Клиники в Истанбул- тема 20

• 20 613
  • 487
  •   2
Отговори
# 225
Стеличка, прегледите и хормоналните изследвания, при подготовката за трансфер, са включени в първоначалната пакетна цена или съответно тази за всеки следващ трансфер. Разбира се, ще имате допълнителни разходи свързани с престоя в Турция.
Може ли подготовката (прегледите) за Зет да се правят в Мемориал и по-скъпо ли е?

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 21:33 от Меркулина

# 226
Здравейте, връщам се от първичен преглед, но не можахме да направим цветна снимка, защото не бяхме спазили изискването за въздържание. Разбрахме се следващ цикъл да се направи. Обаче не можах да попитам метода облъчва ли с радиация както пише в интернет. Някой питал ли е за това, може ли някакъв друг метод да се използва? Идва ми идеята да направят хистероскопия вместо тази снимка и ако има нещо направо да го отстраняват?

# 227
Радиация колкото всяка снимка на скенер. За секунди. Не виждам как това е проблем на фона на всичко друго, на което си подлагаме телата. Може да се остави ЦС или хистеро за преди трансфер, след стимулация.
Иначе хистерото е супер, но не изключва проблем с тръбите. Там се гледа матка.

# 228
Упояването с фентанил, което правят за хистеро, за пункция не е по-малко вредно. Така или иначе и двете процедури са необходими. На цветната снимка в Турция, никое от медицинските лица не носеше някаква специална "ризница" каквито си слагат в БГ против облъчване. Това ме навежда на мисълта, че не е голямо самото облъчване.

# 229
  • София
Момичета, знаете ли как ще  работят в Мемориал по Коледните и новогодишни празници?

# 230
Миналата година на Коледа бях на преглед там, те все пак не празнуват. От 23ти до 26ти ми бяха прегледите в Истанбул и всичко си работеше. НГ си празнуват.

# 231
Искам да попитам IMSI и ембриоскоп дали са задължителни в Мемориал и кога се плащат. Веднага след пункцията или по-късно? Трябва ли на място да се платят?
Ако се наложи по-късно да се плаща от България, кой е най-изгодния начин? Някой ползвал ли е PaySend? Дали става с него,защото в интернет ми излиза информация, че е с най-малки такси
Предполагам ПИД задължително се плаща по банков път?

И дават ли ви някакъв документ за пункцията, ембрионите , трансфера и кога

# 232
Ембриоскопът не се доплаща. Можете изрично да поискате ембрионите да се замразят на отделни сламки, аз го поисках и не сме доплащали и за това.
Имси не сме правили ние, така че явно не е задължително.
За сметка на това направихме Пиезо активация.
ПИД платихме по банков път от БГ, нормален банков превод, но имаше високи такси. Може би има по-евтин начин, но не знам.
По принцип искат да останеш в Истанбул след пункция, в случай че се наложи свеж трансфер, та може и на място да платите.

# 233
И аз търся начин за плащане. Досега с деб.карта. И Револют. Но това в брой ще ме разсипе, ако трябва да  тегля от тук.
Днес имам среща за обсъждане хормони, досега на два дни проверка,хормони, и прегледи.
Намерих Мемориял,че и Филиз, знаеща български дойде там.
От днес бия и  Цетротид (малко ме беше страх със смесването), и продължавам с Гонал-Ф
П.С. Изписаха ми и нова инжекция Мериоферт за утре. От двете ми неснесени яйчица, останало само едното, днес е 18 мм. Тъжно ми е, надявам се на единственото златно яйчице (на този етап на 46 г. съм) да се случи, смесени чувства, бяха 4 фоликула, останаха 2, след два дни остана само 1, без дори още да са вадени, пък заплождани, пък 3 или 5 дни отглеждани, и обратно да се вкара... Платих 1500, останаха 3 хил. още. Разбрахме се по банков път. Ще ползвам Револют вероятно. Ако се прекъсне нещо някъде преди трансфер, какво плащате??

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 19:07 от izina

# 234
  • София
Здравейте, аз там плащам само с карти, дебитни и кредитни. Вчера ми се наложи да си плащам PGT- то и го направих през револют( още не са ми потвърдили, че е ок).
За инжекциите... изпитвам ужас да си ги бия сама, особедно цитротид...

# 235
IMSI и ембриоскоп/изкуствен интелект СЕ ПЛАЩАТ допълнително в Мемориал но не са задължителни. Цените са съответно 300 и 115 евро.

# 236
Здравейте. Някой от вас правил ли е WES тест? Помогнал ли ви е по някакъв начин? На нас го предложиха след пореден неуспех. Ембрионите спират да се развиват около трети ден нататък. Смята се,че качеството на яйцеклетките е причината. И искат да проверят дали някакъв генетичен фактор при мен не е разковничето. Малко съм скептична към този тест. Омръзна ми от ненужни изследвания. В същото време естествено ме чопли отвътре,ако пък разбера нещо съществено от него. Не съм го чувала до ходенето ми в Турция. Преди години ходих при генетик в България,който общо взето каза,че не смята,че проблемът при нас е генетичен. Няма смисъл от допълнителни изследвания в тази област. Имаме кариотип само.

# 237
Ние сме си правили wes в nxgenomics поради заболяване на първото ни дете и сега ще използваме резултатите за ivf pgm за да изберем необременени ембриони. Струваше по 2200лв на човек. Резултатите излязоха за месец. Освен мутацията, за която знаем на мен ми излезе и носителство на муковисцидоза. Хипотетично ако бях с друг партньор, които носи този ген детето ни би имало 25% шанс да наследи две повредени копия и да има проява на заболяването. А муковисцидозата си е често срещана мутация, всеки 30ти човек има носителство.
На мен са ми казвали за генетичен проблем, които е водел до множество спонтанни аборти при жената, защото бебетата са наследявали тези повредени гени и тялото ги е отхвърляло. И жената е направила ivf pgm за да избере ембриони без този проблем.

Здравейте. Някой от вас правил ли е WES тест? Помогнал ли ви е по някакъв начин? На нас го предложиха след пореден неуспех. Ембрионите спират да се развиват около трети ден нататък. Смята се,че качеството на яйцеклетките е причината. И искат да проверят дали някакъв генетичен фактор при мен не е разковничето. Малко съм скептична към този тест. Омръзна ми от ненужни изследвания. В същото време естествено ме чопли отвътре,ако пък разбера нещо съществено от него. Не съм го чувала до ходенето ми в Турция. Преди години ходих при генетик в България,който общо взето каза,че не смята,че проблемът при нас е генетичен. Няма смисъл от допълнителни изследвания в тази област. Имаме кариотип само.

# 238
Начини за бюджетно плащаме с карти е със сметки в Револют или Wise. Мен ме достраша сама дали ще се оправя и с приятелка която има сметка в TBI направихме превода в офис на банката. Таксата беше някаква смешна от рода на 10 лв ако не се бъркам за превод от 2000$.
Искам да попитам IMSI и ембриоскоп дали са задължителни в Мемориал и кога се плащат. Веднага след пункцията или по-късно? Трябва ли на място да се платят?
Ако се наложи по-късно да се плаща от България, кой е най-изгодния начин? Някой ползвал ли е PaySend? Дали става с него,защото в интернет ми излиза информация, че е с най-малки такси
Предполагам ПИД задължително се плаща по банков път?

И дават ли ви някакъв документ за пункцията, ембрионите , трансфера и кога

# 239
  • София
Случвало ли ви се е след пункцията да имате   
уринална инфекция?

Общи условия

Активация на акаунт