Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 19 180
  • 473
  •   2
Отговори
# 345
Не си виновна. Такова поведение според мен е присъщо на хора с твърде високо его за компетентността си и липса на професионализъм. И аз работя с хора и имам клиенти. Общо взето, свикнала съм да подхождат със съмнение и да ме предизвикват, макар че нямат никаква представа с какво се занимавам. Няма как да им обясня всичко в детайли и дълбочина - това е утопично. Но абсолютно винаги има как да се синтезира основното в няколко изречение. Ако аз не мога да им обясня най-основните неща накратко, или поне да им констатирам факти, колкото да схванат основното проблемът е мен, не в клиентите ми. Между другото, точно по този начин се изгражда силна връзка и доверие с времето. За лекарите важи абсолютно същото.

Отказ да се отговаря на въпроси ако не е породен от липса на компетентност, е резултат от липса на професионализъм и най-вече възпитание.

Те са длъжни да отговорят на всеки един въпрос, който имаш, включително писмено ако го изискаш. Все пак се подписваме на хиляда места, че е отговорено на въпросите ни и са ни разяснени рисковете. На мен никой никога не ми е разяснявал рискове досега.

# 346
Да, рискове не се обясняват, аз даже всеки път като си попълвам съгласието за пункция и си казвам - подписвам се, че са ми обяснили всичко за упойки и рискове, а никой никога не ми е обяснил нищо. По мое желание преди време правих тест за алергии към упойки, да ми е мирна главата.

Не, аз изобщо нямам желание кой знае какви подробни обяснения даже да ми се дават, но много често се е случвало - влизам след пореден неуспех и директно сядам да ме гледат за нов опит, коментар - нула. Ако има някакъв коментар е  от типа - "ми какво повече очакваш?". И недай Боже нещо да отворя дума какво се случва, или пък ако аз нещо не знам и искам да си доизясня - все едно съм ужасно нагла и глупава да питам. Нарочно не говоря с имена на лекари, защото не искам някой да злепоставям, нито нищо. Но комуникацията е много зле с много от лекарите.

# 347
Не е злепоставяне да споделиш опита си. Виновни са си те самите и те сами се злепоставят като се държат така. Според мен. Затова пък аз точно така говоря. В крайна сметка какво ако прочетат или разберат какво съм написала? Аз при тях няма да се върна, а и винаги ще намеря следващ да ми вземе парите…

# 348
И ти си права. Просто в зоната инвитро 40+ няма много хора, на които мога да си дам парите, както се казва, еле пък в БГ. Повечето и без това ни третират като втора ръка хора и все едно се занимават с нас по милост. Аз на всеки, който е искал да знае за кой лекар говоря съм писала на лични ако го интересува. Но то като цяло е маловажно, защото аз същите неща ги чета за много голяма част от нашите репродуктивни. Като с индиго са. Освен ако не си достатъчно лесен случай, евентуално много млада, тогава повече обръщат внимание, защото няма да им разваляш имиджа и статистиката.

# 349
Запис и от мен, записах час за Персенска да правим план за новия опит.

# 350
Здравейте, дали някой е пил добавките на Надежда, 1 и 3 и паралелно да е продължил да пие някои от добавките от книгата всичко започва с яйцето или трябва да се спре всичко и само тези добавки да се пият? Плюс Коензим отделно казаха. Чудя се дали има някой наясно кое може да се продължи паралелно , ако не ще ги спра.

# 351
Здравейте! Предстои ми имунологична биопсия и забравих да попитам за обезболяващите свещички кога се поставят вечерта преди биопсията , или сутринта някоя дама да е ползвала?

# 352
Няма смисъл обезболяване предишната вечер. Непосредствено преди процедурата - 30-60 минути. Вижте инструкциите на лекарството за колко време се води, че почва да действа.

# 353
  • София
Не съм ползвала обезболяващи свещички преди имунологичната биопсия. Единствено ме предупредиха да бъда с пълен мехур.

# 354
Здравейте,
Някой дали знае кога ще отсъства д-р Стаменов през декември, че опитах да запиша час, но ми казаха, че ще има отсъствия, но не се сетих да питам кои са, за да не чакам в съответните дни преглед.

# 355
Аз не съм се обезболявала преди биопсията и изобщо не ме заболя. Д-р Кайрякова ми я прави. А Стаменов няма да го има до 10.12. За след това не знам кога....

# 356
  • София
Здравейте,
Някой дали знае кога ще отсъства д-р Стаменов през декември, че опитах да запиша час, но ми казаха, че ще има отсъствия, но не се сетих да питам кои са, за да не чакам в съответните дни преглед.
На сайта е публикуван график за м. Декември.https://nadezhdahospital.com/novini/rabotno-vreme-prez-dekemvri-2025-g/
В общи линии всички репродуктивни ще почиват от 23.12.2025 г. до 04.01.2026 г. включително. Само д-р Персенска ще почива от 19.12.2025 г.

# 357
Здравейте,
На сайта е публикуван график за м. Декември.https://nadezhdahospital.com/novini/rabotno-vreme-prez-dekemvri-2025-g/
В общи линии всички репродуктивни ще почиват от 23.12.2025 г. до 04.01.2026 г. включително. Само д-р Персенска ще почива от 19.12.2025 г.
Да, този график го прочетох, питах за скорошно отсъствие.
Veli86, благодаря много!

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 23:02 от dima_m

# 358
Циклогест дават ли го в аптеките без рецепта,  тъй като мислех , че имам останал в повече и не взех рецепта от лекарката?

# 359
Mисля, че да.

Общи условия

Активация на акаунт