Рисковете от сляпото доверие в ИИ

• 4 460
  • 113
  •   1
Отговори
# 105
...
ИИ просто ускорява вече започнатото от Гугъл и достъпа до огромното количество информация.
В този ред на мисли - въобще необходим ли е изкуственияТ интелект?

# 106
Ето какво не може да направи ИИ, ето това: https://www.youtube.com/watch?v=k1H6sWnrI2Y
Не може само да се сети темата на клипчето никога в никакъв случай.
Няма нещо,  вече измислено от човека, което да не може да се "измисли" пак. Човек винаги произвежда нещо, което "взема" от природата и го доизкусурява. Така е "измислена" камерата. ИИ е все още малко дете с много мозъци, това ще промени всичко. Детето рано или късно се противопоставя на родителите си и поема собствен път. Нямам идея, какво точно ще стане. Но освен, ако не стане някой катаклизъм или нарочно не го сринат, това е бъдещето.
Аз лично предпочитам ИИ, пред 80 годишните старчоци, които определят правилата сега.
Винаги злото е било против науката.

# 107
  • Куциндрел
Така е, аз имам теория, че тези, които смятаме за гении и новатори, просто са използвали много малки части от вече видяни и научени неща. Успяли са да ги съчетаят и ето ти новото, останалите хора нямат такова умение. Но ИИ е още доста далеч от това.

# 108
Моят професор по Статистика и Теория на вероятностите в университета казваше, че  тези които нямат естествен интелект, преподават изкуствен интелект. Той си беше малко чапрашък, но като цяло съм съгласен с него. На този етап от развитието от технологиите.
Истината, че сегашните ЛЛМ (което е ИИ за широката публика) са си основно статистически модели, доколко е моето просто разбиране.

# 109
дали може да анализира поведението на някои потребители в търсене на политически тролове на хонорар от Запада.
Принципно анализ може да се прави само по зададени точни критерии, но да - може. Без последното, на хонорар от Запада. Т.е. за да се търсят подобни взаимосвързани постове, е необходимо и нещо като информация за заплащането. Когато съм посочвал подобен критерий, обикновено отговорът е липсва информация. Отказва да прави необосновано предположение.
Но пък хваща интересни неща които на мен често ми убягват. Например провокативна генерализация. Въобще хваща доста чисто демагогските похвати.
Веднъж бях пробвал да му задам като критерии част от правилата на форума. Отсява 20% като противоречащи и то след като е минала модераторска намеса.

Даже ми хрумна да натряскам доклади за маркираните постове с точките и аргументация това което дава.

Полезен инструмент е, но си остава инструмент на който не трябва да се доверяваш безкритично

# 110
Замислих се за повсеместното спиране на тока на Иберийския полуостров. Освен ток, нямаше мобилни данни и интернет. Айде 12 часа нищо са, въпреки пораженията за милиони, ама ако са 72 примерно, не е като да не може да се организира някоя кибератака...Аз съм в малък град и всички бяха на плаж, после вечерта всички навън по улиците Simple Smile)) не го бях виждала така пълен града, освен ако няма празник.

# 111
  • София
Даже ми хрумна да натряскам доклади за маркираните постове с точките и аргументация това което дава.

Пробвай! Малко помощ винаги е добре дошла, та сигурно и модераторите не биха отказали.

# 112
Един от първите пионери в използването на ИИ.
Мистър Фейсбук и новите готини очила, дето ще ви направят ежедневието по-лесно. Или не точно:

# 113
  • Обран бостан ;)
To, това не е от вчера Wink

Общи условия

Активация на акаунт