МОН - промените продължават (8)

• 24 983
  • 532
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Може да го спрат от партията му, че избори се задават. Grinning

# 451
  • София

Lady Cassiopeia Duval, ако има малко акъл, "няма да се ръчка в краката на коня", защото сред многото причини за протестите беше и неговият инат.

Той, ако имаше малко акъл, изобщо нямаше да пуска тази глупост за тазгодишните седмокласници. Така че, аз лично не разчитам на това Grinning

Може да го спрат от партията му, че избори се задават. Grinning

Толкова силно ми се иска да се окажеш права Simple Smile

# 452
Обжалвали са, но са оттеглили жалбата. Как тогава ще се гледа по същество делото в края на януари не разбрах, но дано да влезе в сила в този вид.

# 453
Еха, страхотна новина. Нямам седмокласник, но се зарадвах. Дано всичките му глупости отидат в коша, реформата за СМГ, за езиците, за всичко
Аз лично ще го помня като най-вредният за образованието министър

# 454
Ако отпадне в този си вид за седми, следва ли същото да важи и за десети клас?

# 455
  • София
Обжалвали са, но са оттеглили жалбата. Как тогава ще се гледа по същество делото в края на януари не разбрах, но дано да влезе в сила в този вид.
Жалбата срещу определението за спиране на изпълнението не пречи да се гледа делото.

Ако отпадне в този си вид за седми, следва ли същото да важи и за десети клас?
Не, не следва, освен ако не е обжалвана заповедта в частта, касаеща 10 клас. По това дело е обжалвана само в частта за 7 клас.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 18:39 от sanaka

# 456
  • София
В случай че съдът уважи жалбата и отмени заповедта преди датата на НВО, тогава нов формат на НВО Мат 7 ми клас за тази година ли ще трябва да публикува МОН?

# 457
Моето мнение е, че интегралният формат умря. Никой съд, никоя политическа партия няма да го върне обратно, защото ще предизвика голям гняв у хората. Така или иначе това, което се случва в седми клас е едва ли не национален въпрос.
И като кажат А, трябва и Б, да се хвърли в коша и реформата с религията, математическите училища, тонове мастило се изписа по въпроса колко е вредна тази реформа

# 458
  • София
Жалбата срещу определението за спиране на изпълнението не пречи да се гледа делото.

Щом са оттеглили жалбата, не трябва ли след изтичането на 7-дневния срок промените да отпаднат окончателно?

# 459
  • София
Това не е решение по делото, а само определение за спиране на изпълнението на заповедта, докато не се реши делото с влязло в сила решение. Тепърва делото ще се гледа, ще се решава, а решението после подлежи на обжалване пред ВАС.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 18:39 от sanaka

# 460
Делото за законосъобразността на частта от заповедга е друго и то не е приключило още, май предстои ..
А това е за предварителното изпълнение...
Не е ли така...промените ще паднат като се отменят от съда с влазло в сила решетие, а такова още няма...мисля .
Извинявам се ако съм недоразбрала, много не разбрах статията..

# 461
Да, така е, както санака написа, не съм дочела аз. Спряно е предварителното изпълнение и се очаква делото по същество да се гледа в края на януари.

# 462
  • София
И изведнъж делото вече няма значение. МОН отменя интегралните задачи: https://www.mon.bg/news/nvo-po-matematika-v-7-klas-nyama-da-vkly … wL1Zlv76arbcluL-w

# 463
Супер, чакаме да оттеглят указанията към училищата за чуждите езици.

# 464
И изведнъж делото вече няма значение. МОН отменя интегралните задачи: https://www.mon.bg/news/nvo-po-matematika-v-7-klas-nyama-da-vkly … wL1Zlv76arbcluL-w
Е, значи имало смисъл да се излиза масово на площадите и да се протестира, щото от петиции не се трогват и замислят. Има смисъл и да се обръщаме към съда. Hands Plus1
А за тези секретни указания, нали на среща с директорите се каза публично, че били основа за дискусии и няма да имат последици. Sunglasses
За Вълчев - много се надявам да не се доближава вече до образованието, щото нито има мислене за тая система, нито има подход да разговаря и убеждава хората.
Цитат
Вълчев аргументира решението както с произнасянето на Административния съд - София град, така и с настоящата политическа ситуация.
"За да няма непредвидимост в системата изпитът за седмокласниците ще бъде с 24 изцяло математически задачи"...
Дааа, вреден е...

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 12:48 от Katya_I

Общи условия

Активация на акаунт