9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 8

• 23 671
  • 204
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! И аз се включвам в темата  с новоприета осмокласничка ФЕ/Не . За добро или лошо едва сега попадам на темата и леко съм напрегната от коментарите за учители и ръководството,  но това е първото желание на дъщеря ми и искрено се надявам да попадне на правилното  място за нея. Относно "заешкия лагер" намерих тази информация : https://nicradetour.com/index.php/tour/ezikov-lager/  . Виждам , че местата са силно ограничени и също се надявам да получа отзиви от минали години Simple Smile

Не се “стряскайте” от темата с учителите. Както във всяко училище и във ФЕГ има всякакви. “Най-голямото зло” по БЕЛ, която сама казва, че оценка 4 при нея = 6 , в края на учебната година на всички даде шанс да повишат оценките си, НО с изпитване и наистина трябва да си чел и речника ти да не се свежда до 10 думи…
Има безумни и изискващи учители, но има и такива сред тях, които мога да кажа, че станаха приятели с учениците.
По Коледа бях на концерт на училищния хор (който между другото преди дни - на празника на Франция беше основен гост на приема на Френското посолство в Резиденция Бояна) и всички учители бяха на последните редове и пееха и танцуваха с децата.
Така че мога да кажа, че има абсурди - като във всяко училище, но има и среда и шанс за развитие за всяко дете, което знае защо е в тази гимназия.
В тази група миналата година бях чела и за “ужасния, изискваш и зъл” учител по физическо… Оказа се супер любим за повечето ученици, но изискващ активност в часовете си както всеки друг учител в своя си предмет.
Не се стряскайте! Детето е попаднало на страхотно място! И НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАЕШКИЯ ЛАГЕР - там се създават страхотни приятелства!

# 196
  • София
Заешкият лагер е едно от хубавите неща в тази гимназия. Децата бяха много доволни и ентусиазирани след него.
Изпращам инфо и аз, за който иска да запише детето си. Няма да съжалявате!

По въпроса за учителя по ФВС, за който се говореше миналата година, искам да кажа, че той напусна. Сега има друг, който е изискващ, но и много по разбран и толерантен.

# 197
Поздравления на новите попълнения! Не се притеснявайте от нищо, щом това е желанието на детето. То ще намери среда и ще ходи с удоволствие на училище. Проблемните учители са само поредното нещо, което ги сплотява допълнително.
Заешкото училище е нещо наистина прекрасно- децата се запознават с езика, запознават се едно с друго, независимо в кой клас ще са. Това е положително, защото класовете не се капсулират, а целият випуск се движи като едно цяло

# 198
  • София
Дами, не се напрягайте! Училището е супер!
И задължително изпратете децата на заешкия лагер!

# 199
🍀🌻Записана е вече дъщеря ми на лагера! Благодаря! Гледам да не се напрягам много. Нейното първо желание след НПМГ , влече я биологията (не стига бала и за второто класиране). Има време, но се надява да се сформира профилиращ биология. Локацията й е много удобна, позитив едносменно. Още в пети клас каза, че би искала да учи френски. Така че, много мотивиращи са позитивните коментари, пък с негативното като се сблъскат, ще го и преминават децата🍀

# 200
🍀🌻Записана е вече дъщеря ми на лагера! Благодаря! Гледам да не се напрягам много. Нейното първо желание след НПМГ , влече я биологията (не стига бала и за второто класиране). Има време, но се надява да се сформира профилиращ биология. Локацията й е много удобна, позитив едносменно. Още в пети клас каза, че би искала да учи френски. Така че, много мотивиращи са позитивните коментари, пък с негативното като се сблъскат, ще го и преминават децата🍀
Има един учител пи биология, който “запали” детето ми по предмета, като до тогава бягаше от биологията Кати дявол от тамян.
ФЕГ подготвя доста добре децата за медицинския университет. От години има профил биология и химия (въпреки че досега децата сами определяха профилите си)

# 201
И моята дъщеря ще бъде във френската гимназия, в крайна сметка преценихме, че ще процедираме според избора на детето и ще си оставим френската на първо желание. Сега чакаме да видим в коя точно паралелка ще бъде, приета е френски с немски, пробва на второ класиране за френски с английски. И двете паралелки ни устройват, тъй като са първо и второ желание (испанският, макар и популярен, нещо не я влече и го писа на трето желание). Само с китайски не писахме напред в желанията, защото хич не е нейното.
Като говорим за паралелки, някой има ли предположения за класни ръководители на осми клас? След премахването на паралелката с латински, този език ще го има ли поне като някакъв клуб по интереси за обща култура, или преподавателят вече не е в училището? Благодаря. 😊

# 202
Преподавателят по латински си е в училището. Все още има латински паралелки - бъдещите 9, 10, 11… мисля че и 12 клас.
Често класните ръководители в 8 клас не продължават нататък. Не зная защо. Може би защото в 8 клас всички класни ръководители са преподаватели по френски. Те основно това учат първата година. Много късно стават ясни учителите, класните и тн. Не знам. Може тази година да е различно. Миналата година до средата на август вървеше конкурс за директор.
Не съм чула за учител с лошо преподаване по френски. Дъщеря ми си има любимци, но те по-скоро са на база социален живот и приятелско отношение към учениците… Нали знаете понякога изискващият преподавател, който макар и по-компетентен, е и по-строг и не е сред “любимите”. Всички, които искат, научават езика. Някъде още в началото на февруари има олимпиада по Френски, на която дори и “зайците”, които никога досега не са учили езика, показват супер резултати.
Прекрасни са децата! И има страхотни извънкласни дейности.

# 203
Относно Заешкото училище мога да ви кажа, че това е страхотна инициатива, реализирана много години от "Никра Детур" с учители от гимназията. Едно от най-запомнящите се неща, правени в гимназията, според сина ми. Мисля, че на фейсбук страницата им има снимки и клипове от последното Заешко и можете да видите как си прекарват децата.

# 204
  • Sofia
Добре дошли на всички зайци! ❤
Училището е страхотно и децата се чувстват много много добре. Намират приятели и среда, научават доста труден език, който извън училище се учи трудно и като цяло прекарват 5 приятни и весели години!
На добър час на всички!

Общи условия

Активация на акаунт