Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 2 298
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
Да, в манипулационната. Следобяд имате повече шанс. Трябва да имате 4 трансфера, за да кандидатствате. Не може да кандидатствате само за трансфер. Него по-добре да платите сами. Фондът покрива цяла процедура.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 10:14 от Semirra

# 46
  • Sofia
След неуспешен резултат след трансфер в манипулационна ли се обаждат? Аз звъня от вчера и никой не вдига. Има ли време, в което отговарят на обажданията?
А някой наясно ли е след 4 самофинансирани процедури може ли да се кандидатства по фонд , тъй като имаме замразени ембриони и ако може фонда да се използва за трансфер?

В манипулационна, но и на мен не ми бяха вдигнали 2 дена. Така, че като си видях резултата от кръвния просто си спрях приемащите медикаменти. Ние след това ходихме и до болницата да сменяме лекаря, та им казахме и там. Няколко часа след като ходихме до болницата (на 3тия ден след отрицателният тест) ми върнаха обаждане от манипулационната.

# 47
Момичета имам казус, някой който скоро е подавал документи към ЦАР в болницата и е имал подобен случай, моля да сподели.
Имам неуспешен трансфер и един неизследван замразен ембрион. Вчера на място и днес по телефона ми беше обяснено, че не мога да подам документ за нова заповед, при наличие на ембрион. Времето ме притиска и трабва да подам документи за заповед до 26.09. Така, че не мога и не искам да трансферирам сега този ембрион; не ми се иска и с лека ръка да го унищожа, но за съжаление това ме посъветваха от Надежда ако искам да кандидатсвам за нова заповед. В ЦАР не вдигат телефоните.
Моля за информация дали има изменение и дали в действителност при наличие на ембрион, не мога да кадидатствам по фонд.

# 48
  • София
Момичета имам казус, някой който скоро е подавал документи към ЦАР в болницата и е имал подобен случай, моля да сподели.
Имам неуспешен трансфер и един неизследван замразен ембрион. Вчера на място и днес по телефона ми беше обяснено, че не мога да подам документ за нова заповед, при наличие на ембрион. Времето ме притиска и трабва да подам документи за заповед до 26.09. Така, че не мога и не искам да трансферирам сега този ембрион; не ми се иска и с лека ръка да го унищожа, но за съжаление това ме посъветваха от Надежда ако искам да кандидатсвам за нова заповед. В ЦАР не вдигат телефоните.
Моля за информация дали има изменение и дали в действителност при наличие на ембрион, не мога да кадидатствам по фонд.
И аз така знам, поради това втория трансфер си го самофинансирахме. Днес подадох нови документи в ЦАР, тъй като беше неуспешен.

# 49
  • в сърцето на държавата
Как да сменим Докторката, искаме при Стаменов, много са груби, някой успял ли да направи смяна. И При втория опит, няма никаква бременност...

# 50
  • Sofia
Как да сменим Докторката, искаме при Стаменов, много са груби, някой успял ли да направи смяна. И При втория опит, няма никаква бременност...
В началото на темата - още първите постове го обсъждахме този въпрос. Груби са докато не ги натиснеш, после някак се навиват. За  Стаменов, не знам там много се чака съм чувала. Доста време ще загубите. Персенска не я препоръчвам. При другите се очаква да се случат нещата по-бързо.

# 51
Аз все още не мога да разбера принципа за кандидатстване в ЦАР, уж не може ако имаш останали ембриони. Миналата година след неуспешен трансфер и един останал ембрион ме отсвириха от болницата, но след това моят доктор се обади на координаторката с ЦАР и точно след пет минути тя ми върна обаждане, че документите ми са готови.. Тази година имам два замразени ембриона след неуспешния трансфер и доктора каза, че не можело да кандидатствам.
Относно манипулационна, и на мен не ми вдигаха след неуспешния опит преди две седмици, така и не успях да се свържа с тях, но бях изпратила резултатите на лекаря и той ми звънна и каза да спра лекарствата.

# 52
  • Sofia
А от къде си набавяте контактите на лекаря? Досега с доктора съм комуникирала само на прегледи. Контакти нямам никакви. Ако нещо ми трябва да питам звъня на регистратура и те вече ме препращат, ако се налага към манипулационна. Макар, че както знаете вече свързването с тях е почти невъзможно.

# 53
BeLive, по принцип това е извадка от правилника:

Тълкуванието би трябвало да е, че всички ембриони замразени със средства на ЦАР трябва да бъдат използвани преди повторно кандидатстване. Това винаги е било така, по тази причини не кандидатствах когато още имах шанс за повторна стимулация.
Ако процедурата е била самофинансирана не би трябвало да е пречка.
Всичко друго е въпрос на затваряне на очите на клиниката. Реално моя последен ембрион е създаден в Щерев преди 5г, те отдавна са си оправили документацията с ЦАР и от там въобще не могат да ме проследят дали имам или нямам ембриони като кандидатствам наново. Ако реша да кандидатствам ще си зависи от Надежда дали ще са ок да го направя или не. Но по правилник не би трябвало да мога.

# 54
BeLive, да, възможно е да са писали в документите, че ембрионът е от само финансиран опит, тъй като след четирите пункции по фонд правихме и две или три самофинансирани, от които реално нямаме замразени ембриони, но може в документите да пише друго.
Rouina91, още на втория или третия преглед докторът ми даде телефона си и винаги съм имала контакт с него. Когато съм на преглед, пункция или друго при дежурен лекар винаги ми казва да му пиша след това какво е станало. След трансферите и трите пъти ми звънна лично, за да поговорим и да обсъдим как ще продължим.

# 55
  • в сърцето на държавата
BeLive, да, възможно е да са писали в документите, че ембрионът е от само финансиран опит, тъй като след четирите пункции по фонд правихме и две или три самофинансирани, от които реално нямаме замразени ембриони, но може в документите да пише друго.
Rouina91, още на втория или третия преглед докторът ми даде телефона си и винаги съм имала контакт с него. Когато съм на преглед, пункция или друго при дежурен лекар винаги ми казва да му пиша след това какво е станало. След трансферите и трите пъти ми звънна лично, за да поговорим и да обсъдим как ще продължим.

# 56
Ако сте при др Персенска, аз я смених така че бях груба с жените на регистратура. Исказвах недоволие и не исках да продължа при нея. Загубихме си времето при нея.

# 57
Така, като гледам, станахме доста, които сме си загубили времето при нея. Още ме е яд, че не я смених още в началото, че и втори шанс и дадох!

# 58
  • Sofia
Така като гледам жените на регистратура са свикнали с това, ама се чудят какво да измислят само и само да не ни преместят и се правят на интересни, докато не ги заплашиш, че ще смениш клиниката като цяло. Въртяха, сучеха и накрая ми се обадиха на следващият ден да ми кажат, че са ме прехвърлили. Не знам и аз тази жена как не се научи на подход към пациентите. Или пък ако вече не й се занимава защо въобще го прави.

# 59
Според мен и е все тая, напълно безразлична е!!!

Общи условия

Активация на акаунт