Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 33 206
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
Винаги са кисели и троснати, няколко пъти ми се е налагало да викам шефката им.
Днес бях приятно изненадана с подаръчета от болницата за празника

# 721
Някоя била ли е на стимулация с Менопур 225? Как се усещахте и колко фоликула имахте?

# 722
  • София
Здравейте, на някой назначавали ли са днк фрагментация и поради каква причина е било?

# 723
Ние сами си назначихме. Иначе при недостигане на ембриони до стадий бластоцист често се назначава. Важно е да се провери. При нас беше ключово. Може при добра СГ да има фрагментация.

# 724
Ние също сами си го назначихме още преди първи инвитро опит (по това време не в Надежда) и беше от голямо значение, защото се оказа над 40%.

# 725
  • Sofia
Ние също си го самоназначихме. Още не бяхме официално пациенти на репродуктивен специалист. Пуснахме просто няколко спермограми в Надежда като аз не бях обвързана с болницата по никакъв начин. Видяхме, че имаме изменения в морфологията и уролог диагностицира ММ с варикоцеле. От четене във форума видях, че се препоръчва да се проследи и ДНК фрагментация. При контролната спермограма си поискахме и това изследване. Излезе завишено. Андролозите му препоръчаха добавките от Надежда и при следваща контрола вече беше в норма, но на горна граница. Някъде около година след това започнахме работа с репродуктивни.

# 726
Аз още при най-първата спермограма бях заръчала на моя да пусне и ДНК фрагментации. Отишъл там, с кого се консултирал не знам, казали му, че само при повтарящи се аборти, пък ние нали не сме имали бременност, да пуснел само спермограма. Излезе нормална, макар и с гранична морфология. Пуснахме в последствие - на горна граница бяха фрагментациите.

Според мен фрагментациите трябва да се пускат стандартно, не мога да разбера защо не го препоръчват.

# 727
Момичета, за колко време излизат резултатите назначени от проф.Михайлова?
Все още не съм ходила на преглед при нея. Сега обаче ми звъннах от болницата и искат да ми отменят часа и прегледът ще се падне около средата на април. Та се чудя за колко време излизат резултатите и дали ще можем да проведем лечение (евентуално) и трансфера да бъде в средата на м.Май

# 728
  • Sofia
Момичета, за колко време излизат резултатите назначени от проф.Михайлова?
Все още не съм ходила на преглед при нея. Сега обаче ми звъннах от болницата и искат да ми отменят часа и прегледът ще се падне около средата на април. Та се чудя за колко време излизат резултатите и дали ще можем да проведем лечение (евентуално) и трансфера да бъде в средата на м.Май
Предполагам, че много зависи какво ще назначи Михайлова като изследвания. Едните, които правих в 'Надежда' през декември излезнаха за 2-3 дена. Месец по-късно правих други в Александровска и бяха готови в рамките на седмица. Нещо между 5-7 дена ми се върти. Въпросът е, че след резултатите трябва да си запишеш повторен час или да намериш начин да се свържеш с нея за да се види, дали има нужда от лечение. Не се знае, дали за такъв кратък период ще изскочи някакъв час. Иначе сравнително бързо излизат самите резултати.

# 729
Т.е. следващия час може да бъде чак през Май ли?
Ужас.... голямо чакане 😕

# 730
Ela__, ако ти е спешно за резултати, може да й пишеш по имейла или да звъниш в Александровска да ги помолиш да те вмъкнат по-рано. Но за първа консултация сигурно ще трябва да почакаш.

Излязоха при нас днк фрагментациите. Единият индекс DFI е 29.6% (при референтни <30%), а другият HDS е 40%(при референтни <20-25%). Останалите показатели от спермограмата също са супер занижени, като общата бройка е към 10млн, а морфологията е 1%.
Аз започнах дълъг протокол. Имаме един замразен материал с морфология 17%, 100млн бройка и добра подвижност в друга клиника, като 2месеца след него днк фрагментацията беше оценена на 21%, но не съм сигурна кой показател гледат в тази клиника.
Не знам просто как може толкова много да варира СГ до СГ!
То ясно, че ще направим консултация с биолозите,  но мен възрастта и намаляващият яйчников резерв ме притискат и не може да отлагаме опитите постоянно. В същото време надали шансовете са много големи с такава днк фрагментация. Чудя се може ли на втория ни опит да не бяхме стигнали до нито един бластоцист заради това? Макар че ползвахме макс и пикси.
Дали пък ползване на замразения материал няма да е по-добър в този случай?
Аз не съм сигурна какво точно питам... Може би търся някакъв коментар и съвет за действие. ММ от 3г вече посещава андролог на всеки 3м, изписват му добавки, пие ги стриктно, спазва абсолютно здравословен начин на живот и всички препоръки за мъжете, които дават андролозите, като да не се носи телефон в джоба, без впито бельо, спорт и т.н.

# 731
  • Sofia
Lubanik, и на нас 1вата спермограма ни беше със завишен HDS индекс, но беше около 30 по спомен. Дадоха ни да пием мъжката формула от Надежда. 3 месеца след това пуснахме контрола и 2те стойности бяха в нормата, но на горна граница. След това честно казано не сме пускали, но направихме консултация с андролозите и ни препоръчаха да ползваме МАКС или/и ИМСИ, като в нашият случай по-полезен би бил МАКС. И 2та пъти ползвахме селекцията и 2та пъти имахме доста добро оплождане. 1вият имахме само една годна яйцеклетка, като след селекцията стигна до 5 дневен ембрион с грейд 3АБ. 2рият път от 13 годни имахме 10 оплодени, като и 10 все още бяха активни на ден 5. Имаме 5 ембриона от този опит, а останалите 5 са спрели развитие между 5-6 ден, та нямахме новодобавени на 6ти, но пак сме доволни. Ние приемахме преди 2та опита индивидуални добавки, като мъж ми наблягах да му давам: (L-carnitine tatrate, Omega 3, CoQ10 , Vitamin C, Селен, Цинк пиколинат, метилирана фолиева и магнезий. Отделно заради варикоцеле имаше назначени допълнителни неща от уролог за разширената веничка). То така или иначе сега каквото и да правите е късно и няма да се подобрят показателите за 2-3 седмици. Трябва поне 3 месеца за обновяване на спермогенезата. Общо взето заложете или на селекция или пробвайте със замразеният материал. Аз лично съм доволна от селекцията в Надежда.

# 732
Да, то селекцията е задължителна.
На нашия първи опит имахме 1Я, която се оплоди и стигна стадий морула на ден4, развиваше се нормално. Но просто нямаше как да имам трансфер на ден5. И сега ме е супер яд, защото не знам дали въобще е стигнало тогава до бластоцист. Тогава фрагментацията излезе 21% и въпреки молбите ми, ембриолозите тогава казаха, че материалът бил много добре и нямало нужда от селекции. Така и не направиха. 
На втория опит от 5Я нито едно ембрионче не стигна дори стадий морула. Тогава и материалът беше доста зле.
Като правихме инсеминации, СГ-ите не бяха толкова зле, ама защо да не се скапа всичко баш като почнем с инвитрото?!.. Късмет.
Вие при кой уролог сте били?
Иначе да, за съжаление няма да се подобрят резултатите за 2-3седмици, ама пък нямаше как по-рано да пусне изследването. Тъпа работа. Не знам дали док нямаше да отложи стимулацията при този резултат.
Почвам и аз да се чудя, ако случайно излязат повече Я, дали пък няма да е по-добре да се замразят директно те, отколкото да се оплождат с недобър материал. Ще има 2седмици да мъдрим, дано успеем и консултация с биолог да направим през това време.

# 733
Да, то селекцията е задължителна.
На нашия първи опит имахме 1Я, която се оплоди и стигна стадий морула на ден4, развиваше се нормално. Но просто нямаше как да имам трансфер на ден5. И сега ме е супер яд, защото не знам дали въобще е стигнало тогава до бластоцист. Тогава фрагментацията излезе 21% и въпреки молбите ми, ембриолозите тогава казаха, че материалът бил много добре и нямало нужда от селекции. Така и не направиха. 
На втория опит от 5Я нито едно ембрионче не стигна дори стадий морула. Тогава и материалът беше доста зле.
Като правихме инсеминации, СГ-ите не бяха толкова зле, ама защо да не се скапа всичко баш като почнем с инвитрото?!.. Късмет.
Вие при кой уролог сте били?
Иначе да, за съжаление няма да се подобрят резултатите за 2-3седмици, ама пък нямаше как по-рано да пусне изследването. Тъпа работа. Не знам дали док нямаше да отложи стимулацията при този резултат.
Почвам и аз да се чудя, ако случайно излязат повече Я, дали пък няма да е по-добре да се замразят директно те, отколкото да се оплождат с недобър материал. Ще има 2седмици да мъдрим, дано успеем и консултация с биолог да направим през това време.
От опит знам че добавките помагат и дори при две седмици прием. А това с "добре е материала" толкова се изтъркаха вече , че нямам думи

# 734
Буквално ги умолявах тогава! Умолявах доктора, умолявах ембриоложките... И тримата ме убеждава как няма нужда от селекция. И понеже настоявах, казаха че пак ще проверят материала и ще се обадят по телефона. Аз обаче бях в аптеката, не чух телефона, звъннали на ММ, че била добре СГ и нямало нужда от селекция, и той им казал добре. Луди ставаме вече, а има защо!
ММ и сега приема добавки, предписани от уролог. Евентуално да посетим и уролог на Надежда и да видим той какво ще препоръча.

Общи условия

Активация на акаунт