Септемврийски бебета 2025 - тема 1

• 3 579
  • 100
  •   1
Отговори
# 30
Малко тъп въпрос, ама как успяваш да дадеш вигантола директно в устата? При мен също е предписан така - на гладно. И ако бебо не реве, няма шанс да успея да капна, още повече, че тоя скапан вигантол не е с капкомер и това нещо потича след усилено тръскане и твърде често похабявам материал, защото пада навсякъде върху лицето му, само не в устата...

# 31
Малко тъп въпрос, ама как успяваш да дадеш вигантола директно в устата? При мен също е предписан така - на гладно. И ако бебо не реве, няма шанс да успея да капна, още повече, че тоя скапан вигантол не е с капкомер и това нещо потича след усилено тръскане и твърде често похабявам материал, защото пада навсякъде върху лицето му, само не в устата...

Аз давам като реве и пада разхищение и то голямо. Ако е спокоен, докато лежи леко отваря долната челюст в момента, в който капката се появи.

# 32
Двамата със съпруга ми, сама няма шанс да се оправя с даването. Преди храненето сменяме памперс, та преди смяната, докато е на подложката /тъй като преповиваме на леглото/, аз придържам леко главата на бебето, а мъжът ми капе витамина. Сравнително лесно става, защото тя или плаче,че е гладна ,или доста често се плези.

# 33
Моето отваря устата и го давам.
Другия вариант е дпег вид  онзипв жирафчето забравих му името е с пипета
На първото дете съмм слагала и в млякото

# 34
Всъщност, ако бебето е спокойно, даже заспало, можете да стиснете леко двете бузки с една ръка, така устичката се отваря като на рибка и става много лесно капането. Но в повечето случай бебо не е спокоен и при рев върти главата и макар при отворена устата, трудно се дава.

# 35
Всъщност, ако бебето е спокойно, даже заспало, можете да стиснете леко двете бузки с една ръка, така устичката се отваря като на рибка и става много лесно капането. Но в повечето случай бебо не е спокоен и при рев върти главата и макар при отворена устата, трудно се дава.
Така ги давам аз, ако не е спокоен му ги давам по същия начин, като сменям гърдите.

# 36
Едит: Запазени!

Момичета, дано да не съм в разрез с правилата на групата. Имам 50, макс 60 памперса Пуфис, р-р 2. Подарявам и пращам със Спиди за моя сметка. Явно бебето е за р-р 3 и тази 2-ка нямам какво да я правя.
И да питам - бебето започна вече и на фонтан да връща храна. Преди само се стичаше по бузата. Сега вече директно си връща на струя. Оригна се, изпълни памперса с ако и докато лежеше на повивалника избльока и през устата. Така вече няколко пъти. Тревожа се дали е нещо притеснително или ще го израсте?

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 00:56 от Fossy

# 37
Има ли колики? Как се храни?
И на нас ни се случи два дни няколко пъти но детето беше със запек. За жалост се наложи да направим клизма на ден 4 и днес не се е случвало
 На кърма е..рядко и АМ. Може да преяжда, ака мислите, че това не е така, с отделите с педиатъра и да ви насочи към гастроентерология.

# 38
Момичета, какви шишета ползвате? Нещо не мога да намеря правилните… или повръща или супер много хълца 😔

# 39
Philips avent natural response, като минахме на 4 поток,тъй като 2 и 3 вървяха много бавно и храненето отиваше по час и половина + не си изяждаше всичко. Има в комплекта и едни клапи против колики,ама не сме ги ползвали.

# 40
Има ли колики? Как се храни?
И на нас ни се случи два дни няколко пъти но детето беше със запек. За жалост се наложи да направим клизма на ден 4 и днес не се е случвало
 На кърма е..рядко и АМ. Може да преяжда, ака мислите, че това не е така, с отделите с педиатъра и да ви насочи към гастроентерология.

Изцяло на кърма е и суче от гърди. Има много колики. Яко. Забелязах, че основно повръща като се напъва да се изпръцка/изака. От напъни накрая излиза отгоре, не отдолу. Но често при оригване връща храна също. Мисля, че е лаком. Нв защото яде голямо количество, а защото гълточи като сонда - постоянно се чува “льок, льок, льок”…

# 41
Това все едно аз съм го писала. Подписвам се под всяка дума. Не си сама 🙂
Момичета, как сте със съня през нощта? По колко пъти се будят бебоците? На вас колко часа сумарно ви се събира и как се справят с ефектите от това?

# 42
Нашата дъщеричка за момента си махна нощното хранене. Заспива към 10-11 и спи около 7 часа непробудно. После се събужда, яде и пак заспива за около 3 часа. Режим към момента не опитваме да създаваме и не градим , тя няма и месец още. В тих ужас съм от коликите, май още не са почнали,но всеки вика,че около 20тия ден почвали, та..опитвам се да се настройвам. Дано ни подминат, но съм тревожна по въпроса.

# 43
Това все едно аз съм го писала. Подписвам се под всяка дума. Не си сама 🙂
Момичета, как сте със съня през нощта? По колко пъти се будят бебоците? На вас колко часа сумарно ви се събира и как се справят с ефектите от това?

Виждам звуци 🫠 шегувам се, де, но след като го нахраним към 7-8, подремвам и аз с него го следващото ядене в 11. После Божа работа, не го будя в никакъв случай нощем, та понякога мрънка в 3, друг път в 5. Ако е в 3, се опитвам да го успокоя и задържа до към 5. Което ме разсънва адски много. Ако е чак в 5 - пей сърце, значи съм имала близо 5 часа непрекъснат сън 🫶

# 44
Никога не съм имала дете, което си "маха" хранене. Браво момичета.
Моето яде ня 2.30-3 часа денем и 3:30-4 часа нощем.
Тези дни хвана вирус от батко ти и е по-успана . Нослето хърка  и е ужасно. Ставам да успокоява 200 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт