живот и образование в Сингапур

• 669
  • 1
  •   1
Отговори
Прегледах темите, но не намирам информация. Интересува ме организацията на живот за период от няколко месеца - наеми, транспорт, храна, здравни права, полезни линкове и др.
Ще съм много благодарна, ако има живеещи в Сингапур, или с информация от първа ръка, които могат да ме ориентират за живота в страната.

# 1
Здрасти, мога да споделя малко от моя опит. Според мен намирането на квартира само за няколко месеца е трудно - можеш да пробваш във Facebook/Telegram групи, където хора пускат стаи или апартаменти под наем за кратко (sub-letting) или да провериш co-living варианти от компании като Dash, Coliwoo и т.н., но това вече е по-скъпата опция. Може да погледнеш PropertyGuru, за да добиеш представа за стандартните цени на наемите.

Градският транспорт стига навсякъде, където ти трябва, и е супер евтин. За храната: можеш да намериш каквото си поискаш - западна, китайска, индийска кухня... Цените на храната варират според мястото, но като цяло можеш да ядеш за 6 - 7 долара (особено ако си студент) на местните hawker центрове.

Пиши ако имаш някакви по-конкретни въпроси Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт