Клиники в Истанбул- тема 20

• 14 028
  • 343
  •   4
Отговори
# 285
Кръвните изследвания в Мемориал може да си получите електронно през e-results сайта

https://www.memorial.com.tr/en/analysis-results

Влизате с номера на личната си карта или паспорта с който сте регистрирани в болницата

С благодарност към жената от автобуса (тя си знае коя е), която ми го показа това за да не се моля всеки път по три пъти на координатори, агенти, преводачи и рецепционистки.

Eха, супер! Много благодаря, супер полезно е това, и е странно наистина, че не го казват на пациентите... а сами трябва да се ровим и търсим варианти, или пък да се молим за резултати.
Аз бих искала да попитам вие точно къде ги виждате тези резултати, тъй като при нас излизат само информация за пациента?

Също помолих и позната да пробва, но и иска Турски идентификационен номер за да отвори самите резултати? При вас така ли е? Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 12:38 от Peony*

# 286
Здравейте момичета! Интересува ме има ли някой при д-р Сузан Генчсой, който би споделил мнение за нея?

# 287
Здравейте, диагностицираха ме с аденомиоза, има ли някой с такава диагноза?
Много се стреснах от всичко, което доктора каза и от всичко, което прочетох.

# 288
Здравейте, диагностицираха ме с аденомиоза, има ли някой с такава диагноза?
Много се стреснах от всичко, което доктора каза и от всичко, което прочетох.

Bondy87, искаш ли да споделиш какво ти е казал доктора? Не се страхувай, неприятно е, но не е непреодолимо.
Аз също съм с аденомиоза, и още доста девойки, но си има методи за справяне с нея 😊 В повечето случаи я подтискат преди трансфер с блокираща инжекция и може да си се забременява.
Има и методи за поставяне на вътрематочно лекарство за подтискане.

# 289
Peony, казаха ми, че с аденомиоза по естествен път не може да се забременее, евентуално само инвитро. А ако пък се забременее има опасност от спонтанен аборт…
Аз отидох по друг повод при доктора и той ме изненада с тази диагноза, просто ми дойде супер неочаквано и стресиращо, защото ние дори и опити не сме имали. И изведнъж това…

При вас какво е положението? Какво казват лекарите ?

# 290
Bondy07 , има жени забременели спонтанно с аденомиоза, това, което аз знам е, че е факт, че пречи на имплантацията. Може би има значение и колко е голяма, каква част обхваща и т.н.
При мен предлагат да я подтиснат с блокираща инжекция, но ние така или иначе правим инвитро.
Защо не направите консултация с д-р Калчев? Той ще може да ви обясни в детайл..
иначе на мен в Турция ми я откриха категорично, тък като при мен е малка.

# 291
Peony, точно д-р Калчев ми я откри, не ми е казвал колко е голяма и тн, но щом предлага инвитро, сигурно не е малка.
Твоята в коя част на матката е ?

# 292
Момичета, накоя правила ли и кр.тест за бременост в Мемориял? Видах в документите, че пише, че може.
В Бг на коя лаборатория се доверихте? По здр.каса ли е?  Задължително ли е да знам?
Вчера намерих АГ д-р Кукуряшкова за болничния. Само за дните описани в листа на Мемориял ще издаде болнични със задна дата. Аз пътувах, и бях 4 дни по-рано на частния кабинет практиката на лекаря ми, и тогава започна леченето ми, за пътя два дни също не ми призна Кукуряшкова. Моята АГ не е в час за ЛКК, и отказа предния път.
 И работодателя ме маха в изп.срок. И там съм в чуденка за самоосогуряване и Майчинство/бащинство считоводно....

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 10:50 от izina

# 293
Теста за потвърждаване на бременност мисля, че не е по здравна каса, но не беше и скъп. Всяка лаборатория го предлага.
Какво значи задължително ли е да знам? Теста се прави, за да знаете как да процедирате с лекарствата. Даже в някой случай се повтаря след няколко дни, за да се види как нараства ЧХГ. Успех!

# 294
Peony, точно д-р Калчев ми я откри, не ми е казвал колко е голяма и тн, но щом предлага инвитро, сигурно не е малка.
Твоята в коя част на матката е ?

Не знам точно в коя част. Ако не искате да пристъпвате към инвитро, аз бих взела и второ мнение Simple Smile но не мога да ви посъветвам за естественото забременяване, и все пак има жени забременели с аденомиоза, а има и такива, които изобщо не знаят, че я имат

Izina, аз не съм правила, но преди няколко седмици специално попитах една от кординаторките за цената и ми бяха казали, че в Мемориал кръвния е 5407 лири, което е абсурдна цена. До колкото знам правят и в Синево при болницата за нещо от сорта на 850лири. В БГ мисля, че във всяка лаборатория може да си пуснете ЧХГ

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 13:40 от Peony*

# 295
Peony, в Турция за случаите с аденомиоза, винаги ли практикуват със спиране на цикъла. И същност като се спре, излекува ли се или просто някакво временно облекчение се получава, за да може да се случи бременност ? Знаеш ли ?

# 296
Здравейте, момичета. Нова съм и в сайта, и в тази тема. Накратко за нас с мъжа ми: Години се пробвахме по естествен начин да станем мама и тати, но безуспешно. Но опитите не бяха на всяка цена, а ако стане. Та след няколко години, решихме да направим консултация с клиника Бахчечи (прощавайте, ако не я изписвам правилно) и по-точно в клона им в София. Направихме тестовете и се оказа, че при нас е мъжки фактор. Не че моите изследвания бяха ок - от години си имам Хашимото, но при тестовете се оказа и аденом в хипофизата (лекувам я в момента с хапчета) и поликистозни яйчници. Извинявайте, че не пиша със съкращения, но просто не знам кое какво е като чета темата. Понеже мъжът ми преди време беше ходим при наши “светила”, които бяха много противоречиви в становищата си, решихме, че директно в Турция ще пробваме. Ходихме там и първият път:
1. На мен ми откриха полепи и ми направиха операция за премахването им. Изключително съм очарована от сестрите в клиниката- толкова мили и успокояващи бяха, а не ти се караха, че се лигавиш.
2. На мъжа ми му изписаха терапия (хапчета и прахчета за пиене), т.к. има азиоспермия и доста лоши изследвания- ЛХ е 23.7 ( при граници 1.7-8.6), ФСХ е 38.1 (при граници 1.5-12.4), пролактин 313 (гр. 84.80-324), АМХ 0.010 (гр. 1.430-11.600), инхибин б е <10 (гр. 120-400), тестостерон 22.1 (гр. 9.9-27.80) и естрадиол 129 ( гр. 41.4-159).
След месец терапия трябваше да повтори хормоналните изследвания, които са ЛХ 41.7, ФСХ 57.5, пролактин 193, естрадиол 96.6, тестостерон 22.1, инхибин б <15.
Декември трябва да направи отново спермограма (в предната не бяха открити сперматозоиди) и решихме да е в Турция в клиниката. Трябваше да почна стимулация декември, но цикълът ми се пада точно в почивните дни в България, в които трябва да ми се правят прегледите, които да кажат кога да заминем в Истанбул за неговото извличане на сперматозоиди в тестисите, ако има, а на мен - на яйцеклетки, та решихме да започнем моята стимулация с януарския ми цикъл. Но понеже лекарствата там са по-евтини, питахме Херис (координаторката ни) дали можем да закупим инжекциите за стимулацията ми от там. Не знам още какво ще ми изпишат, но тя каза, че трябва да си носим хладилна чанта за тях. След тази не толкова кратка история, имам няколко въпроса (засега):
1. Вие какви хладилни чанти сте си закупили за инжекциите?
2. Има ли някоя от вас, на която мъжът й да е с подобни показатели?
3. За пръв път се сблъсквам с тази процедура. Как се справяте с напрежението?
Извинявам се, ако вече има отговори на тези въпроси.

# 297
Здравейте на всички . Сега се намирам в Истанбул ( Мемориал ) провеждам стимулация и предполагам, че в петък ще ми е пункцията. Ако някой има нужда от нещо в края на седмицата се прибирам към България.

# 298
Момичета, при записване за първичен преглед в Мемориал, колко време се чака за час и бързо ли отговарят координаторите? Дават ли сутрешни часове или следобедните в колко са най-късните? Колко време на продължителността на прегледа? Интересува ме, тъй като запазих вече на още едно място, но там ми дадоха час в 12.00. Чудя се ще може ли да се съчетаят в един ден.

# 299
Pilarita,първичен преглед запазих през Турмед и съответно в рамките на деня получих имейл с часа,който беше за след около месец ( но аз пожелах да не бъде веднага). Прегледът продължи около 3 часа.

Lonelymoon, в аптеките в Турция дават охладители с лекарствата. Така че после като си на път можеш и в обикновена хладилна чанта да ги държиш,и в раница/сак. Охладителите ги запазват.
Относно напрежението - нищо не е страшно,наистина действат с професионализъм и знаят какво се прави. Имам 3 процедури в Бг и една в Турция - в Турция бях най-спокойна,въпреки че първоначално притеснението ми беше,че съм в друга държава. Чети книги,гледай филми, а докато сте в Турция се разхождайте- направете си го като екскурзия,така че няма да го мислиш толкова.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 16:27 от Nona_z

Общи условия

Активация на акаунт