После останаха за още едно дълго, ние си тръгнахме, но да кажем по 60-70 лв на ден им излиза.
Дават им сандвичи, кафе, вода.

Т.е. поканените в публиката като автори на въпроси дори не получават от печалбата на публиката в съответното предаване ли?

# 499
@alina_si, къде точно са снимките, помниш ли?
Поради това - ако някой се е уредил да го викат за целия месец (екранен) ...
То няма някаква закономерност, презвъняват xората... поне стотина човека, статисти (които са  им в списъците), поне едно 20 души могат да откажат и.. като се запълни квотата с потвърдилите, спират да звънят.
Скрит текст:
На мен са ми звъняли за Господарите примерно (делник вечер), ЗалоАЛОжи и Руска рулетка...(само уикенд), в НРТЦ се снимат, питат "другия вторник снимаме 3 издания на "Море от любов" (в една сграда до Балкантон), казвам "вторник не мога, на работа съм", питам какво има през уикенда, те си казват.. и като съм ОК, ме записват. А там всички "статисти" се познават, xaxaxa... големи приятелства се завъждат, пък xодене по кафенета, понякога на Витоша...
Когато снимат в делнични дни по цял ден, xодят предимно пенсионери и безработни. През уикенда са повече младежи.

# 500
  • София
За кой да знае не знам как е, но за други предавания отдавна желаещите се записват, а не им звънят по списък. Има и определени изисквания. Преди много години и аз съм ходила, но сега само за клюките членувам в една група, в която набират за Хелса и други.

# 501
Понякога ти звънят, понякога директно те питат като си тръгваш след записите и си получиш парите... "можеш ли другата седмица да присъстваш на...."? Казваш "да" и ... "ок, отбелязвам те". И ти слагат чавка в списъка.  Но те си имат база данни с имена, които им трябват и за публика, и за статисти във всичките проекти на същата фирма. Дали е Глобал, дали е Сиа, дали е Идалго... Казвам моя опит, но това беше отдавна. Вече може и по месинджъра да им пишат, те си знаят. Не може да се разчита винаги на това кой сам ще пожелае да се запише. Изискват се 80-85 души публика и ако не са се записали по собствено желание толкова, ги търсят от екипа. Обикновено в края на снимките, казват кога ще са следващите записи, на коя дата.. и всеки си казва може ли, не може ли.

Говоря за xалваджияновите предавания. За "Кой да знае" - нямам представа.

Общи условия

Активация на акаунт