Бориса или Борислава

• 1 440
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Бориса никак не ми харесва - грубо му звучи. Борислава също не ми допада, но според мен е по-приятно от Бориса. Бориса/Борислава Бориславова Борисова е като скоропоговорка. Може да ви е интересно да прегледате ето тази тема: Кръстихте ли бебето на себе си или на таткото? по повод кръщаването на детето на родител.

Виктория и Анастасия са чудесни варианти.

# 46
Михайл е брат му и неговото поколение са приели тази страна 😂. Да не бъркаме родовете все пак.

Между Бориса и Борислава бих заложила на Борислава, защото Бориса ми звучи доста грубо, но това е лично усещане.
Виктория наистина е много популярно и не бих го избрала.
Анастасия е красиво, но галените не ми харесват.
Ако приемате предложения с Б - Божидара, Боряна, Биляна.
Борис³ е страхотно попадение! Grinning Не Ви завиждам за избора, много е мило като има име, предавано в семейството, но пък от друга страна с личните карти и паспортите става интересно. Княз Борис приема името Михаил, обмисляли ли сте този вариант за момче или Михаела/Микаела за момиче?
Успешен трансфер и леко бременеене!

# 47
Страния от моя род за това, но попринцип си харесвам -славите. Аз съм Десислава и винаги си ми е зеучало все така българско и красиво. На мен имената си ми харесват и да не са обвързани с неговата фамилия, просто е съвпадение. Анастасия не ми е много готино защото често го съкращават на Настя пък на английски "nasty" .. и така. Пък и има много руско говорящи в града и съответно Анастасии много. Виктор и Виктория със сигурност нямат мърдане. Просто не мога да си изкарам Бориславите от главата.

Бориса ми звучи по-грубо от Борислава.  Понеже се замисляш  и за значенето-- в единия случай е някаква 'борба', прославяне на 'борбата', а в другия - 'победител/ка'. Следователно, избери производните на Виктор.
В един род, ако има нужда от някое име, то си идва. В случая съпръгът ти е кръстен на баща си, ако е имало нещо да се довършва, той ще го довърши. Защо и детето трябва? Аз бих предложила да му дадеш друго име, не от поредицата Борисовци и Бориславци. Идеи: Благовест, Богдан, Лазар.
Във вашия род не се ли търси някакво име също? Нещо си се фокусирала само в рода на мъжа? Бабата как се казва?
Настя е ако е в Русия. Тук най-често съм чувала Ани, Ана, Ася, Аси. Стейси също ми хареса като вариант за галено на Анастасия. Не знам от кой град сте, но все пак не сте длъжни да се съобразявате с това колко Анастасии има във вашия град, важното е името да се харесва на вас и най вече на детето. Аз винаги съм била за по-женствените имена.

# 48
Гласувах за Борислава,  но предлагам Боряна.

# 49
Между двете - Борислава.
Иначе гласувах за Анастасия. 🙌🏻

# 50
  • До хладилника, който обичам
Гласувам за Анастасия, защото повече ми харесва от Борислава, и със сигурност повече от Бориса. Бориса ми е като измислено име, че да се получи от мъжко.
Анастасия има и хубаво кратко име Сия, но отчетете, че на английски ще го произнасят Анастейша, преди да чуят праволното произношение.

# 51
Женското на Борис не е ли Боряна? Бориса буквално звучи като казано на диалект "бори се".

# 52
  • София
Може Боряна

# 53
Бояна е най-добър избор, според мен.
Името на мен лично много ми харесва, всички Бояна, които познавам са големи хубавици 🩷.

# 54
От трите опции - Борислава. Но в комбинация с бащиното и фамилията става малко too much.

Иначе със запазване на буквата - Боряна или Бояна.

Анастасия не ми допада изобщо, може би заради асоциациите, които ми навява, а за Бориса споделям мненията на вече писалите, че звучи грубо и измислено.

Общи условия

Активация на акаунт