9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 8

• 10 089
  • 94
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, някой дали има идея какви клубове се предлагат училище? След родителската среща снощи имам чувстовото, че се подметна че всичко било заето,директно гласувано на съвет, а до децата информация не е стигала за видовете клубове.

# 31
Клубовете ги гласуваха края на септември. Знам го, защото дъщеря ми има клуб. Информация за клубовете по класове дават учителите, които ги водят, а отделно вървят на мониторите в коридора (дъщеря ми е снимала страничката с нейното си име, 100% има и други клубове).
Скрит текст:

# 32
Моята дъщеря донесе форма за клуб по дебати. Знам, че има червен кръст, хор и театрална група. Имаше и волейболен отбор, но те май не тренират редовно.

Мария, за кой клас е подходящ клубът по математика?

# 33
На Ния клубът е само за 12 клас (и ооп, и пп, съчетава ги някак и двете групи деца).

# 34
На Ния клубът е само за 12 клас (и ооп, и пп, съчетава ги някак и двете групи деца).
Ахааа, значи това зад името на учителя е за колй клас е клуба ли?

# 35
Да. Моята завърши, вече е студент.

# 36
Е, още с началото на учебната година класните и отделните учители са си презентирали клубовете на 8-те класове. А за каквото не им е казано, са си го разучили помежду си. Един като се е записал на нещо, казва и на другите… Знам че има ХОР, ФОТОГРАФИЯ, РИСУВАНЕ… За по-големите има даже още по-интересни клубове.

# 37
Благодаря на всички за информацията за клубовете. Реалните факти са, че явно учителите са презентирали клубевете на учениците, на които преподават и до там. Ако даден учител не ти преподава, няма как да научиш за тези клубове от профила на училището и остават телевизорите в коридорите, които Мария показа, но детето явно не е обърнало внимание. И да може да има интересни клубове за по-горните класове, но те за момента са загатка, какви са изобщо. Въпроса ми беше провикран след родителската среща,на която се разбра, че каквото и да се предлага като клубове то вече е запълено и гласувано на съвет, а цял клас от 29 деца, знаят единствено за т.нар. "грижа" отнасяща се до явяването на олимпиади.

# 38
Здравейте,  може ли мнения за госпожа Елза Садулова по история?

# 39
Здравейте,  може ли мнения за госпожа Елза Садулова по история?
Здравейте, дъщеря ми е 9 клас и г-жа Садулова й преподава, но каза, че няма изградено мнение все още. На децата им е важно да бъдат "грабнати" - да учат интересни факти и тогава започва да им харесва и предмета, и учителя.  Със сигурност е добър преподавател, историята им е на френски, като новите думи при всички положения ще ги обогатят.
Също й преподава г-жа Фиданова по география - първоначално бяха стресирани децата, но сега дъщеря ми е с отлични впечатления - преподава чудесно, комуникацията между учител-ученици е приятна.
Само по химия ни се искаше нещата да са по-добре .. нищо лично към преподавателката, обаче доколкото разбрах почти всички умират от скука в часовете (заб. не им преподава директорката, друга госпожа е). Аз си спомням, че като бях ученичка с нетърпение чакахме часовете по химия, а сега защо така се получава не знам....

# 40
Здравейте,

аз разбрах обаче, че по история (Садулова) и по география им се преподава на френски, но ги изпитват устно на български, което какъв смисъл има! Та те ще си учат преподадените уроци направо на български. За философията на френски нямам информация там как протичат часовете и изпитванията.

# 41
Здравейте,

аз разбрах обаче, че по история (Садулова) и по география им се преподава на френски, но ги изпитват устно на български, което какъв смисъл има! Та те ще си учат преподадените уроци направо на български. За философията на френски нямам информация там как протичат часовете и изпитванията.
Учили са само една година езика, макар и усилено. Не е разпространен като английския, нито е толкова лесен. В 9 клас ще вземат по всички разказвателни предмети материала за 8 и 9 клас - за една година. Смисълът е все пак да слушат, да четат на френски, да учат нови думи. Смисъл има. А ако детето Ви се справя брилянтно с френския и вече може да разказва урок на френски, едва ли учителите ще му откажат, ако прояви желание да го изпитват така.

# 42
То и немският не е лесен,но никой не ги пита и са ги изпитвали само на немски,няма искам не искам . Още от началото на 9 клас. Така беше при другата ми дъщеря в 73.

# 43
Мисля, че трябва и изпитването да е на съответния чужд език. Друг въпрос е, че материята в гимназията по някои предмети може да е толкова комплексна, че осмислянето им дори на роден език е трудно.

# 44
  • София
Г-жа Калпакова по История изпитва на Френски език.

Общи условия

Активация на акаунт