Махане на нокът в домашни условия

• 299
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте, от 2 години забелязвам че имам жълт дебел нокът който вече и не расте а само стои, но така е застанал, че ми впива в месото и ме боли като го натискам, около месото на нокътя няма зачервено или гной, някой знае ли как да го махна, не искам при хирург! Говоря за втория пръст, до палеца на крака, направо е изгнил вече, или има някакъв вариант да го кисна или мажа с нещо за да падне, дори не мога да го подхвана с нокторезачката, моля ви за изпитани методи! Ще съм безкрайно благодарен! Бъдете здрави!

# 1
Подолог се казва специалиста или казано на обикновен език - медицински педикюр. Сам няма да се справиш.

# 2
Подолог се казва специалиста или казано на обикновен език - медицински педикюр. Сам няма да се справиш.
В нашия град няма такъв специалист, четох че ако накисвам във оцет и сол ще падне но не знам дали наистина действа... или може да влоши проблема.

# 3
В нашия град няма такъв специалист, четох че ако накисвам във оцет и сол ще падне но не знам дали наистина действа... или може да влоши проблема.

Не. Иди в София или в най-близкия голям град, където има такъв.

# 4

Не. Иди в София или в най-близкия голям град, където има такъв.
Най-близко ми е Пловдив (4часа) път, но няма кой да ме закара... затова пуснах и темата, дано се намери някой с изпитан метод, това ми е надеждата.

# 5
На Луната ли живееш, че да нямаш наблизо специалист?
Хващаш влак/автобус - записваш час и отиваш.
Ще си рискува здравето от мързел.

# 6
На Луната ли живееш, че да нямаш наблизо специалист?
Хващаш влак/автобус - записваш час и отиваш.
Ще си рискува здравето от мързел.
Влак от моя град до Пловдив няма. Бус до Пловдив също няма... Като не знаете не пишете глупости, само и само да се правите на умни и да трупате мнения.

И моля, ако няма какво да добавите, просто не пишете, толкова ли е трудно? Или трябва да се чешете, аман вече...

# 7
A няма ли областен град по-близо, защо трябва да е точно Пловдив? Не разбирам къде в България си, че да си на 4 часа път от Пловдив и да няма друг областен град, в който да няма кой да направи медицински педикюр?? Може ако кажеш града, някой да даде съвет за специалист.

# 8
Иди при хирург, и местна упойка ще ти сложи, не се мъчи сам, може и някоя инфекция да си докараш така.

# 9
Ако няма как на лекар, идете на педикюрист, ще го почисти и изпили до където е възможно.
Докато се организирате пробвайте бани със смардлика.
Няма да падне накътя, но се спаде възпалението.
Може да няма нужда да се маха, а като се успокои кожата около него да започне да израства.

# 10
Нали няма педикюрист там. Аз съм за хирург, и от педикюристите има немалко оплаквания.

# 11
Не бих си махнала нокътя за това.
Имаш гъбички. Лекувай си нокътя. Ако има търски магазин си купи от там мазило за гъбички и в следващите 3 месеца мажи.
Това е!
Ще почне да расте, ще отрежеш удебеленото.

# 12
Не бих си махнала нокътя за това.
Имаш гъбички. Лекувай си нокътя. Ако има търски магазин си купи от там мазило за гъбички и в следващите 3 месеца мажи.
Това е!
Ще почне да расте, ще отрежеш удебеленото.
Одеве точно това направих, махнах изгнилата част, доста се поизпотих но я махнах, остана само здравата част и го изчистих хубаво, какъв крем препоръчвате?

П.п. инфекции, подуто и зачервено няма.

# 13
  • Милано
Вземете спирт Антимико Ацид.Безотказно работи.

# 14
Никакъв крем - мазило за гъбички!
Спирт за дезинфекция.
Дезинфекция на всички обувки, гладене на всички чорапи и дезинфекция с Вениш

Общи условия

Активация на акаунт