Клиники в Истанбул- тема 20

• 20 646
  • 487
  •   3
Отговори
# 180
2000 евро е хистероскопията в Мемориал към момента, като отделно са плащат кръвните изследвания преди процедурата (200 евро, ако не се лъжа).

За мен поне, това е доста натоварващо финансово, имайки предвид, че имам вече един неуспешен трансфер и следващият ще е 2000 евро. Ако не увеличат цените дотогава Simple Smile

Аз също съм се спряла на д-р Калчев като вариант за България. Вероятно има и отрицателни мнения, всеки случай е индивидуален, но и добрите отзиви за него не са малко.

# 181
Малко са отрицателните мнения за Калчев, но не агитирам, давам идея, всеки преценява. Калчев буквално само това прави, добър е, докторите в Турция го познават и пращат към него за това. Цените в Турция много се вдигнаха последните години. Конкретно за хистеро, освен цената и като експертиза ми беше по-спокойно при Калчев, той в това специализира, не всеки репродуктивен е тесен специалист и в хистероскопиите. Лично решение е, но е често избиран вариант.

# 182
Здравейте,
Аз избрах д-р Атанас Александров в Плевен.
И наистина разликата в цената е огромна- като се добави и път и нощувка в Турция...

# 183
При мен случаят е по-сложен, защото ми казаха, че вероятно ще трябват 2 стимулации, пид и после изкуствена менопауза (заради аденомиоза) и накрая трансфер. За всичко това, с уговорката, че не е ясно колко точно ембриончета ще изследваме, но се надяват да са около 10, ориентировъчно ми казаха 6-7 000 евро (това не включва хистерото).

Аз съм много благодарна на всяка споделена информация и опит. Хубаво е да се знае кой как е подходил (не го приемам за агитация), а всеки си взима решение накрая.
Аз след доверието към докторите в България се докарах до настоящата ситуация на 40 години. За съжаление мисля, че съм на етап, в който нямам много за губене и сега е момента да впрегна всички услилия, докато все още има шансове, но разбирам всеки подход и избор и знам, че по този път е достатъчно трудно, за да осъждаме изборите на другите. Сигурна съм, че всеки прави най-доброто, на което е способен, независимо в България или Турция, или пък комбинирано ❤️

# 184
Аз правих хистероскопия в Мемориал юни месец, цената беше 2000€. Ние с мъжът ми решихме като ще правим нещо да е от до там. Целият ни опит до трансфера по груби сметки излезе 32-33 хил лв. В тази цена са включени множествено кръвни изследвания. Прегледи в Бахчеджи и изследвания там преди стартирането в Мемориал, ПИД на 5 ембриона, ТЕСА на мъжът ми, хистероскопия и други. Всеки сам взима решения за процедурите и интервенциите, които му предстоят. За хистероскопията мога да споделя, че нищо не се усеща след нея, възстановяването е бързо. Честно казано имах дискомфорт след пункцията от колкото след хистероскопията.

# 185
Може ли да разкажете как протича една стимулация. Чисто организационно през цялото време ли сте там? Може ли да само да се отиде в началото и накрая за пункцията например. Понеже сега започва грипния сезон, това може ли да окаже влияние. Ако например жената или мъжът се разболеят по време на стимулация какво се прави, на някой случвало ли му се е?

# 186
Ако се върнете и прочетете в темата е описано на много места как протича стимулация. По къс протокол общо взето се отива на 2ри ден, след това има пауза от 3-4 дни до втори преглед. След това обаче прегледите са горе долу през ден до пункцията. Та само между първи и втори преглед има закога да се мърда нанякъде ако е смислено за вас. Ние отидохме до морето наблизо, за да не кибичим в Истанбул.
Вирусите влияят зле на сперматозоидите. Сигурно не е добре и за общото състояние при жената. Но ако не е нещо сериозно, особено пък, предвид че е започната стимулация в чужда държава, което си изисква повече организация, едва ли биха прекратили.

# 187
Аз все още нямам опит, но ми обясниха, че трябва да отида на ден 2 или 3 за преглед (ще пия естрофем 5 дни преди цикъл, което позволявало да почнем стимулация и малко по-късно, не точно на ден 2). И ми казаха, че следващия преглед ще е след 5 дни. Т.е. сякаш мисля да отида със самолет за прегледа и да се върна веднага/на следващия ден спрямо полетите и прегледа. И после като се върнем след 5 дни, прегледите ще бъдат всеки ден/през ден и ще останем там до пункцията.

Спрямо болестите, поне моите хора не са особено притеснени. За преглед сега отидох на ден 8 от боледуване от Ковид. Естествено ги предупредих и мислех, че ще искат да отложим, но никак не ги трогна това. Питах и дали е добра идея да действаме следващия месец и дали Ковида няма да окаже влияние, но отново не се впечатлиха и казаха, че този Ковид вече не е като първоначалния. Факт е, че мина доста по-леко, така че може и да са прави.
Ако вече си в процедура, вероятно ще зависи от болницата, но от опит - при първата ми стимулация в България бях болна и си действахме въпреки това.
Късмет! 🙂

Иначе ние тъкмо се прибрахме и съм толкова уморена. Като си помисля още колко пъти трябва да бием този безкраен път... Но знам, че всички го правите и това ми дава стимул, че с мотивация всичко е възможно Simple Smile

# 188
И мен много ме притеснява пътуването. Имам голяма тревожност като пътувам и толкова време да не съм вкъщи ще ми е доста притеснено, както и езиковата бариера и въобще цялата организация. Отделно имам страх и че там също няма да ми помогнат както и тук, защото постоянно чета как правят само тежки стимулации, а аз с моите 1-2 АФ (ако е добър месеца) не знам просто. Дано има някой магически протокол.

# 189
Разбирам те, Слънце ❤️
При нас е възможно най-неподходящия момент за пътувания - сега имаме най-много работа, аз Ноември и Декември работя денонощно и нямам никаква идея как това ще се съчетае с пътувания и стимулации. Имаме и майстор вкъщи, който оставяме да работи, докато ни няма. Имаме и 3 котки 🤣 Всичко това логистично е един малък шок преди заминаване и бомба при прибиране Simple Smile

И като знам, че старата ми клиника е на 6 минути от вкъщи, а Истанбул - на 6 часа...
Но някак ще се подредят нещата. Засега гледам да не мисля за целия процес, а крачка по крачка. С езиковата бариера ще се справиш - координаторите ще помагат, където се налага да си сама - малко английски, малко жестове Simple Smile
Това за много силните стимулации и аз го бях чувала преди и още не зная как ще е, но ме питаха в България от колко фоликули, до колко ембриона съм стигала и се хванаха за главата от отговора ми. Та обещават щедро различни резултати Simple Smile Ще разказвам как вървят нещата.

Но аз също тръгнах малко скептично настроена. В началото ги затрупвах с въпроси - как ще е това, кога ще е онова. А координаторът само ми казваше - много бързаш, първо ще открием проблема, преди това нищо няма да правим. Аз с насмешка отговарях - успех да успеете, в България за 6 години никой не успя. Но ето, че от първия преглед откриха проблем. И това ми дава умерен оптимизъм, че нещата наистина може да са различни там Simple Smile

Разбирам всичките ти притеснения, защото имам същите, но ще се справим (както се казваше - съдбата обича смелите, а според мен се иска смелост да избере човек по-трудния път) ❤️

# 190
И мен много ме притеснява пътуването. Имам голяма тревожност като пътувам и толкова време да не съм вкъщи ще ми е доста притеснено, както и езиковата бариера и въобще цялата организация. Отделно имам страх и че там също няма да ми помогнат както и тук, защото постоянно чета как правят само тежки стимулации, а аз с моите 1-2 АФ (ако е добър месеца) не знам просто. Дано има някой магически протокол.
Аз какво да кажа,като изкарах 22 дни в Истанбул.

# 191
По повод координаторите мъже. В Мемориал имаше навремето за кратко мъж координатор - Анъл, май се казваше. Присъства си и на трансфера ми, нищо че е мъж.

# 192
Дами ще ви дам малко кураж. Както и по-горе писаха с базови познания по английски, еСИМ или роуминг с интернет и преводач, положителна настройка всичко ще се случи. Настройте се, че отивате на разходка/почивка с цел лечение. Вярно сега времето започва да застудява, но това не бива да ви обезкуражава. От първия ни преглед в Истанбул до последния, без значение в коя клиника сме били се отдавахме на дълги разходки. Някои посещават забележителности, корабчета и прочие. Ние по-скоро се въздържахме заради финансите, за да не пръскаме много, но по цял ден сме били по улиците. Така умът се разсейва и престоят минава по-леко.

# 193
Здравейте, момичета
На мен ми предстои стимулация в Мемориал в края на месеца. Аз също съм пациент на Д-р Калчев от скоро и се надявам преди трансфер да мога да ходя на прегледи в неговата клиника, защото други адекватни варианти май нямам.

Интересно ми дали някоя от вас е ходила в Турция или конкретно Мемориал и преди самия трансфер, т.е изцяло прегледите да са били там и като сте готови за трансфер направо ви викат. Знам, че е пак едно висене и пътуване, но пък си наблизо за реакция. Ние пътуваме със самолети, просто няма как с кола. Много ми е притеснено как ще стане това пътуване от днес за утре като се наложи Sad

# 194
Ние ще пътуване пак с влака, нощем е от София в 19,20ч.,в Истанбул 09,58 по разписание, и от там 2 метра до доктора ни. Те всички са там във Фулия. Кола е самоубийство в Истанбул. Сигурно пак ще си бъдем в същия хотел във Фатих. Е,малко повече пътуване, ама с Кот,.и дни за обикаляне по историческия център пак ще има.
 А двойната кабина в турския влак си е каюта Wink с климатик, легла, маса, шкафче, минибара и мивка, чисти чаршафи, и немиришеща тоалетна. На Бг граница не слизаш, а на турска на отиване и връщане минава бързо.
Кординаторката каза около 12-14 дни там. Не знам дали пак няма да избърза цикълът.
Вдруги ден подписваме.
 В деня на цикъла пускам изследвания и вечерта пътуваме. Че и 🐈 с нас тоя път  ще идва. Моята АГ днес пак се изкрънзи по здр.каса да пусне хормоните за 3-5 ден (ще ги правя на 1-вия) Правих на 19-ти ден от МЦ хормони ,че и изследвания за брак, плюс доп.за хламидия двата вида (бяха в пакет), че и пуснах +имунологичните вероятно.
Че пък се разходих и до Щерев, там хем Цибалаб ,хем само на частно и изпращат в централата за обработка. Изследванията от Бг превеждате ли ги?
Кажете ми свидетелството за брак многоезично ли изкарахте, или го превеждате на турски и къде??
И още веднъж защо със задраничен паспорт ,а не с лична карта се пътува (заведоха ме с лична карта, пък после исках документче сме напуснали Турция на КПП-то, че на влизане не ни дадоха).

Общи условия

Активация на акаунт