Септемврийски бебета 2025 - тема 1

• 4 479
  • 135
  •   1
Отговори
# 120
Ами за мен нощния сън за до 3 месеца е от 21-22 часа да си лягат, след това става от 20-21 часа и след 6 месец 19-20 часа. Първото ми дете лягаше за нощен сън доста дълго време в 23 часа и спеше до 7, после свалях за след 7-ми месец си лягаше вече в 19:30-20:00 часа и спеше до 7.

При нас сега бебето яде около 21 часа и до и 30 обичайно спи, сутрин става или аз я будя в 08:30 часа. Днес стана в 8:15 сама. Като след 4 месец ще и избутвам да си ляга към 8 с брат си. Но колкото по-рано си лягат толкова по-рано ни става вечерния час на нас 🤣

# 121
А храните ли ги през нощта?

Моята принцеса яде към 22ч, но после зорлем заспива към 23 и нещо. Но в 4 се буди за ядене. Тогава Сменям и памперс защото стават бая часове.
После към 7.30 - 8 се буди вече за следващо хранене.
При вас как е?

# 122
Когато се събуди след заспиването за нощен сън, я храня, да. То реално за храна се буди лакомничето ми. Grinning

# 123
Аз не храня нощем вече. Надявам се и за напред 🤣 но ако съдя по баткото като почнаха зъбите и търсеше ядене.

# 124
Моята спи 4 пъти на ден. Ляга около 21 часа и става към 7. Има 2- 3 нощни хранения, но още е под 4 кг и не съм и опитвала да ограничавам.
Старая се да спазвам интервали на будуване, но има дни, в които и се спи като талпа и такива, в които  е будна над 2 часа, което е много за възрастта им.
Някой от вас има ли опит или план да работи с консултант по съня?

# 125
А храните ли ги през нощта?

Моята принцеса яде към 22ч, но после зорлем заспива към 23 и нещо. Но в 4 се буди за ядене. Тогава Сменям и памперс защото стават бая часове.
После към 7.30 - 8 се буди вече за следващо хранене.
При вас как е?

Абсолютно същото, но с час напред - 23-00 е поспедното хранене, после в 5 и после в 8 като се върна от у/ще (изпращам децата).

# 126
Ами при мен заспива към 21:30-22 ч и става в 5 и после в 9 ч. Диапазона 22-9 ч му го броя за нощен сън, иначе в останалото време дремва за около час и след това яде и играе Simple Smile

# 127
Боже, като ви чета и завиждам 😀 какви са тези бебета на по 3 месеца, дето лягат в 22 и стават чак в 7 🥹 да не ви е уроки.
Моя откъртва в 20 някъде и в началото аз го будех към 23 да яде, с надеждата, че после ще спи до 6-7, но не би. Буди се в 3, в 4. Всеки път различно, но успявам да задържа до към 5 за първото хранене. Веднъж реших да не го будя в 23ч. да видим дали няма да си се събуди чак в 3-4 и греда... с рев си търси млякото в полунощ, после в 4, после в 7 и направо ми се отели вола.
Та сега понеже и разредих малко яденията за сметка на количеството, правим една бяна към 19, хапване, пак будене в 22-23 за вечеря и после в 5.
Малко съм отчаяна, че бъркам някъде и всъщност му скапвам възможностите за качествен режим, но по всички тези статии, таблици и видеа се чудя как, за Бога, контролираш съня на толкова малко човече, което непрекъснато се развива и всичко се изменя в минути. Как да го накарам да спи дълго нощем, как да го накарам едната му дневна дрямка да е 45 мин, пък другата час и половина... 🤷‍♀️

# 128
Това с дрямките ми се вижда мисия невъзможна. Аз я осрютавям да си спи като гледам само да не е повече от 2 часа. Пък тя не издържа толкова защото е на кърма и се буди гладна.
Аз имам проблем повече с бодърстване то. Понеже много връща мляко още, трябва да я слагам по корем преди ядене   а тя го мрази ужасно и става рев. Съответно й давам да яде и после време за спорт не остава.
Вие как подреждат будното време?
За майките които кърмя, ако сте махнали ядене нощем как са ви гърдите, цедите ли?

# 129
Не цедя, сутрин са препълнени, но като хапне е добре. Тази нощ заспа в 22:30 и стана в 6:30 ч, добре че беше таткото да ми то донесе да го накърмя. Сам си регулира да не става през нощта

# 130
Привет, мамчета! Можете ли да дадете препоръка за ортопед, работещ с направления в София, от който сте доволни?

# 131
Привет, мамчета! Можете ли да дадете препоръка за ортопед, работещ с направления в София, от който сте доволни?

Ивайло Ефремов, в четвъртък пуска график в Супердок за следващата седмица (между 18 и 19). В 5 ДКЦ в Студентски град преглежда.

# 132
Сергей Стоянов, има кабинет в Дружба, ако ти е удобно. Преглежда и в събота, което е голям плюс. Има го в Супердок

# 133
Ние минахме при др Стоянов по НЗОК и при др Фурлакис на частно. И от двамата сме доволни, но при др Фурлакис прегледът беше по-обстоен + погледна с ехограф и гръбнака на бебето. Записахме следващ час при др Фурлакис за април,когато дъщеря ми ще е на 6 навършени месеца. Не знам дали по НЗОК иначе се полага друго направление за ортопед в този период.

# 134
За толкова малки бебета, който каквото и да говори 99% режима е постигнат от желанието на бебето и 1% от мама, която се стреми да дава млякото по сходно време и е нацелила средата. Всичко останало за режими е като са по-големи и можеш да ги занимаваш с нещо. Така, че нищо грешно не правиш, гледай детето от какво има нужда и ще се напаснат нещата след регресията 4 месец. После има зъбки, които разбира се избират да никнат посред нощ 😵‍💫

Боже, като ви чета и завиждам 😀 какви са тези бебета на по 3 месеца, дето лягат в 22 и стават чак в 7 🥹 да не ви е уроки.
Моя откъртва в 20 някъде и в началото аз го будех към 23 да яде, с надеждата, че после ще спи до 6-7, но не би. Буди се в 3, в 4. Всеки път различно, но успявам да задържа до към 5 за първото хранене. Веднъж реших да не го будя в 23ч. да видим дали няма да си се събуди чак в 3-4 и греда... с рев си търси млякото в полунощ, после в 4, после в 7 и направо ми се отели вола.
Та сега понеже и разредих малко яденията за сметка на количеството, правим една бяна към 19, хапване, пак будене в 22-23 за вечеря и после в 5.
Малко съм отчаяна, че бъркам някъде и всъщност му скапвам възможностите за качествен режим, но по всички тези статии, таблици и видеа се чудя как, за Бога, контролираш съня на толкова малко човече, което непрекъснато се развива и всичко се изменя в минути. Как да го накарам да спи дълго нощем, как да го накарам едната му дневна дрямка да е 45 мин, пък другата час и половина... 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт