Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 2 344
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
theDoodLe, с нейна помощ и насоки ме диагностицираха с автоимунно заболяване. То е и основният фактор предполагам за лошият отговор на стимулацията която имахме и за неравномерният растеж на фоликулите, също така и за биохимичната и неуспешният трансфер. На първичният преглед при нея ме разпита дали сме коментирали с Персенска защо така се е получило. Казах й това, което написах и тук, че единственото което ми каза, е че ще качи дозите. Естествено Чапанова беше възмутена. Разпита ме дали имам някакви заболявания, болежки и тнт и след като й разказах ми рече, че е сигурна, че има системно възпалението, което пречи. Така се и оказа - имам диагноза и имуномодулаторна терапия в момента. Отделно ми назначи доста обстойни изследвания (хормони, възпалителни маркери, витамини и минерали). Там също се видяха проблеми. Хормонът HSBG е доста над нормата и според това, което разбирам макар и общият естроген да ми е с високи нива, голяма част от него се свързва с този хормон и се заключва и не може да се използва. Каза, че ще се наложи хормонална терапия да го регулираме преди следващ инвитро цикъл, но следващият месец пак ще повторя да сме сигурни, че не е било нещо моментно (аз и преди съм имала високи нива на този хормон). Третият проблем, е че Персенска не искаше да правим хистероскопия, макар и да имаше проблем според мен - последните месеци цикълът ми беше доста кратък и оскъден, като разказах за това на Чапанова, тя самата настоя да направим една диагностична - и двете имаха съмнение за полип, но така и не се потвърди със сигурност. Сега поне ще видим има или няма.
И последното нещо, което за сега успяхме да видим е след направен ЯМР на таз по друга линя се видя киста, която прилича на ендометриозна според радиолозите - та ме пратиха на конституция с АГ - разбира се на следващият преглед при Чапанова й показах разчитането и диска, та ще го вземем в предвид и това. Кистата е доста малка и не се е различавала от другите на ехографа ама на ЯМР светели с някви ярки сигнали.

# 16
Здравейте, само да кажа, че има и доволни възрастни пациентки при др Персенкса. Имам вече едно детенце при нея и още на 35 бях я питала дали може с ДЯ и тя категорично ми каза, че не съм за ДЯ и трябва да направим още опити. Успяхме след включване на имунотерапия за високи NK клетки в кръвта и след хистеро, на което нищо не излезе. Миналата година се върнах при нея за 2ро детенце вече на 39 години. Прегледа ме направихме, биопсиите, хистеро, стимулация и имахме 3 балансирани ембриона. От единия излезе кухо яйце, другите предстои да разберем. Ако нещо ме тревожи я питам, ако не и се говори много пак питам и тя отговаря. Много пъти се е случвало и изобщо да не ме таксува за преглед. Незнам защо има толкова противоположни мнения за нея, но да исках да изкажа и едно положително.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 23:46 от Sneji*

# 17
Здравейте, някой който скоро е правил тези изследвания в болницата, може ли да каже колко горе-долу излизат като цена?

# 18
  • Sofia
Мой съвет, при напреднала възраст потърсете клиника в Кипър/Турция. Изгубих 6 години в Надежда, отнасяха се към мен мило, нямам забележки към докторите, Тихомирова и Чапанова са готини, ученички са на Стаменов, но и тримата са много натоварени, особено той. Според мен им куца протокола след трансфер, предполагам и назначените медикаменти. За толкова опита нямах нито един положителен тест, в чужбина първият път тестът беше положителен, но не се разви, след това в рамките на буквално три-четири месеца направих изследване на ембриончета и вече дебелея успешно. Самият доктор се учуди, как не съм успяла да забременея в годините при характеристиките на ембрионите, а и имам едно нормално забременяване и раждане преди това. Така че, при по напреднала възраст, просто не губете време. Без фонд, процедура излиза около 5000€, колкото е и в Надежда горе-долу.

# 19
  • Sofia
Desssislava Нямаш ли опция да ги пуснеш другаде? Не знам, но тяхната лаборатория ми се струва доста по-скъпа. На мен също ми се наложи миналия месец да ги пускам, но ги пусках в Цибалаб с доста други неща, та не мога да кажа конкретно те колко са ми излезнали.
Днес ходих да си пускам вирусология и ПКК за утре, понеже днес ми изтичат вирусологиите, а утре имам назначена хистероскопия. Тях ги пускам в Рамус понеже ми е най-близо. (За сравнение Декември вирусологията ми беше 114 лева в Надежда, днес за Вирусология + ПКК+ Потромбиново фреме и фибриноген в Рамус дадох 107)

# 20
Рамус са много зле за хормони, избягвайте. В Надежда са към 25лв на хормон, пролактина май е по-скъп, но там няма къде да се легне за него. Аз препоръчвам пролабор срещу майчин дом откъм точност за хормони и щитовидни, но и там е скъпо.

# 21
  • Sofia
Аз в Рамус пускам само вирусологийте и понеже сега ми искаха ПКК пак реших там да я пусна. То така или иначе е проформа за предоперативно. Хормони там не пускам - предпочитам Цибалаб.

# 22
А защо са им зле хормоните ?Аз само там пускам ,сега ме замислихте ???!🤔
Рамус са много зле за хормони, избягвайте. В Надежда са към 25лв на хормон, пролактина май е по-скъп, но там няма къде да се легне за него. Аз препоръчвам пролабор срещу майчин дом откъм точност за хормони и щитовидни, но и там е скъпо.

# 23
  • Sofia
А защо са им зле хормоните ?Аз само там пускам ,сега ме замислихте ???!🤔

Специфично за хормоните не знам, но като цяло предпочитам Цибалаб, затова си пускам по-важните изследвания или там или в Геника. В Рамус наистина съм пускала само вирусологийте и сега тези кръвни изследвания. Като се замисля и AMH-то за фонда бях пускала там. Излезе по-високо отколкото в Цибалаб, така че ако искате да гоните за фонда по-високи стойности - него може и там.

# 24
Имам възможност, даже ще ми е много по-удобно, защото не съм от София. Но ме притеснява дали няма да е проблем, че не са пускани при тях.
И без това, като чета предните коментари за д- Персенска и се стресирам.
А пък и на лабораторните резултати им имам пълно доверие, за разлика от Рамус.

Desssislava Нямаш ли опция да ги пуснеш другаде? Не знам, но тяхната лаборатория ми се струва доста по-скъпа. На мен също ми се наложи миналия месец да ги пускам, но ги пусках в Цибалаб с доста други неща, та не мога да кажа конкретно те колко са ми излезнали.
Днес ходих да си пускам вирусология и ПКК за утре, понеже днес ми изтичат вирусологиите, а утре имам назначена хистероскопия. Тях ги пускам в Рамус понеже ми е най-близо. (За сравнение Декември вирусологията ми беше 114 лева в Надежда, днес за Вирусология + ПКК+ Потромбиново фреме и фибриноген в Рамус дадох 107)

# 25
  • Sofia
Desssislava Пускай ги където ти е удобно. Няма значение за тях стига да ги имаш. Като бях при Персенска й занесох от тези в цибалаб, които бях пускала при попълване на формата да ги погледне. Прие ги и не направи проблем, не ме е карала и да ги повтарям. Миналия месец Чапанова също искаше да направим доста хормонални изследвания - пак ги правих в Цибалаб и пак нямаше проблем.

# 26
Дават разминавания рамус, има доста такива коментари из форума.

# 27
Момичета, има ли някоя с час при Персенска утре 19/09, който да има възможност да размени за 23/09 12,15ч?

# 28
Здравейте! Може ли съвсем ориентировъчно да споделите колко г/д излиза опит с лека стимулация при самофинансиране? Преди време правих на естествен цикъл,но мина доста оттогава и вероятно цените са съвсем други в момента. Знам,че е субективно, не търся точност, а някаква бегла идея. Мерси предварително и успех на всички 🌺

# 29
Минимум 4000лв, ако няма никакви специални селекции и тн. По към 5-6 реалистично.

Общи условия

Активация на акаунт