Клиники в Истанбул- тема 20

• 1 732
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Зле е положението с храната, аз и месо не ям, та съвсем. Затова бях в империум и си готвех. Иначе като цъкнете навигацията в посока ехомар пешеходно, по пътя има варианти, но са на поне 15-20 мин пеша.

Аз не съм пускала хормони в бг, идва ми цикълът и тръгвам веднага. За щастие съм с предвидим цикъл и имах късмет да ми идва вечер, така следващият ден се брои за първи и тръгвах тогава.

Но пък и с хормони и задържани фоликули не съм имала проблеми, ако имате такива е по-сложно.

# 31
Аз пък не ям глутен, което за турската кухня прави направо мисията невъзможна 😅
Най-добрият вариант е апартамент ние с теб даже сме го обсъждали. На прегледа обаче нещо не им харесаха фоликулите и имат съмнения дали щели да реагират на стимулацията 🙄 Сряда ми е следващия преглед и тогава ще стане ясно. Дай боже всичко да е наред и се местя в апартамент да си готвя на спокойствие!
Зле е положението с храната, аз и месо не ям, та съвсем. Затова бях в империум и си готвех. Иначе като цъкнете навигацията в посока ехомар пешеходно, по пътя има варианти, но са на поне 15-20 мин пеша.

Аз не съм пускала хормони в бг, идва ми цикълът и тръгвам веднага. За щастие съм с предвидим цикъл и имах късмет да ми идва вечер, така следващият ден се брои за първи и тръгвах тогава.

Но пък и с хормони и задържани фоликули не съм имала проблеми, ако имате такива е по-сложно.

# 32
Успех, дано тръгнат фоликулите. Ти си остана в Мемориал по класическата схема нали?

# 33
Пускате изследвания на ден 1 и ако можете минавате преглед. На ден 2 или 3 вече трябва да сте в Истанбул на преглед. Въпросът ви изобщо не е глупав, аз не бях разбрала правилно и пуснах изследвания на ден 2. После нямаше как да стигна до Турция от днес за утре и си пропуснах месеца. След това 3 месеца ФСХ ми беше висок за започване на стимулация, чак този месец е в нормата и ми записаха час. Затова глупави въпроси няма в тази стресова ситуация, в която сме поставени.
Момичета, а как процедирате - пускате в България хормони и минавате преглед на ден 2, за да знаете, че всичко е наред и заминавате същия ден за Турция, за да сте там на ден 3?
Може въпросът ми да е глупав, но се опитвам да се ориентирам как се случват нещата Simple Smile

Много благодаря, наистина информацията ми е много полезна ❤️
А в Турция при каква стойност на Фсх отменят процедури? Тук в България, зная че правят до Фсх 18.
Аз също имам колебливи хормони, понякога задържани фоликули и ми се вижда логично да замина, само ако нещата са проверени и ок.

И аз съм на безглутенов режим (и не само), значи и с храната няма да е лесно, но да стигнем до там.

Стискам палци да развият фоликулите и всичко да е наред! 🤞

# 34
Благодаря момичета и аз се моля всичко да е наред!
Да в Мемориал съм, схемата още не ми е ясна, че чак сега се добрах до преглед за начало на стимулация 😅
За ФСХ - да под 18 трябва да е. Интересното е, че на мен в Надежда 6 пункции ми направиха без изобщо да се е споменавало за ФСХ под 18, дали и веднъж е било трябва да проверя… Леле хора сега проверих - правили са ми пункциите при стойности на ФСХ - 30, 26, 20, не е изследван, 4, 8. Съответно имах два замразени ембриона. Тези са за затвор! После ще обяснява оня Стаменов за баклава, че сме се продавали 🤬
Относно без глутеновата диета - порция дюнер, порция адана или пилаф(ориз) аз това намерих като възможност. Ако си в апартамент е по-лесно - готвиш си каквото ти се хапва 😊

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 14:49 от Ele_

# 35
  • София
Здравейте, дами,
И на мен нищо не са споменавали за ФСХ под 18 в Надежда, за Щерев дори няма да коментирам волната програма там. Аз във вторник съм на първа консултация в Мемориал. И на мен доста неща не са ми ясни, та ще се питаме Simple Smile
Успех на всички.

# 36
Ох звучи ужасно... в моята клиника винаги следим хормони. Този месец Фсх ми е 20 и отменихме всичко. Много ги харесвам, страшно се стараят и пробваха всичко, но мисля, че след 5 неуспешни трансфера е време да опитам различен подход. А съм на мнение, че в България няма на кой друг да се доверя. Като чета последните ви коментари, се потвърждава мнението ми.
Затова мисля, докато почивам този месец, да се свържа с турски клиники и евентуално да направя нужните изследвания, за да имам готовност в последствие за заминаване при балансиране на хормоните.
Стискам палци на всички! ❤️

# 37
  • София
Ох звучи ужасно... в моята клиника винаги следим хормони. Този месец Фсх ми е 20 и отменихме всичко. Много ги харесвам, страшно се стараят и пробваха всичко, но мисля, че след 5 неуспешни трансфера е време да опитам различен подход. А съм на мнение, че в България няма на кой друг да се доверя. Като чета последните ви коментари, се потвърждава мнението ми.
Затова мисля, докато почивам този месец, да се свържа с турски клиники и евентуално да направя нужните изследвания, за да имам готовност в последствие за заминаване при балансиране на хормоните.
Стискам палци на всички! ❤️
Действайте бързо, че аз чаках месец и нещо за час..

# 38
Аз лично използвам услугите на Турмед, но не е задължително. Тук в групата се споменават и други координатори, а човек може и сам разбира се. Това, което на мен ми дава спокойствие с посредник, че звъня от днес за утре за час, хотел, трансфер и те уреждат всичко.
Стискам палци на всички! ❤

# 39
Благодаря за информация!

Правят преглед събота. Ако се падне за неделя, може да ви прегледат понеделник, което е трети ден и пак е ок.

# 40
Здравей, значи хормони може да се пуснат на 1ден още в България? И после отивам на ден 2 и викат пак на 5-6? Разбрах че в Турция са май по-чести прегледи по време на стимулация.

Пускате изследвания на ден 1 и ако можете минавате преглед. На ден 2 или 3 вече трябва да сте в Истанбул на преглед. Въпросът ви изобщо не е глупав, аз не бях разбрала правилно и пуснах изследвания на ден 2. После нямаше как да стигна до Турция от днес за утре и си пропуснах месеца. След това 3 месеца ФСХ ми беше висок за започване на стимулация, чак този месец е в нормата и ми записаха час. Затова глупави въпроси няма в тази стресова ситуация, в която сме поставени.
Момичета, а как процедирате - пускате в България хормони и минавате преглед на ден 2, за да знаете, че всичко е наред и заминавате същия ден за Турция, за да сте там на ден 3?
Може въпросът ми да е глупав, но се опитвам да се ориентирам как се случват нещата Simple Smile

# 41
Здравей, като цяло е доста индивидуално всичко. Аз лично имам проблеми с висок ФСХ и затова задължително пускам хормони на 1 ден преди да отида, за да не е напразно. После отиваш на преглед на 2 или 3 ден когато можеш и както се разбереш с лекар/координатор. После кога ще е следващия преглед вече предполагам е различно при всеки. Моя преглед беше на 3 ден, започнахме стимулация и ме викат пак на 7 ден. За след това как ще е не знам още, но от Турмед ми казаха, че принципно е през ден, а може и всеки ден.
Здравей, значи хормони може да се пуснат на 1ден още в България? И после отивам на ден 2 и викат пак на 5-6? Разбрах че в Турция са май по-чести прегледи по време на стимулация.

# 42
Класически има дупка от 3-4 дни между първи и втори преглед и после наистина са през ден, пък преди пункцията може и всеки.

# 43
Ние за стартиране на стимулацията бяхме на 2-ри ден на преглед в Истанбул (не е задължително винаги ако чак толкова не успеете да се освободите от работа), на 5-ти ден ни извикаха отново, като започнах гонал от 2-ри ден на цикъла и знаехме че като отидем на 5-ти ден ще стоим. Както пишат и останалите прегледите са през 1-2-3 дни в зависимост от това как ви растат фоликулите. Ние бяхме точно 10 дни там от 18.04 до 28.04. Като ако сте в Елм може да запазите първо 5-6 нощувки и в последствие да доплащате като ви насочват от болницата колко дни се очаква още да престоявате. Може би и с други места за настаняване може да се договорите, но както казах споделям нашия опит с Елм.

# 44
Здравейте, момичета! Искам да попитам има ли нови цени в Мемориал и някакви промени в пакетите от скоро? Някой да е бил там септември? Може ли да споделите последния ценоразпис

Общи условия

Активация на акаунт