Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 19 875
  • 493
  •   2
Отговори
# 270
Фонда поема самото замразяване до някакъв таван. Съхранението си е за сметка на пациента. Вие си следите сроковете, вие преценяте за колко време да платите съхранение.
Договорите се изготвят и подписват на гише "Информация".

# 271
  • София
Здравейте,
Може ли някой, който знае да ми каже как седят нещата със съхранението на замразен ембрион/и в Надежда. След пункция и трансфер в края на октомври по фонд ми остана едно замразено ембрионче. Все още не са се свързали с мен да подписвам документи. И дали има някакъв безплатен период на съхранение като съм по фонд и евентуално доплащане след това от моя страна?

Едва ли има промяна от пролетта насам. Съхранението не се поема от фонда, а само замразяването. Това, което мога да Ви посъветвам е да минете да питате на Информация. Нямам спомен на нас дали са ни звъняли, но мисля, че ми пратиха смс, че имаме документи за подпис.

# 272
А дали информират, преди изтичане на периода, за който е платено съхранението, за да се поднови договора?

# 273
Никой не ви информира , отивате на информация и там ще проверят кога изтича договора по сахранение . На мен ми предложиха да удължа за три , шест месеца или година . Сега преди предстоящия ми трансфер пак ще трябва да удължа даговора , защото предния ми изтече май месец . Не се притеснявайте , никой няма да унищожи ембрионите ви без ваше съгласие и подпис .

# 274
Да попитам и тук. Отново гледах рекламното видео с доктор Стаменов. Той казва, че ще ремонтират декември ембриологията, ще я обновяват. Казва изрично, че почват митохондриален трансфер. Някой конкретно питал ли е за този трансфер? В темата за ДЯ сме обсъждали и стигаме до извода, че те и до сега правят митохондриален бустер, а в Бг не е уредено законово митохондриален трансфер в смисъла на донорски материал. Тоест аз не разбирам това реклама на вече съществуваща практика ли е или нещо ново или просто с други думи си е същото? Имам чувството, че в тази болница само аз се интересувам от това нещо, хаха. Във видеото той говори и други интересни неща за новости при ИЯР. Някой говорил ли е, интересувал ли се е какво действително може да очакваме от януари там, защото то едно е рекламата друго е реалността? Ако да бих се радвала ако пишете.

# 275
Да попитам и тук. Отново гледах рекламното видео с доктор Стаменов. Той казва, че ще ремонтират декември ембриологията, ще я обновяват. Казва изрично, че почват митохондриален трансфер. Някой конкретно питал ли е за този трансфер? В темата за ДЯ сме обсъждали и стигаме до извода, че те и до сега правят митохондриален бустер, а в Бг не е уредено законово митохондриален трансфер в смисъла на донорски материал. Тоест аз не разбирам това реклама на вече съществуваща практика ли е или нещо ново или просто с други думи си е същото? Имам чувството, че в тази болница само аз се интересувам от това нещо, хаха. Във видеото той говори и други интересни неща за новости при ИЯР. Някой говорил ли е, интересувал ли се е какво действително може да очакваме от януари там, защото то едно е рекламата друго е реалността? Ако да бих се радвала ако пишете.
Това са лекарства и добавките, не буквално митохондриален трансфер. В Европа е забранено и , дори там където се прави е експеримент .

# 276
Да ви кажа, аз съм негов пациент и при следващ преглед, особено ако инсеминация та ми е неуспешна, ще го разпитам. Не от любопитство а защото самата аз съм с АМХ 0.3 и искам да знам има ли нещо от всички тези новости което може да ми помогне.

# 277
Ще съм благодарна ако някой наистина го разпита и сподели. Защото иначе за какво ще рекламират нещо, което и в момента правят?! Просто наистина не мога да си обясня. Също рекламира и някакъв друг метод на ползване на днк от една яйцеклетка в друга (или поне каквото аз разбрах от описанието във видеото)... Което също ми се видя много интересно какво е.

# 278
Ще съм благодарна ако някой наистина го разпита и сподели. Защото иначе за какво ще рекламират нещо, което и в момента правят?! Просто наистина не мога да си обясня. Също рекламира и някакъв друг метод на ползване на днк от една яйцеклетка в друга (или поне каквото аз разбрах от описанието във видеото)... Което също ми се видя много интересно какво е.
Ами на мен това отговориха . Че е това
Просто досега добавките не бяха официално съобщени

# 279
Ами на мен това отговориха . Че е това
Да аз не споря, може да си е това. Просто не рабирам за какво им е да го рекламират като ново, защото то не е ново и сега го правят бустването.

# 280
Е как защо. Всичко е маркетинг и търговия навсякъде. Надежда не е изключение, даже напротив, те много се стараят с информативни клипчета, онлайн и медийно присъствие и основното послание е, че са водещи в иновативните методи.

# 281
Ами за България те според мен са си иноватори. За първи път чух за тях преди три години след като ми беше поставена една ужасна диагноза , месец след това се разбра, че е объркана диагнозата. Та, като бях с лошата диагноза и в безизходица, точно техните “реклами” ми помогнаха да видя път в тунела.  Помогнали са на много двойки и на много засукани случаи. Да не стават при всеки, но е добре човек да има лъч надежда.

# 282
  • Sofia
Я аз да попитам един глупав въпрос. Средата на септември ми правиха хистероскопия. Беше диагностична ужким, но в последствие си стана оперативна с премахване на полип. Аз епикриза в апликацията все още нямам. Преди месец като ходих ми дадоха само резултат от хистологията. Утре ще ходя пак натам. Дали при 'диагностични хистероскопии' издават епикризи, ако такова да си я искам утре на място.

# 283
Нямам личен опит, но би следвало при всякакви такива процедури да се издава епикриза, просто не е винаги автоматично, а трябва да си я поискаш.

# 284
Има ли някоя жена да е пила Нолвадекс преди трансфера? Помогна липви за лигавицата?

Общи условия

Активация на акаунт