Клиники в Истанбул- тема 20

• 5 386
  • 143
  •   1
Отговори
# 120
.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 10:44 от dd334

# 121
И аз преминах по подобен път, но избрахме да работим с доктор Лале и Башар като андролог. Наистина е изключително мила и внимателна, в България няма такива доктори. По-важното - и резултатите са добри като % оплождане и оцеляване до 5ти ден, аз имам успех от първи трансфер след 3 неуспеха в Надежда. Иначе не мисля, че Теса е някаква страшна философия и при нужда да повторим за следващо дете (но имаме замразени ембриони, та дано не трябва), бих помислила и за андролога в Мемориал.

# 122
На някого налагало ли му се е да измести часа на биене на инжекция , progestan dex25 , в момента ги бия в 09:00 -21:00 , налага ни се обаче да пътуване до Тунис , няма да ми е комфортно да бия инжекции в самолета , а според пристигането ще са минали 13 часа от предната инжекция. Все още не съм се допитала до лекаря в Истанбул дали няма някаква възможност със смяна с друга алтернатива или може да се бие с час закъснение .След това ще си се продължи с 12 часовата разлика.
Аз трябваше да ги бия миналата година,точно когато сменяха  времето и звънях на кординаторката,каза че не е проблем 1 час.

# 123
Здравейте! Включвам се в редиците на търсещи клиника в Истанбул след 1 неуспешен СЕТ миналия октомври и последвали 3 неуспешни пункции тази година (без извадени яйцеклетки). С НЯР съм, високо ФСХ и нисък АМХ, при д-р Сенкова в Неовитро. Минала съм и през Калчев. Сега съм на вълна избор на лекар в Турция и никак не е лесно това. Свързах се с координатор Севи Калъч от Exclusive Health Services, която ми предложи Д-р Бетюл Калай, Доц. Серкан Орал и Уролога- Проф. Еге Джан Шерефоглу. От познати пък чух за проф. Зия Калем, който работи в İstinye Üniversitesi Liv Bahçeşehir Hastanesi (университетска болница, работи основно с турски двойки) и проф. Леми Ибрахимоглу. Предстои ми да си направя проучване и да избера двама, при които да направим първичен преглед. Чудя се дали като направим СГ и цветна снимка при един ще иска и другия да са при него или това, че са в Турция е достатъчно (разбрах че не признават тези от България). Ще се радвам на вашите мнения ако имате опит и как избрахте вашия лекар? Напоследък за д-р Тургут и Мемориал по-скоро излизат негативни отзиви и за това тях не съм ги включила в списъка за сега.

# 124
Не съм с впечатление, че от Мемориал има негативни отзиви напоследък, следя изкъсо темата. Единствено не всички са доволни от координаторките на място, но комуникацията с тях може да се намали значително ако говорите английски и чрез външен координатор. Пък и не е най-важната, по-скоро ембриология и опит на докторите е от най-голямо значение според мен.
Аз съм била на консултация при Орал и Шерефоглу; при Карлъкая в Бахчеджи и при доктор Лале Бакър в Мемориал.
Избрах доктор Лале, заради впечатлението, което ми направи като внимание на първичния преглед, в комбинация с възможността да работим с Башар като андролог, но и най-вече нивото на ембриологията в Мемориал. Бях при нея в частния й кабинет, но процедурите (и повечето прегледи) бяха в Мемориал.
Карлъкая и Орал ми говореха доста общи работи на срещите ни. Шерефоглу настояваше за операция на мъжа ми (скъпа разбира се), от която Башар каза, че няма нужда.
В крайна сметка съм очарована от целия процес, от вниманието към конкретния случай, от резултатите като % оплождане, % оцеляване до 5ти ден, % балансирани ембриони и в крайна сметка успешен за момента първи трансфер след 3 неуспеха в Надежда.
За трансфера правих подготовката при Калчев и беше съвсем ок и координацията с това, което той прави тук.
При мен няма намерен проблем, освен дреболии по линия бактерии в матката и имунология, за които се погрижихме успоредно в България с Калчев и Михайлова. Водещото беше известен мъжки фактор и завишена ДНК фрагментация, за които е важна читава ембриология. От впечатленията и мненията, които аз събрах преди да започнем и вече и от личния ми опит, Мемориал са водещи по тази линия.

# 125
Благодаря! Проблемът е, че дори не знам от къде ми е останало това в главата, чела ли съм някъде, координаторката ли ми каза нещо. Напоследък ми е доста напрегнато по тази тема и не си вярвам много. Ще проверя и д-р Лале. Иска ми се да избера някой, специалист в НЯР, защото виждам, че не е лесна работа да извадиш читава яйцеклетка от 1-2 АФ.

# 126
Среднощно слънце,
И аз ще следя с интерес отговорите на въпроса ти.
На нас ни предстои трети инвитро опит (съответно трета стимулация) след два неуспешни и сме си казали, че ако и този е неуспешен, отиваме в Турция.
Аз също съм объркана - много мнения, много лекари, невинаги може да се отсее истината на написаното в интернет. Д-р Калчев ни препоръча д-р Тургут, аз писах на координаторките 2 пъти, съобщенията ми са оцветени като прочетени, но отговор нямам. Честно казано, това доста ме притеснява. Смятам, че координаторите също са важни, защото голяма част от информацията минава през тях.
Имам операция в чужбина и след положителен резултат за злокачественост от хистологията, координаторката изчезна, което ме побърка. 
Успех и късмет в избора на лекар! 🍀

Здравейте! Включвам се в редиците на търсещи клиника в Истанбул след 1 неуспешен СЕТ миналия октомври и последвали 3 неуспешни пункции тази година (без извадени яйцеклетки). С НЯР съм, високо ФСХ и нисък АМХ, при д-р Сенкова в Неовитро. Минала съм и през Калчев. Сега съм на вълна избор на лекар в Турция и никак не е лесно това. Свързах се с координатор Севи Калъч от Exclusive Health Services, която ми предложи Д-р Бетюл Калай, Доц. Серкан Орал и Уролога- Проф. Еге Джан Шерефоглу. От познати пък чух за проф. Зия Калем, който работи в İstinye Üniversitesi Liv Bahçeşehir Hastanesi (университетска болница, работи основно с турски двойки) и проф. Леми Ибрахимоглу. Предстои ми да си направя проучване и да избера двама, при които да направим първичен преглед. Чудя се дали като направим СГ и цветна снимка при един ще иска и другия да са при него или това, че са в Турция е достатъчно (разбрах че не признават тези от България). Ще се радвам на вашите мнения ако имате опит и как избрахте вашия лекар? Напоследък за д-р Тургут и Мемориал по-скоро излизат негативни отзиви и за това тях не съм ги включила в списъка за сега.

# 127
Здравейте, момичета!
Присъединявам се и аз към темата.. предстой ни първичен преглед в Мемориал при д-р Юджел. Отделно сме и в чуденка за запазване на преглед при д-р Тургут.
Изчетох доста по темата, и за двете места има доста положителни мнения. Това, което ме притеснява е комуникацията с кординаторките в Мемориал. Може ли някой да сподели актуална обратна връзка от последния месец/два?

# 128
Тук сме в момента( Мемориал) Координаторките са 4-5. Имаме група в Whats up - на всяка пациентка май правят с всички тях. На въпроси ми отговарят до минути. Много съм доволна. Аз дойдох с помощта на Турмед.

# 129
Някой при д-р Мелих Айгюн чрез Унимед и Анифе?

# 130
В кой район трябва да търся хотел ако искам да сме близо до болницата, но и да има градски транспорт да може да посетим и някоя забележителност. За първи път ще сме в Истанбул. Вие къде отсядате? За Мемориал Шишли става въпрос.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 20:00 от adoring_minsky

# 131
Коя болница?

# 132
# 133
Класически се резервира в хотел Елм през букинг или апартамент в резиденция Империум през airbnb. Tе са точно до болницата. Аз избирах апартамент за по-дълъг престой, за да мога да си готвя. Мога да дам контакт при нужда. Елм е ок за 2-3-4 вечери също. Двете са едно до друго и има транспорт с едно прекачване до центъра - стига се за около половин час.
Имат паркинг и двете.

Има разбира се вариант и да сте в центъра и да пътувате до болницата, но за мен беше по-смислено обратното, предвид че почти всеки ден имах преглед. По средата не мисля, че има много смисъл, няма как да сте например на пешеходно разстояние и от болницата и от центъра едновременно.

# 134
Момичета, моментът дойде и утре вечер заминаваме за първични прегледи. Финално ще пътуваме с автомобил. И ние сме с резервация за Елм хотел. Мога да дам повече детайли от там.
Исках да ви попитам как стои въпросът там с интернета, защото се чудя дали да не си пусна роуминг пакети от оператора. Вие как процедирате?

Общи условия

Активация на акаунт