Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 18 107
  • 446
  •   1
Отговори
# 405
Аз в Щерев правих без упойка. Имаше лека болка. Обаче .. тръбите излязоха запушени. И двете! Не знам дали съм направила спазъм от болката, но в Турция правих също без упойка-отпушени, в Надежда с упойка-отпушени. Знам, че е възможно при някои пациентки да се направи спазъм и да излязат запушени.

# 406
Аз съм останала с впечатление, че всички цветни снимки в Надежда се правят след 12 часа. Както момичетата са ви посъветвали, обадете се на кол центъра и попитайте дали може без упойка. Също така попитайте ако цветната снимка ви е в 15:00 часа, дали не може да закусите поне рано сутринта (към 7), поради здравословен проблем. Присъствала съм на случай, в който едно момиче дойде сутринта за хистероскопия закусила и пила вода и мисля, че говориха с анестезиолога, да я направят към обяд, за да са минали повече часове от последния прием на вода и храна.

# 407
Тихомирова мисля, че един ден е първа, едни ден втора. Днес беше първа смяна.
Относно цветната снимка, почти всички лекари препоръчват да е с упойка, защото жената може да мръдне (я от болка, я от нещо друго) и това може да повлияе на резултат. Да даде неверен такъв. Това съм чувала аз. Ако можете с упойка, по-добре с нея.
Едно въпросче и от мен. Случайна някоя женичка скоро да си е правила цитонамазка в Надежда и ако да за колко време излиза?

# 408
Резултатите от моята цитонамазка излезнаха за 8 дни

# 409
Декември моята цитонамазка излезе за 5 дни.

# 410
Здравейте,

Бих искала да попитам дали знаете къде мога да посетя спешен кабинет, освен в „Надежда“. Там се следя, но вече няколко пъти ме насочват към спешен преглед и всеки път сумите са много високи, което започва да ни затруднява финансово. Ако няма друга възможност, ще си платя отново, но бих искала да знам дали мога да отида на друго място и къде.

В момента съм в 26-та гестационна седмица и имам болка в областта на пъпа, която продължава вече цяла седмица. Вчера бях на преглед по НЗОК и ми казаха, че всичко е наред. Днес обаче се обадих отново на следящия лекар от Надежда, тъй като болката не отшумява, и той ми препоръча да посетя спешен кабинет, за да ми прегледат шийката. (не съм сигурна дали я гледаха вчера, нищо не споменаха)

Благодаря предварително за съдействието!

# 411
  • Sofia
Здравейте,

Бих искала да попитам дали знаете къде мога да посетя спешен кабинет, освен в „Надежда“. Там се следя, но вече няколко пъти ме насочват към спешен преглед и всеки път сумите са много високи, което започва да ни затруднява финансово. Ако няма друга възможност, ще си платя отново, но бих искала да знам дали мога да отида на друго място и къде.

В момента съм в 26-та гестационна седмица и имам болка в областта на пъпа, която продължава вече цяла седмица. Вчера бях на преглед по НЗОК и ми казаха, че всичко е наред. Днес обаче се обадих отново на следящия лекар от Надежда, тъй като болката не отшумява, и той ми препоръча да посетя спешен кабинет, за да ми прегледат шийката. (не съм сигурна дали я гледаха вчера, нищо не споменаха)

Благодаря предварително за съдействието!
Пробвайте в Майчин дом, там имат спешен, моята проследяваща АГ работи там и от нея знам, че много често консултират жени от частните болници, вкл.и от Надежда

# 412
Здравейте. Преди трансфер репродуктивният изписва ли терапия при тромбофилия или ви препраща към хематолог? Аз нямам високорискова, но от нискорисковите съм с PAI-I (хомозиготен),  ACE I/D (хетерозиготен)., factor XIII(хомозиготен) и МTHFR ген (хетерозиготен). На мен нищо не ми каза, а забравих да я питам. Записах си онлайн консултация с хематолог, но ме е страх после на репродуктивната да не и хареса терапията от хематолога.

# 413
  • Sofia
Здравейте. Преди трансфер репродуктивният изписва ли терапия при тромбофилия или ви препраща към хематолог? Аз нямам високорискова, но от нискорисковите съм с PAI-I (хомозиготен),  ACE I/D (хетерозиготен)., factor XIII(хомозиготен) и МTHFR ген (хетерозиготен). На мен нищо не ми каза, а забравих да я питам. Записах си онлайн консултация с хематолог, но ме е страх после на репродуктивната да не и хареса терапията от хематолога.

Стефания, специално за твоята не знам, но не е лошо все пак да се видиш и със специалист, както си и запазила час. Не мисля, че репродуктивната ще има нещо против. Моята специално до сега се е съобразявала с назначените терапии от други специалисти.
Имам такива от ревматолог и си спазваме и силно подкрепя и е съгласна с терапията, даже тя ми издаде рецепта за лекарствата последният път, понеже ревматолога беше писал дозата да е по нейна преценка, но да включим преднизолон задължително. Също така очакваме скоро и терапия от Михайлова и всеки път като ходя ме пита какво е станало и до къде сме там.

# 414
  • София
На мен при трансферите до сега винаги са ми давали Фраксипарин като част от терапията. Все още не бях изследвала тромбофилията, вече имам потвърдено и от хематолог, че тази терапия е адекватна.

# 415
А от кой ден ви дават фраксипарин? На мен предните още от пункцията. Но сегашната докторка нищо не ми каза. Аз и забравих да я питам и не знам дали въобще знае, че имам тромбофилия.

# 416
  • София
А от кой ден ви дават фраксипарин? На мен предните още от пункцията. Но сегашната докторка нищо не ми каза. Аз и забравих да я питам и не знам дали въобще знае, че имам тромбофилия.
До сега съм правила два замразени трансфера и не помня дали от същия ден или от следващия включвах Фраксипарина. Със сигурност не беше преди самите трансфери.

# 417
Ясно. Защото на мен досега са ми изписвали от пункцията. Иначе последната репродуктивна каза, че фраксито след като чуем пулс, а преди това приемах аспирин протект.

# 418
Мисля, че класически е от деня на трансфера или от положителен тест при естествено зачеване.

# 419
Благодаря ви! Направих онлайн консултация с хематолог. Тя ми каза същотото. От деня на трансфера.

Общи условия

Активация на акаунт