Захласване от рев

• 806
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте, детето ми е на 1г. и 9м., посетили сме невролог, правено е ЕЕГ, изследван е хемоглобина, и при двете изследвания всичко е в норма за възрастта. Въпроса е как да не се стига до въпросните захласвания с посиняване и спиране на дишането. С духане в лицето не става, със стискане и пошляпване по бузите също. Как да се справя с това състояние на детето, тежък характер е, то е ясно. Съня също е зле. Кога минава?

# 1
О,съчувствам ви сърдечно..Моята дъщеря го правеше до 5 годишна,но тя си има и други проблеми. Казвам го,без шега изобщо последния път в които го направи, както споменах на 5 години,като задържа дъха и започна да посинява просто затворих вратата...след 10 секунди, тя дойде и започна да ме упреква ,че е щяла да се задуши и аз как така не съм се притеснила?!! Направих се,че не я чувам и това беше последния път. Направо не искам да си спомням,колко ме беше страх като се случи. Нищо не помагаше при нея и аз правих споменатите от вас стискане за крачето и духане в лицето. Съня е голям проблем,защото когато не отпочива през деня мозъчето,зачестяват тези пристъпи. Колко често се случва?

# 2
Забелязвам, че като реши да не спи зачестява по няколко пъти на седмица. Тя иначе си реве по цял ден просто главата ми е на балон от постоянното й реване. Последната седмица става много рано за нея - 7:00, за обеден сън с 300 молитви и зор ляга в 13/13:30 и спи по час, става и после за вечерното лягане е голямата борба която завършва около 22/22:30. До преди седмица спеше по 2 ч наобяд, нощния сън беше от 21:30/22 до 8-8:30, не знам какво й стана пак, зъбите са избили, чакаме само последните 4 които знам, че до 3 ще излязат. Много е активна, прекарваме 2 ч навън сутрин и 2-3ч. вечер на площадка с други деца, там не се спира естествено.

# 3
пръскане с вода ( миене на лицето) пробвали ли сте?
при нас помага при истеричен рев. ( детето после само си казва, че не може да спре). за съжаление при нея тези състояния продължават, въпреки че вече е на над 4г. поне е по-рядко.

# 4
Невроложката ми го предложи, но истината е, че бях го забравила, просто в такива моменти се шашкам и всичко ми излиза от главата. Ще си взема пулверизатор някакъв мъничък за да го носим и навън, благодаря ви

# 5
Да и дъщеря ми беше така и я диагностицираха на 2 години със синдром на хиперактивност с дефицит на внимание. Никога не съм я лекувала с медикаменти. Това не означава ,че и при вашето дете е така,просто казвам какво ни казаха на нас.

# 6
Подозирам, че и моето дете натам отива. А при какъв специалист я водихте, чудих се тези дни дали е рано (този месец ще навърши 1г. и 10 м.) Екрани не гледа, единични случаи е имало (бяхме хоспитализирани за вирус и там само за системите пусках за да стои мирна)

# 7
На невролог на 4км "св.Наум". Приемат ви по клинична пътека за 3 дена,може и да не преспивате,или поне така беше преди години.

# 8
Ние посетихме там др.Мая Колева за ЕЕГ, при нея ли бяхте?

# 9
според мен не с пулверизатор...  пробвайте първо от водата, която си носите да сипвате малко в шепата и пръскате/ мокрите лицето... при нас за да има ефект обилно мокрим лицето. с пулверизатор не знам дали ще има ефект.. но пробвайте де.. дано помогне и на вас мокренето. при звяра дори да не се успокои съвсем, има ефект почти мигновен... в редки случаи ни се е налагало да я пъхаме под душа, когато положението е било много тежко.

# 10
според мен не с пулверизатор...  пробвайте първо от водата, която си носите да сипвате малко в шепата и пръскате/ мокрите лицето... при нас за да има ефект обилно мокрим лицето. с пулверизатор не знам дали ще има ефект.. но пробвайте де.. дано помогне и на вас мокренето. при звяра дори да не се успокои съвсем, има ефект почти мигновен... в редки случаи ни се е налагало да я пъхаме под душа, когато положението е било много тежко.

Съгласна съм с мнението, гушнете я, заведете я до мивката и я наплискайте директно с по-студена вода.

# 11
Много късно ляга и много рано става детето. С толкова малко сън ще трупа преумора и това вероятно води до тези реакции. Започнете да я слагате по-рано, с по 15 минути по-рано през 2-3 дни, докато изместите за 21:00-21:30. Последния един час може да държите светлината приглушена, за да и се доспи и да се успокои.
Ранното събуждане сутрин вероятно също е от преумора, но то по-трудно би се изместило. Затова изместете вечер лягането.

# 12
Благодаря ви, съгласна съм, наистина до преди седмица като се наспиваше беше друго дете.

# 13
Професор Божинова и постави диагнозата,ЕЕГ-та много сме правили и там и на други места, не помня коя жена ни го направи в Св.Наум.

# 14
Пробвай да смениш обстановката, примерно изкарай го навън, или в друга стая.

Общи условия

Активация на акаунт