Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 19 935
  • 494
  •   3
Отговори
# 255
Колко като сума горе долу излиза замразен трансфер?

# 256
  • София
Колко като сума горе долу излиза замразен трансфер?
Около 1000 лв. с размразяването. За по-сигурно си сметнете по ценоразписа на болницата https://nadezhdahospital.com/polezna-informacia/cenorazpis/. Моята информация е от м. Август, когато сме плащали за ЗЕТ и размразяване на ембриончето.

# 257
Да попитам, когато сте били на стимулация с Летрозол, има ли смисъл изобщо да се следи ШХ пик с лентички. Винаги досега безотказно е работил, но този месец чертата е много бледа , а вече трябваше да е доста по-ярка. Някъде четох че при прием на Летрозол може и да няма ЛХ пик естествено.

# 258
Не съм купувала лентички, предостатъчно ми бяха прегледите в болницата .
Да попитам, когато сте били на стимулация с Летрозол, има ли смисъл изобщо да се следи ШХ пик с лентички. Винаги досега безотказно е работил, но този месец чертата е много бледа , а вече трябваше да е доста по-ярка. Някъде четох че при прием на Летрозол може и да няма ЛХ пик естествено.

# 259
Ако овулацията ще се таймира какво има да се следи?

# 260
  • София
Момичета при инвитро на естествен цикъл на кой ден горе долу се пада да е пункцията?
Днес късния следобяд ми дойде, броя утре за първи. Разбрахме се да отида на втори ден, но предвид, че имам планирани събития на 15ти и 22ри, се чудя дали въобще да стартирам този месец. Освен това този месец като са последните пункции се чудя да не бързат да претупат нещета и съм в голяма дилема какво да правя.
Какво ще споделите от вашия опит?

Бихте ли споделили повече за “инвитро на естествен цикъл”? Кога се избира този вариант пред инвитро чрез стимулация? Мен ме е страх от нежеланите ефекти на хормоналната стимулация. Още сме много в началото и не съм запозната, предварително благодаря 🌸

# 261
  • Sofia
Момичета при инвитро на естествен цикъл на кой ден горе долу се пада да е пункцията?
Днес късния следобяд ми дойде, броя утре за първи. Разбрахме се да отида на втори ден, но предвид, че имам планирани събития на 15ти и 22ри, се чудя дали въобще да стартирам този месец. Освен това този месец като са последните пункции се чудя да не бързат да претупат нещета и съм в голяма дилема какво да правя.
Какво ще споделите от вашия опит?

Бихте ли споделили повече за “инвитро на естествен цикъл”? Кога се избира този вариант пред инвитро чрез стимулация? Мен ме е страх от нежеланите ефекти на хормоналната стимулация. Още сме много в началото и не съм запозната, предварително благодаря 🌸

Да ме поправят другите момичета, ако греша и да добавят. Основно съм забелязала, че инвитро на естествен цикъл се прави при жени на 40+ или при такива с намален резерв, които така или иначе няма да изкарат много яйцеклетки. Също така при жени, при които стимулацията не работи въпреки добрият резерв и високи дози медикаменти. Предполагам, че при ваше желание и обсъждане с лекаря, може да сподеите притесненията си и да се съобрази.

# 262
Основно естествения цикъл се препоръчва от лекарите при намален резерв и възраст, както е споделила Rouina.
При мен възрастта е фактор, но резерва ми е доста добър. До сега имах два пункции със стимулации едната по дълъг, другата по къс протокол, късия според мен беше по-успешен. В моя случай  с лекарката решихме да продължим така, понеже ми е последна заповед по фонд, а естествения цикъл дава право на 4 пункции, което за мен е ключово. Ако виждим, че няма резултат винаги може да се включат и инжекции, които да си доплатя.
Restless, моят съвет е да не го мислиш. И аз бях силно против инвитрото, изпитвах панически страх, но не е толкова страшно. Факт е, че не на всеки препаратите понасят добре и че е по-добре без тях, но те съветвам спрямо твоя случай да обсъдиш с лекуващия лекар и да прецените кое е най-добре за теб.
Успех ти желая и всичко да се нареди както ти искаш.

# 263
Ако овулацията ще се таймира какво има да се следи?
По принцип е така, даже вчера ми сложиха таймиращата инжекция, но си следя някакви неща защото искам да знам как тялото ми реагира на стимулация. Освен това миналия месец изпуснахме овулацията, този бях решила че ако видя две ясни черти на тестовете, срам не срам ще тичам към болницата и като установих че явно с този летрозол няма да се получи така реших да попитам.

# 264
Здравейте, момичета!
Прочетох всичко възможно за Импо+ и освен да се объркам много, нищо друго не направих. Индекс на имунен баланс ми излезе 3. Това зле ли е, добре ли е...
Подготвям се за замразен трансфер този месец и пия естадиол от 2 ден. Дали ще ми отменят трансфера, за да се проведе някакво лечение??

# 265
Индекс 3 е средна работа . Добрите индекси , към които се стремим са 5-6 . Моят беше 3 преди предния ми трансфер и имах вливка Киовиг . Нямаше имплантация , но не мисля , че в индекса е проблемът . Няма да ви отменят трансфера , ще ви приложат някаква имуномодулация под формата на вливка или лепило .

# 266
Restless и аз искам да добавя към казаното вече от момичетата преди мен, че ако има мъжки фактор, инвитрото на ЕЦ си е много изнервящо. От една страна е финансовата част защото дали се оплождат две или 10 яйцеклетки яйцеклетки при необходимост се заплаща нужната селекция. Ако няколко месеца ще се правят  пункции и ще се замразяват ембриони, то финансово нещата стават доста тежки. Освен това когато разчиташ на трансфер само на 1-2 ембриончета, ако няма да замръзваш, притеснението дали ще оцелеят е доста по-голямо. Обикновенно при малък брой ембриони лекарите предлагат трансфер на 3 ден. Аз за съжаление съм имала хубави ембриони, делящи се като по учебник и спрели развитие след трети ден.  При трансфер на този ден, ако е неуспешен,  винаги ще се чуди ако не се получи дали въобще те са продължили да се развиват или са спрели развитие още преди да станат бластоцисти. Предполагам си има и предимства при инвитрото на ЕЦ аз не съм пробвала, но съм имала процедура само с две яйцеклетки и знам неприятното чувство при провал да знаеш, че всичко започва отначало. Довери се на лекарят си и коментирайте какво ще е най-подходящо за вас като двойка.

Е.М.А. след тайнираща инжекция лентичките за овулация стават изкуствено положителни. Причината за това е, че лентичката засича покачването на хормона ЧХГ от таймиращата инжекция, а не ЛХ както по принцип трябва да бъде. Няма смисъл от лентички след тази инжекция.

# 267
То и при стимулиран цикъл при малко пациентки остават много ембриони за замразяване. Стартирайки с 8-10 фоликула стигах до 1-2 ембриона, стартирайки с 19 фоликула до нито един. Ха. Та… пак се почваше отначало. Но при наличие на резерв, определено по-добре стимулиран. Аз пункция всеки месец не бих утраяла.

# 268
Някой слагал ли си е Естрадиол гел вагинално? Той е в сприцовка и дадоха ми в болницата да си слагам вечер сама. Интересува ме успяла ли е някоя жена да задебелее лигавицата със него?

# 269
Здравейте,
Може ли някой, който знае да ми каже как седят нещата със съхранението на замразен ембрион/и в Надежда. След пункция и трансфер в края на октомври по фонд ми остана едно замразено ембрионче. Все още не са се свързали с мен да подписвам документи. И дали има някакъв безплатен период на съхранение като съм по фонд и евентуално доплащане след това от моя страна?

Общи условия

Активация на акаунт