Клиники в Истанбул- тема 20

• 18 878
  • 449
  •   3
Отговори
# 405
Здравейте, мога ли да помоля за актуална ценова листа на Мемориал. Благодаря!

# 406
Момичета, моля споделете как премина при вас цветната снимка? Болеше ли?
Другата седмица ми предстои и малко се притеснявам. Преди това имам правена снимка тук в България, в Селена, но беше с упойка. Не ми откриха запушвания, но искат да я повторя в Турция.
Аз я правих в Fulya Açık Emar. Обещаваха, че нищо няма да усетя и така си беше. Аз в България не бях правила точно цветна снимка, а изследването с пяна. Та не зная в България как протича, но там ми се стори интересно - някакъв уред гравитираше над мен Simple Smile
Иначе те вкарват в една чакалня с 2 съблекални и wc, подготвяш се, викат те и цялата процедура сигурно не беше повече от 2 минутки. Резултат и снимка ми дадоха веднага.
Не се притеснявай, няма нищо страшно Simple Smile

Едит: намерих и снимка, която съм направила докато чакам. Виждат се кабинките за събличане в ляво, а най-в ляво е входът към манипулационната.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 14:09 от vanesa_georg

# 407
  • София
Момичета, моля споделете как премина при вас цветната снимка? Болеше ли?
Другата седмица ми предстои и малко се притеснявам. Преди това имам правена снимка тук в България, в Селена, но беше с упойка. Не ми откриха запушвания, но искат да я повторя в Турция.

Аз пред два месеца правих в Echomar. И аз супер много се притеснявах, понеже в БГ беше с упойка имах си кървене след това, дори ми сложиха някаква "гъба" заради кървенето. Турция обаче всичко мина спокойно, имаше болка , но не повече от минута. Болката е като силна менструална болка. След това имах леко зацапване, дават антибиотик да пишеш. Задължително си искате CD, иначе снимката я дават след 5 мин. Момичетата , които правят снимката говорят английски и ти казват какво да правиш.

# 408
Съни, тази е от преди няколко месеца, предполагам ще има нова промяна тази година.

Здравейте, мога ли да помоля за актуална ценова листа на Мемориал. Благодаря!

# 409
  • София
Аз в момента съм с тези цени.

# 410
Потвърждавам и аз съм с тези цени.
Аз в момента съм с тези цени.

# 411
  • Пловдив
Момичета, някоя от Вас правила ли е цветна снимка на тръбите в Турция? Чух, че има по-нов метод с пяна, който не е толкова болезнен и не изисква упойка, но там не го предлагат май..

# 412
Не мисля че е по-нов този с пяната. В Турция си правят другия стандарт и си изискват него. От него също не е задължително да боли. И да боли, е за секунди.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 21:55 от Semirra

# 413
Така наречената цветна снимка е изследването хистеросалпингография. Това изследване се прави с рентген. Изследването с пяна е пак за проходимост на тръбите, но не е цветна снимка.

Цветната снимка не изисква упойка.

# 414
  • Пловдив
Цветната снимка не изисква упойка.
В България ми правиха преди години и ми препоръчаха упойка, за да не движа, заради болката и да повлияе това на снимката. Thinking

# 415
По-често се прави без упойка в БГ. Не е задължително да боли. В Турция класически е без упойка. По ваше желание може със, но само в ден, в който има анестезиолог в клиниката. Определено се изтърпява, а явно в Турция е по-добра техниката, рядко боли и сякаш е по-информативна снимката.

# 416
На много места в чужбина изобщо няма опция за упойка. Аз също бях много притеснена преди моята, но се радвам, че я направих без. Болеше ме, но бяха няколко секунди, беше като много силна менструална болка за мен. Спазъм може да стане и под упойка. Това е гладка мускулатура, която може да бъде подразнена от контрастното вещество.

# 417
Момичета,да ви се оплача от Мемориал. Лятото ,когато отидох за първи път,въпреки високите цени,се чувствах в сигурни ръце. Но започвам да се чувствам вече,че и те само искат да ни взимат парите. Искаха да направим WES тест на мен, тъй като ембрионите ми спират да се развиват около трети ден и няма ясна причина за това. Казаха,че без този тест няма правим следваща стимулация,докато не видим дали няма някаква генетична причина. Първо казаха цена от 1500 евро, по-късно като бях питала казаха 900 евро,а последно преди да заминем - 1100 евро. Оправдаха се,че цената може да варира малко,защото в последствие решавали кои точно гени ще се изследват. Но казаха,че разликата би била минимална.
Отиваме ние вчера и ми казват,че изведнъж решили,как  би било хубаво и мъжът ми да си направи този тест. Изобщо преди това не е било тема. Можело да изчакаме след 3 месеца да излезне моя ,но ако имам генетичен проблем, ще искат задължително и за него тест и ще чакаме още 3 месеца. А и ако го направим заедно ще имаме пакетна цена (2500 евро - не знам как 2 х 1100 правят толкова). Малко вързаха ръцете така,но решихме,че ще го правим,няма да се разкарваме по 1000 пъти. Сума ти пари на един път,не могат да ги дръпнат от картата,имала съм някави лимити. Сега ще чакат да им пусна банков превод,за да пратят чак тогава кръвта. Можеха да кажат два дни преди това,когато се разбирахме за час…
И малко офтопик, но пак за Мемориал - за капак на всичко направих следобяд някаква уринална инфекция много сериозна с кръв и отидох в спешното на Мемориал. Чаках 5 часа да се мотаят ту гинеколог,ту лекар от спешното,не ми дават никакви лекарства,искаха да ме хоспитализират,за да започне чак тогава уролог прегледа си. Отказах,защото все пак искам да ми останат пари, за да ям 😅 Платихме 1200лв в спешното!? Знам,че спешните прегледи са скъпи, ама това на нищо не прилича.
Много се разочаровах от болницата в един ден.

# 418
Уляля. Ние пътуваме със здравна осигуровка ако се наложи нещо. Иначе и в инвитро центъра е дразнещо това с ценовата политика - малко ги мислят и напасват цените.

# 419
До сега все съм разчитала на късмет,че няма да ми се наложи,но вече мисля,че наистина по-добре човек да има допълнителна застраховка за чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт