Бориса или Борислава

• 1 794
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
Страния от моя род за това, но попринцип си харесвам -славите. Аз съм Десислава и винаги си ми е зеучало все така българско и красиво. На мен имената си ми харесват и да не са обвързани с неговата фамилия, просто е съвпадение. Анастасия не ми е много готино защото често го съкращават на Настя пък на английски "nasty" .. и така. Пък и има много руско говорящи в града и съответно Анастасии много. Виктор и Виктория със сигурност нямат мърдане. Просто не мога да си изкарам Бориславите от главата.

Бориса ми звучи по-грубо от Борислава.  Понеже се замисляш  и за значенето-- в единия случай е някаква 'борба', прославяне на 'борбата', а в другия - 'победител/ка'. Следователно, избери производните на Виктор.
В един род, ако има нужда от някое име, то си идва. В случая съпръгът ти е кръстен на баща си, ако е имало нещо да се довършва, той ще го довърши. Защо и детето трябва? Аз бих предложила да му дадеш друго име, не от поредицата Борисовци и Бориславци. Идеи: Благовест, Богдан, Лазар.
Във вашия род не се ли търси някакво име също? Нещо си се фокусирала само в рода на мъжа? Бабата как се казва?

# 31
Анастасия или Борислава, Бориса ми е грубо, недодялано, представям си някоя мъжкарана.
С този корен най-много харесвам Боряна.

# 32
Анастасия ми харесва много.
С буквичката Б и аз бих предложила Белослава, много ми харесва също. Само проблем е, че Белослава или Борислава Бориславова е малко като скоропоговорка, прекалено сложно става.
Затова си оставам на Анастасия. Simple Smile

# 33
Сетих се, че може и Боримир или Боримира.

# 34
  • София
Мама Ру (коректорът променя Ру на Ти и става малко неудобно Wink) ми напомни за Боряна. Много красиво име и наистина стои
добре като Боряна Бориславова Борисова.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 17:49 от Fever Ray

# 35
  • Down south
Borislava Borislavova Borisova
Опитах се да го spell-вам и се загубих Heart

# 36
Боряна е много хубаво име.

# 37
Определено не бих избрала нито Бориса (за мен много грубо, а и тези производни от мъжки имена ми идват в повече), нито Борислава. Особено при другите мислени имена, които ги превъзхождат многократно.
Борислава Бориславова... Голямо замотване на езика.

На същото мнение съм, Бориса ми е грубо и недодялано, но Борислава Бориславова не звучи добре. Анастасия и Виктория са много хубави имена. Боряна, Белослава и Благослава са други варианти с Б.

# 38
Нито Бориса, нито Борислава ми харесват. Може би Божидара, ако искате да запазите буквата "Б" като първа в името на детето. Ако търсите символика, Дарина, Виктория, Теодора на мен лично ми харесват повече. И Викториите не са чааааак толкова много. Напоследък повече станаха децата със странни, необичайни и изкилифинчени имена.
Каквото и рушение да вземете, бъдете щастливи.

# 39
Анастасия, разбира се!

# 40
Боряна или Боримира също са хубави имена.

# 41
Между Бориса и Борислава бих заложила на Борислава, защото Бориса ми звучи доста грубо, но това е лично усещане.
Виктория наистина е много популярно и не бих го избрала.
Анастасия е красиво, но галените не ми харесват.
Ако приемате предложения с Б - Божидара, Боряна, Биляна.
Борис³ е страхотно попадение! Grinning Не Ви завиждам за избора, много е мило като има име, предавано в семейството, но пък от друга страна с личните карти и паспортите става интересно. Княз Борис приема името Михаил, обмисляли ли сте този вариант за момче или Михаела/Микаела за момиче?
Успешен трансфер и леко бременеене!

# 42
На един познат дъщеря му се казва Анастасия и й казват Ани на галено.

# 43
Съжалявам,тук не мога да съм категорична ,защото и двете ми допадат .

# 44
В предишната група на дъщеря ми на Анастасия ѝ викаха Ая. Даже първите седмици мислех, че така се казва момичето.

Общи условия

Активация на акаунт