Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 18 915
  • 470
  •   1
Отговори
# 390
Ние утре също ще сме в болницата, ММ ще прави контролна СГ и мога да проверя и аз.
Стискайте палци, защото подозирам, че няма да са ОК резултатите.

# 391
  • София
И аз утре съм на преглед и при всички положения ще имам информация, защото по план се готвим за пункция.

# 392
Здравейте,
Февруари направих тежка извънматочна бременност, оперирана в Майчин дом, с премахване на лява тръба.
От декември съм пациент на д-р Стаменов. Той иска цветна снимка. Записаха ми я за този петък. Но аз имам здравословни проблеми и имам голям казус. Часът ми е записан за 15:10 ч. Аз имам сериозни проблеми със сърцето, а за цветната снимка се изисква гладна и жадна.
На мен ми става лошо, ако не закусвам и ми пада многа кръвната захар и кръвното. Това означава, че като ми сложат упойката, може да колабирам, ако не съм яла в такъв голям интервал до следобеда. Единствената възможност, която имам е тя да бъде направена сутринта, но Стаменов не прави сутрешни такива.
Познавате ли добър лекар в тази болница, при който да мога да направя цветната снимка и от който да не се притеснявам, че може да не извърши добре снимката? Тоест да е доър специалист!
Преди Стаменов бях пацииентка на д-р Масларова.
Можете ли да ме посъветвате на кой лекар да се доверя?
На Масларова мога ли? Тя добра ли е в това?
Или на някой друг?

# 393
A защо държите да е с упойка?

Аз я правих без упокойка, пациент съм на д-р Тихомирова, но също беше ранен следобед.

# 394
Няма нужда от упойка въобще. При мен болка имаше, силна беше, като много силна менструална, но за няма и 10 секунди. И аз бях много наплашена, но наистина е излишно.

Цветната снимка не е някаква философия, иска се да може да се сложи катетър на пациентката.

# 395
Може без упойка. Аз мога да кажа само НЕ я правете при Ненов. Ненов не можа да ми направи цветна снимка. “Нещо не станало.” Но това съобщено на следващия ден по телефона, преди това ми беше даден лист с анамнеза, че не се визуализират тръби и матка. Та не Ненов. Иначе само той, репродуктивните и Кръстев ги правят.

# 396
Аз също я правих без упойка, може би, ще ми предстои и следваща и отново ще искам да е без упойка.

# 397
Аз не съм сигурна, че д-р Стаменов дава право на избор със или без упойка. Смятам, че при него всички жени са с упойка. Въпреки че преди моята снимка, ми се обадиха да потвърдя дали ще съм с упойка. Защо не звъннете да попитате? По принцип жените в кол центъра са доста кооперативни.

# 398
  • София
При моята цветна снимка с докторката се бяхме разбрали да е с упойка, но когато звънях да запиша час дамата от кол центъра ми даде възможност за избор. Напълно споделям мнението на veli86, че са много разбрани.

# 399
  • Sofia
Аз пък нямах избор, дали да съм с упойка или не. При репродуктивната, при която бях тогава ми казаха, че работи само с пациентите под упойка. Аз също имам сърдечни проблеми и ускорен пулс, за който пия медикаменти. Консултирах се с кардиолога ми преди процедурата и нямаше проблеми. При мен обаче беше по-рано през деня около 12 или нещо такова.

# 400
  • София
По спомен и моята беше към обяд.

# 401
Моята при д-р Стаменов беше към 15, 30, но реално се случи след 16,30. Има логика да прави само с упойка. Неговото време е много ценно и реално така става по-бързо. Без много приказки. Но смятам, че биха съобразили Вашия частен случай. Наистина звъннете и обяснете.

# 402
Ами моята цветна снимка без упойка приключи за максимум две минути, така че не, не става по-бързо с упойка. По-скоро е да не се пренавиват и притесняват пациентките, или да си платите едни честни пари за упойката, или и двете, но със сигурност не е, защото ставало по-бързо.

# 403
  • Sofia
Не знам, подозирам, че е индивидуално. При по-чувствителни на болка жени и при спиране за едно какво си защото жената не е под упойка и не може да изтърпи болката вероятността  нещата са се случат по-бавно е голяма. Гарантират, че по този начин няма да се компрометира процеса и няма да се налага да я успокояват 1000 часа или да спират процедурата. Не съм правила без и не мога да кажа де.

# 404
Някой знае ли д-р Тихомирова коя смяна е тая седмица?

Общи условия

Активация на акаунт